Baseball5 event bij de Pirates, schrijf je in!

Baseball5 event bij de Pirates, schrijf je in!

Baseball5 is een nieuwe variant van honk- en softbal die superleuk is om te doen. Er zit alles in wat het “echte” spel zo leuk maakt, snelle veldacties, double plays, gestolen honken, en ga maar door. Het verschil is dat het veld een stuk kleiner is, en dat je geen knuppels en handschoenen nodig hebt, en dat de teams gemengd zijn, met zowel dames en heren. Ook omdat er met een zachte bal gespeeld wordt is het ideaal om met minder ervaren spelers te spelen. En je wordt er écht moe van, iets wat niet alle honkballers wel eens hebben meegemaakt tijdens een wedstrijd 😎.

Screenshot 2020-06-06 at 22.17.56.png

Kortom, een superleuk spel om eens uit te proberen, ook voor niet honk- en softballers, dachten wij bij de Pirates. En omdat we de laatste paar weken alle tijd van de wereld hebben gingen we eens buurten bij Danny Rombley van Team Sportservice Amsterdam, die op allerlei plekken in de stad Baseball5 en andere sportevenementen organiseert. En wat dacht je, die hadden het opeens ook niet zo druk…

Hoe dan ook: we besloten om samen in de tweede helft van de zomer een Baseball5 evenement te gaan organiseren, op het Loek Loevendie Ballpark. Hoe en wat weten we nog niet precies, want zolang we nog niet mogen sporten is het een beetje voorbarig om al een datum te noemen. En afhankelijk van het aantal deelnemers wordt het een toernooi, of misschien zelfs wel een (mini-)competitie. Dus laat even weten of je geïnteresseerd bent, het verplicht je tot niks, en dan houden wij je op de hoogte:

En voor de duidelijkheid, je hoeft helemaal nergens lid van te zijn om mee te doen: het is een ideale sport voor een team met je collega’s, met je vrienden van school, met je voetbalteam om eens wat anders te proberen (en wat moet je anders in de zomer?), je kan een familieteam maken, een team met je stamkroeg, en wat je verder allemaal nog kan verzinnen. 

Een Baseball5 team bestaat uit maximaal 8 spelers, waarvan er 5 tegelijk in het veld staan. Elk team moet bestaan uit minimaal 3 dames (meiden) en 3 heren (jongens). Een wedstrijd duurt 5 innings, meestal is dat zo’n 20-25 minuten. En daarna kan je lekker in de zon met een drankje je tegenstander van de volgende wedstrijd in de gaten houden 😎

ALV verplaatst naar 26 augustus

Ben je tussen de 5 en 10 jaar? Kom lekker honkballen!

Ben je tussen de 5 en 10 jaar? Kom lekker honkballen!