Dames 1 speelt zaterdag belangrijke dubbel!

Dames 1 speelt zaterdag belangrijke dubbel!

Morgenmiddag is er niet alleen spektakel op het honkbalveld tussen L&D Amsterdam en Neptunus, maar is er op het softbalveld ook een Amsterdam vs. Rotterdam confrontatie !! 

Vanaf 14.00 uur speelt dames 1 namelijk tegen Euro Stars en als we eenmaal winnen, dan hebben we een promotie/degradatie serie afgedwongen tegen de nummer laatst uit de Golden League !!

Ook wordt morgen bekend wie dan die eventuele tegenstander zal worden uit de staart van de Golden League, DSS Haarlem of TTT Enschede.

Zondagmiddag om 13.00 uur speelt ons succesvolle juniorenteam, “dames” team VF Pirates 1 ook alweer de laatste wedstrijden van het seizoen! Tegenstander is Roef uit Moergestel en na afloop volgt een heerlijke BBQ om het seizoen mee af te sluiten. Op de foto bijna het hele team vlak voor de laatste training. Eerst natuurlijk serieus getraind, maar daarna een partijtje “Belgisch softbal” zoals wij dat gekscherend noemen: verkeerd om aan slag, derde honk is eerste honk en natuurlijk je handschoen in je verkeerde hand en met je verkeerde hand aangooien.

En nu we het toch over onze softbalafdeling hebben….

De pupillen gaan ook als een tierelier! Afgelopen woensdag een leuk inhaalpotje tegen Onze Gezellen gespeeld met Bente Bijvank op de werpplaat, die steeds meer slagballen ging pitchen! En ook nog gewonnen, hoewel deze meisjes de line up yell voor en na de wedstrijd eigenlijk het allerbelangrijkste vinden: als die yell maar goed is: AM – STER – DAM – PIRATES !!!!!!

Zondag spelen onze jongsten thuis tegen Pioniers uit Hoofddorp en kan je onder andere kijken naar GiGi, Bibi en vele andere coming softbalstars!

De herensoftballers zijn vanavond al te zien in hun thuiswedstrijd van half acht!

En dan nog even over onze aspirantengroep! Inmiddels trainen er al 18 !! meisjes, nog niet allemaal lid, maar wel van plan om lid te worden voor komend seizoen 2019.

Misschien een tip om aan onze Herfstschool mee te doen? Zes zondagse trainingen van anderhalf uur, eind oktober t/m begin december in de Pirateshal. Deze trainingen zijn ook voor meisjes van andere clubs. Er is al een groepje ingeschreven van Hoofddorp Pioniers bijvoorbeeld. 

De aspiranten doen mee in twee competitie, eerste klasse A en eerste klasse B en in beide competities is de ontknoping nabij!

Wat zo leuk is, is dat onze aspiranten in beide competities heel hoog staan en dat er misschien wel een kampioenschapje aan staat te komen! Maar dan moeten er nog enkele grote hobbels worden genomen hoor, bijvoorbeeld morgenochtend om 10.00 uur thuis vs. Herons!


TC softbal 
Game 1: L&D Amsterdam - Curaçao Neptunus 8-2 - samenvatting

Game 1: L&D Amsterdam - Curaçao Neptunus 8-2 - samenvatting

"Je gaat het pas zien als je het door hebt."

"Je gaat het pas zien als je het door hebt."