5 runs in de negende inning zijn er net niet genoeg voor de Black Socks

8/9 Hoofddorp Pioniers 3 - Pirates heren 4 (Black Socks): 14-12.
Slechts één enkel klein foutje van de Black Socks deze wedstrijd (een mislukte pick-off) en dat deed niet eens pijn omdat het Hoofddorp geen punt opleverde. Verder een prima wedstrijd van een veld dat stond als een huis. Dat er toch veel gescoord werd, kwam omdat beide partijen behendig de knuppel hanteerden en de pitchers soms wat moeite hadden met de controle.
Via 3-3 na 3 innings en 11-6 na 6 innings gingen de Black Socks met een achterstand van 14-7 de 9e inning in. Een rally die 5 punten opleverde deed de Hoofddorpers bleek wegtrekken, maar uiteindelijk bleef dat ene nog nodige klappie achterwege. De Black Socks konden met opgeheven hoofd huiswaarts.
Vermeldenswaard: Niels Meulman kreeg weer een uitroepteken op de scorekaart toen hij, 3e honkman, katachtig een klap, hard bij de foutlijn, in het binnenveld wist te houden die anders mogelijk extra honken zou hebben opgeleverd.
Daylison Cadeau sloeg met 2 uit 2 (on base 6 uit6!) 1,000 bij elkaar. Giovanni Jozefa en Timo van Amerongen sloegen allebei 3 uit 6 (0,500). Yuri van Giffen met 2 uit 5 (0,400) mocht er ook zijn. Ze hadden alle drie een 2honkslag en Giovanni ook nog een 3honkslag.
Tom Minderhoud gooide 0-7-10-1 in 5 innings, Timothy Massing 0-1-3-0 in 1 2/3 inning en Tijmen van den Berg 1-2-0-0 in 1 1/3 inning.
De beide werpers van Hoofddorp hadden aan 8 innings genoeg om samen tot 6-7-8-3 te komen.

Kees van Vegten 50 jaar lid & 50 jaar coach!

Kees van Vegten 50 jaar lid & 50 jaar coach!

ASPIRANTEN 2, zeven of vijf punten te kort, het blijft te kort