Dames 1 in corona tijd

Dames 1 in corona tijd

HET IS NOG FF WENNEN, DIE “CORONA” SOFTBALL-LEAGUE!

(eerst een “korte” aanloop naar het verslag van afgelopen weekend)

 Na het behalen van het kampioenschap van de Silver League vorig jaar (ja, ja, wat? vergeten?, nee toch?!) was dames 1 nog niet zeker van spelen in de Golden League van 2020. Daarvoor moesten ze namelijk, hoe gek dat ook klonk achteraf, eerst nog promotiewedstrijden spelen en dat ging uiteindelijk ternauwernood goed (ja, ja, wat? Ook alweer vergeten?, nee toch?!).

 Inmiddels heeft de lobby bij Rutte cs. voldoende succes gehad, dat we toch nog een staartje competitie mogen spelen, dat weliswaar nergens meer over gaat, nou ja, om de eer dan, zullen we maar zeggen. Promoveren en degraderen kan niet, dus alle teams kunnen vrijuit ballen en naar seizoen 2021 werken en dus volop meiden van hun ledenlijst inzetten. Toch nog een positief effect van Corona, omdat die beoogde overzeese gastspeelsters ons Golden K(League-je) nu niet kunnen (mogen) versterken.

Ook wij hadden een buitenlandse versterking op het oog, vooral nodig omdat onze starter van vorig jaar en de jaren daarvoor, Maja, in blijde verwachting is en Mandy heel lang moest revalideren van een nare blessure.

De coaching heeft daarom vroegtijdig een beroep gedaan op de jonkies Resa (21) en Sanne (17) om de draad van het pitchen weer op te pakken en daarvoor hebben zij vanaf 1 januari hard getraind. Omdat twee zwaluwen nog geen nazomer maken, zijn onlangs ook de zussen Loïs(19) en Demi (bijna 17) uit dames 2 opgeroepen om deel uit te maken van de pitching staff. Gelukkig is Mandy ook weer van de partij!

Nou, ga daar maar eens aan staan, elk weekend dubbelen tegen teams, die dan weliswaar geen USA pitchers hebben, maar nog wel meiden elders uit Europa hebben kunnen shoppen en bovendien ook vaak twee of drie Hollandse helden rijk zijn, die vijfmaal per week trainen, omdat ze én bij hun club én voor Oranje moeten trainen. Wie trouwens Oranje es wil zien trainen, kan bv. maandags of woensdags bij Pirates langskomen, want ons Ookmeerveld is het “Papendal” van het vaderlandse softbal.

Nou, het eerste weekend verloren bij Quick Amersfoort, vorige week thuis verloren van Sparks en deze zaterdag moest worden opgebokst tegen de NK 2019, Roef! Moergestel.

Verslag van Roef! vs Amsterdam Pirates

Eerste wedstrijd: Dik verloren, onze meiden kregen ze flink om de oren.

Tweede wedstrijd: In de mooie grijze uitshirts, gesponsord door “Shirts2Print.nl” (grote dank, Chris!) sloegen de Pirates hard toe en werd een 0-4 voorsprong genomen. (zie foto van het scorebord als bewijs!). Hoogtepunt was een line drive homerun van Uchenna Jong Loy (zie foto), die vlak voor de geparkeerde auto van een Piratesfan landde! Die begreep pas toen waarom niemand zijn auto daar had geparkeerd….

440514a1-3d97-45b6-976b-68ceb5e4b113.jpeg

Toch konden onze vrouwen het niet vast houden en stukje bij beetje liet de kampioen van 2019 zien, dat zij ook 2020 titel aspiraties hebben. Toen hun coach vervolgens hun pitching troef van Oranje inzette, hield Roef ! onze aanvalsters gemakkelijk in toom. Vol (ontzag?) lieten wij de ene na de andere snelle strike voorbij gaan. Het werd 7-4. Komend weekend, hoe vreemd dat ook moge klinken…..Vrij……

Wie komt er zaterdag 15 augustus om twee uur kijken bij ons learning  & developing team Amsterdam Pirates vs. TTT uit Enschede! Denk om die 1,5 meter dan hè !!

Keez

 

 

Terugblik L&D - Twins, komend weekend Quick Amersfoort

Terugblik L&D - Twins, komend weekend Quick Amersfoort

Amsterdam Pirates verlengen overeenkomst met L&D Support

Amsterdam Pirates verlengen overeenkomst met L&D Support