Pupillen 3 wint van Marshalls, Thamen en Hoofddorp Pioniers 2

Pupillen 3 wint van Marshalls, Thamen en Hoofddorp Pioniers 2

Pupillen 3, het team van coaches Huib Stam en Tijn de Boer, is lekker bezig. De afgelopen weken rijgen ze de overwinningen aan elkaar en tegen niet de minste teams. Dat komt vooral door hun uitstekende pitching en goed veldspel. Aan slag mogen ze nog iets beter worden, en daar wordt al extra op getraind. Maar alle complimenten hoe goed ze aan het honkballen zijn, en met ook ontzettend veel plezier.

Op 18 mei werd thuis tegen het talentvolle team Amsterdam Marshalls PH1 uit Amsterdam Zuid-Oost gewonnen. Meteen in de 1e inning werd een 5-0 voorsprong genomen. De eerste run werd gescoord op een mooie hit van Damian. Tijn en Jaïr waren zeer sterk aan slag in deze wedstrijd met 2 hits uit 2 slagbeurten. Zij sloegen beiden meerdere RBIs binnen. Engel hield met fantastische pitching vanaf de heuvel de boel helemaal dicht en voorkwam dat Marshalls konden scoren in de 1e en 2e inning. In de 3e inning liepen de honken wel vol en kwam Tijn de heuvel op. Die kon niet voorkomen dat Amsterdam Marshalls eenmaal scoorde. In de gelijkmakende beurt scoorde Pirates echter weer 3 runs en liep uit naar 8-1. Toch werd het aan het eind nog een beetje spannend. In de 4e inning scoorde Marshalls nog 2 runs, en Pirates geen. In de 5e en laatste inning kwamen Jesse en Danny de heuvel op. Zij hielden de Marshalls op 2 runs en dat was het einde van de wedstrijd. 8-5 voor Pirates.

Een week later was de uitwedstrijd tegen Thamen PH1, altijd een lastige wedstrijd tegen een leuke tegenstander. Maar het patroon was hetzelfde. Pirates kwam snel op voorsprong door in de 1e inning 3 runs te scoren. Die voorsprong hield het vast door in de 3e inning nog een run te scoren. Engel hield met wederom briljante werpbeurten de boel potdicht. Hij gooide maar liefst 8 strike outs en kreeg maar 1 hit tegen. In de eerste 3 innings kwam Thamen niet aan scoren toe. Hij werd in de 3e inning afgewisseld door Yassine die hem daarbij hielp. In de 4e en laatste inning werd het toch nog superspannend en stonden coaches en ouders nagelbijtend aan de kant. Jordan zorgde nog met een mooie hit voor de 5e run, en die bleek superbelangrijk te zijn want dit was het winnende punt. In de gelijkmakende slagbeurt kwam namelijk Thamen terug en scoorde 4 keer. Daarmee kwamen ze net tekort en won Pirates met 5-4.    

Afgelopen donderdag op Hemelsvaartdag kwam Hoofddorp Pioniers PH2 op bezoek, een sterke tegenstander die gebrand was om de winst mee naar huis te nemen. Maar weer zagen we hetzelfde patroon. Engel begon als startende werper. In 1e inning kwam Hoofddorp Pioniers niet eens op de honken, en ook in de 2e inning konden zij niet scoren op deze werper. Pirates kende daarentegen een vliegende start. Met een prachtige triple hit van Oscar kon Yassine thuiskomen en opende Pirates de score. Op een wild pitch stal Oscar vervolgens zelf een honk en scoorde daarmee zelf ook. 2-0. In de 2e inning sloeg Tijn een mooie single hit waarmee Silver, die lekker agressief maar liefst 2 honken had gestolen, binnenliep en scoorde. 3-0. In de 3e inning was de tank bij Engel helaas leeg en liepen de honken vol. Tijn kwam de heuvel op en had niet zijn allerbeste dag. Pioniers wist maar liefst 5 runs te scoren en kwam daarmee opeens op voorsprong. Hoe zou Pirates met deze tegenslag omgaan? Heel goed bleek. In de gelijkmakende beurt bleek de pitching ook bij Hooffddorp Pioniers minder te worden. Pirates scoorde 1 run en de honken liepen vol toen Oscar aan slag kwam. Hij sloeg een keiharde ground ball helemaal naar het hek en dat was genoeg voor een in-the-park-homerun. GRAND SLAM! Pirates liep uit naar 8-5. Maar er was nog net genoeg tijd voor een volgende inning. Het was dus nog niet voorbij. In de 4e inning kwam Pioniers echter niet meer tot scoren. Met onder meer een single van Damian scoorde Pirates nog 3 runs. Eindstand 11-5 voor Pirates. 

Met deze overwinning nestelt Pupillen 3 zich stevig in de top 3 van hun 2e klasse poule, mooi gedaan. En met leuke wedstrijden dus kom zeker eens naar ze kijken. Pupillen 3 speelt zaterdag 1 juni uit tegen OVVO PH1 en op zondag 9 juni is de derby Pirates Pupillen 3 vs Pupillen 4. Dat wordt een knaller van een wedstrijd, dus kom langs!        

Pirates Live, nu op twee kanalen

Pirates Live, nu op twee kanalen

Adegeest uit, altijd lastig...