Gezocht: Baseball5 coördinator

Gezocht: Baseball5 coördinator

Afgelopen seizoen hadden we bij de Pirates wekelijks een Baseball5 middag, onder de bezielende leiding van Danny Rombley. Dat was één groot feest: zowel doorgewinterde honk- en softballers als mensen die nog nooit op een honkbalveld hadden gestaan deden mee, in alle leeftijden. En iedereen had een hoop lol.

En het leuke is: Baseball5 is een verkleinde versie van honk- of softbal, 5 tegen 5, met gemengde teams, je kan binnen 5 minuten meedoen, je hebt geen spullen nodig, maar als je het een tijdje doet wordt het vanzelf moeilijker, want dan blijkt er ook strategie en tactiek bij te zitten. En, weer eens wat anders dan bij honkbal of softbal, je wordt er kapot moe van 😎

En nu willen we meer, wat we hebben genoeg ideeën. Zou het niet superleuk zijn om een schooltoernooi te organiseren (Amsterdams schoolkampioen Baseball5, hoe klinkt dat?). Of een bedrijvencompetitie? Ideale sport voor met je collega’s op donderdagavond, en dan na afloop een drankje en een broodje Harrie? Of gewoon een reguliere competitie, met verschillende leeftijdsgroepen? Kortom, ideeën genoeg. En er is ook hulp, zowel vanuit de bond is er (een beetje) budget, en door de gemeente Amsterdam worden buurtsportcoaches vrijgemaakt.

Nu nog iemand die het regelt! Daarom zijn we dus op zoek naar een

Baseball5 Coördinator (vrijwilliger)

Het wordt jouw taak om één of meer herhalende Baseball5 activiteiten op te zetten. Daarbij hoort ook

  • de marketing en de communicatie met potentiële spelers

  • contacten leggen met bedrijven voor een bedrijfscompetitie (bv via de Pirates Business Club)

  • contacten leggen met scholen voor een scholencompetitie

  • contacten leggen met de KNBSB om te kijken of we daar niet iets mee kunnen

  • contacten leggen met de gemeente

  • Zoveel mogelijk wedstrijdjes organiseren

  • Zoveel mogelijk (nieuwe) spelers mee laten doen

Maak je geen zorgen, veel van die contacten liggen er al, en het bestuur van de Amsterdam Pirates gaat hier uiteraard bij helpen!

De hoeveelheid tijd die je hier aan gaat besteden hangt erg van jezelf af: we gaan met de geschikte kandidaat een gesprek aan en kijken dan wat er mogelijk is.

Dit is uiteraard ook een ideale klus naast je opleiding of een ideale stage als het bij je opleiding past!

We horen graag van je, en als je iemand weet die hier ideaal bij past horen we het natuurlijk ook graag. Neem voor vragen of aanmeldingen contact op met Tobias Kuipers via communicatie@amsterdampirates.nl

Roster L&D Amsterdam 2021 bekend

Roster L&D Amsterdam 2021 bekend

Uitgebreid interview met Lolke Rang op parool.nl

Uitgebreid interview met Lolke Rang op parool.nl