Kees van Vegten 50 jaar lid & 50 jaar coach!

Kees van Vegten 50 jaar lid & 50 jaar coach!

Afgelopen vrijdag was het een bijzondere avond voor Kees van Vegten, die vanwege zijn bijzondere betrokkenheid bij Pirates over de afgelopen 50 jaar flink in het zonnetje is gezet! Kees werd tijdens zijn training met zijn softbal aspiranten op veld 4 overvallen door een stoet met vele bekenden van zijn club, honk- en softbalsters uit heden en verleden, familie, ouders en natuurlijk ook zijn maatje ome Loek Loevendie. De verbouwereerde Kees gaf zich over en was duidelijk verrast. In de gang van de kleedkamers werd hij vol lof toegesproken door de voorzitter en ontving een eervolle vermelding van zijn naam in de gang van de kleedkamers. 

passage.png

Deze gang, die vanaf heden de naam de Kees van Vegtenpassage draagt, symboliseert zijn betrokkenheid bij zowel het honkbal en de ‘overgang’ naar het softbal over de afgelopen 50 jaar.  Er was geen ontkomen aan alle aandacht voor Kees die vervolgens op veld 3 werd verrast door een prachtig logo met zijn naam op gravel, vele belangstellenden op de tribune en steeds meer oude bekende gezichten die hij ook van naam kon voorzien. O.l.v. Bas Rodermans werden de aanwezigen ingedeeld in team Kees van Vegten of team Martijn Faneyte en speelden ‘for the good old times’ een softbalwedstrijd. In de kantine werd nog lang geborreld, mooie verhalen verteld en ontving Kees een theaterkaartjes voor The Analogues van alle aanwezigen. Wat een trainingsavond was, werd een avond down memory lane….

In de afgelopen 50 jaar verzorgde Kees, samen met Ger Lange en Marco Stoovelaar, jarenlang de redactie van het clubblad van de Pirates, de Piraat, en het jaarverslag. Kees organiseerde vele internationale Pinkstertoernooien en buitenlandse trips met zowel honk- als softbalteams. Als 15-jarige begon hij met coachen van jeugd honkbalteams, waarmee hij vele keren kampioen is geweest zowel met Amsterdamse als Nederlandse jeugdteams. Na 31 jaar honkbalcoach geweest stapte hij 19 jaar geleden over naar het softbal; dochter Shanna wilde alleen softballen als papa ging coachen! En ook in het softbal was Kees succesvol. Kees weet van iedere groep een team te maken en is hij, met zijn (droge) humor & plezier in het coachen van onze jeugd, van zeer grote betekenis voor de softbaltak van Pirates. Kees verzorgt nu nog het secretariaat voor het softbal, is lid van TC Softbal, traint en coacht hij de softbalaspiranten en VF Pirates Dames I. In 2010 heeft Kees een lintje gekregen voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk en is lid in de orde van Oranje-Nassau. 

Namens bestuur & leden van Amsterdam Pirates wordt Kees bedankt voor zijn inzet, betrokkenheid en betekenis voor velen.

(LUCHVAART)TECHNIEK DOET SLAGMENSEN ASPIRANTEN 2 VERSTOMMEN

5 runs in de negende inning zijn er net niet genoeg voor de Black Socks