AMSTERDAM PIRATES IS KAMPIOEN VAN DE SILVER LEAGUE !!

AMSTERDAM PIRATES IS KAMPIOEN VAN DE SILVER LEAGUE !!

Eerst al door het bestuur in de bloemen gezet toen de promotiepoule was bereikt en een week later nogmaals met bubbels en een hapje tijdens de huldiging door de beste bestuurder van de KNBSB, Remko de Bie !!!

En we feliciteren ook de wel verrassend opgeklommen meiden van Quick Amersfoort, die door beter onderling resultaat de 010 teams onder zich hebben kunnen houden (Euro Stars en Neptunus).


VANAF 31 AUGUSTUS NOG 5 OF 6 DUBBELS OM DE PROMOTIE !!

Want al ben je de kampioen, dan nog is dat geen garantie om in 2020 in de Golden League te spelen. Dames 1 gaat onder voorbehoud de volgende promotie/degradatie competitie spelen:

Zaterdag 31 augustus: Hoofddorp Pioniers vs. Amsterdam Pirates

Zaterdag 7 september: Amsterdam Pirates vs. Tex Town Tigers

Zaterdag 14 september: Amsterdam Pirates vs. Quick Amersfoort

Zaterdag 21 september: Oosterhout Twins vs. Amsterdam Pirates

Zaterdag 28 september: Amsterdam Pirates vs. DSS Haarlem


Wie zesde wordt, speelt in 2020 in de Silver League en wie vierde of vijfde wordt, speelt nog een best of three op 4 en 5 oktober en eventueel 6 oktober. Dat is het weekend van de Seasons Finals en dat wordt een geweldige promotie voor softbal op het veld van Onze Gezellen!

We hebben al vernomen dat daar een magistraal projectiescherm zal zijn voor instant replay’s !! Toch hopen onze meiden daar alleen als toeschouwer te hoeven zijn, doordat ze 1e, 2e of 3e zijn geworden. Voor ons team is het dus zaak om 1, 2 of 3 van die nacompetitie te worden om zeker te zijn van de Golden League. Ja, dat wordt zeker nog “een dingetje” hoor.

Welk reglement wordt gehanteerd, weet uw schrijver dezes nog niet, sorry, want in de Golden League mag een buitenlandse werpster bijvoorbeeld beide wedstrijden pitchen en in de Silver League is dat één wedstrijd. Om de Golden Leaguers iets meer tegenstand te kunnen bieden, komt Rachel Henks nog ondersteuning geven aan Maja en Mandy.


VOOR ANOUK EN SIETSKE IS ER GELUKKIG GEEN ZOMERBREAK!

WhatsApp Image 2019-07-27 at 11.22.06.jpeg


Anouk Boontjes en Sietske Drijvers zijn gekozen in het nationaal jeugdteam onder 16 jaar en dinsdag beginnen zij aan het EK in Zagreb, in Kroatië. Anouk en Sietske zijn helemaal in softbal, want ze spelen elke weekend een dubbel, zowel op zaterdag als op zondag! Beide zijn op zaterdag speelsters van ons U20 juniorenteam en “Noukie” op zondag bij eersteklasser VF Pirates 1 (het combiseniorenteam van Vennep Flyers en Amsterdam Pirates) en “Sies” op zondag bij eersteklasser BA Gophers.

Meiden, jullie zijn gewaarschuwd voor Italië nu hè, maar vlak ook Tsjechië niet uit hoor! All the best in het prachtige, snikhete Kroatië !


WIE KOMT SAMEN TRAINEN EN SPELEN MET ILLINOIS UNIVERSITY D1 SOFTBALLTEAM BIJ ONS OP HET LOEK LOEVENDIE BALLPARK OP 10, 11 EN 12 AUGUSTUS ??


Zaterdagmiddag 10 augustus komt dit topsoftballteam uit de USA per trein aan uit Londen en dinsdagochtend 13 augustus gaan ze hun Europese avontuur vervolgen via Brussel naar Parijs. 


Kom deze softballkanjers onder leiding van headcoach Tyra Perry zien trainen bij ons en gooi en sla zelf ook een bal met ze mee! Bij slecht weer trainen ze in de BP sports hal.  

Alle dames 1, VF Pirates en junioren U20 zijn welkom om (kosteloos!) in te schrijven. Voor aspiranten zijn zij zelfs bereid om een clinic te organiseren! Zou hun ace catcher Bella Loya ook komen? En outfieldster Carly Thomas? Kom ze zien en train of speel mét ze mee, deze Fighting Illini Athletics !!

Omdat het midden in de vakantie is, kunnen meiden die tenminste U20 junioren of hoger spelen van onze omringende softbalclubs zich ook melden. We moeten het programma nog bespreken met hun coaches, dus reageer als je alle dagen/avonden beschikbaar bent, of misschien alleen op zondag 11 augustus of maandag 12 augustus !

Reageren bij Kees, 0657050829 of sliding@planet.nl


TC softbal

Verplichte nummers

In memoriam Ruud van der Wal

In memoriam Ruud van der Wal