Pupillen 1, 2 en 3 zijn kampioen!

Pupillen 1, 2 en 3 zijn kampioen!

Wat een prachtig seizoen hebben alle Pirates Honkbal Pupillen teams gehad. We hebben veel mooie en spannende wedstrijden gezien met sterke slagbeurten, waanzinnige worpen en perfecte plays. 2018 was in alle opzichten geslaagd. En om het helemaal mooi te maken zijn Pupillen 1, 2 en 3 ook nog kampioen geworden, waarvan Pupillen 1 en 3 zelfs ongeslagen! 

Pupillen 1 verslaat Neptunus en is ongeslagen kampioen van Nederland

Op zondag 7 oktober speelde Pirates Pupillen 1 hun laatste wedstrijd thuis tegen de Rotterdamse aartsrivaal Neptunus PH1. Die wedstrijd vond tegelijk plaats met game 6 van de Holland Series waar Pirates en Neptunus ook tegenover elkaar stonden. Waar het eerste team helaas de wedstrijd en de Holland Series verloren, ging het Pupillen 1 een stuk beter af. In de eerste wedstrijd domineerde Pirates vanaf het begin en won met een shut-out. Maxwell begon als startwerper en hij gooide 4 strike outs en 1 walk in 3.2 inningen. Pirates opende de score in de 2e inning door een mooie line drive van Takara. Hij en Jesse scoorde vervolgens op een prachtige triple van Otis. En Otis scoorde weer op een single van Maxwell. Jamie scoorde hierna nog op een wilde worp en zo stond de eindstand al aan het eind van de 2e inning op het bord: 5-0.

De tweede wedstrijd was een stuk spannender. Meteen in de 1e inning, met Otis als startwerper voor Pirates, kwam Neptunus op een 0-2 voorsprong door singles van Leandro en Junairo. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Pirates terug tot 1-2 door een single van Jorrit. In de 2e inning liep Neptunus uit naar 4-1 door een mooie fly ball van Mauricio en meteen erna nog een run op een single van Pupi. Jamie was inmiddels erin gekomen als werper. In dezelfde inning kwam Pirates weer een beetje terug toen Jesse scoorde op een dubbele honkslag van Takara. In de 3e inning begon Pirates aan een indrukwekkende comeback. Reliever Jamie en kortestop Otis hielden goed de boel dicht, terwijl Pirates in de tweede helft van de 3e inning de honken volliep. Vervolgens scoorde Pirates tweemaal door walks van Elton en Ginio. Even later werd het gelijk door een ground ball van Takara waarop Sol kon scoren. Toen was Neptunus gebroken. Pirates leip snel uit naar een 10-5 voorsprong mede door een mooie fly ball van Jorrit waardoor Jamie en Maxwell binnenliepen. Dit betekende dat Pirates de play offs van de 1e klasse ongeslagen wist te winnen en daarmee kampioen van Nederland is.

En wat een fenomenaal seizoen is het geweest. Superlatieven schieten tekort voor het team van coaches Pepijn Beerman en Byron Ward dat het hele seizoen duidelijk de allersterkste was. In 40 competitiewedstrijden werd maar liefst 37 keer gewonnen, tweemaal gelijk gespeeld en slechts eenmaal verloren (tegen Neptunus). Verder werden zowel het internationale tournooi in Brasschaat (België) en Rammstein (Duitsland) gewonnen. Eind oktober sluit Pupillen 1 dit fenomenale seizoen af op het 4 Estrellas-tournooi in Barcelona waar ze aantreden tegen de nationale teams van Duitsland en Tsjechië, de Amerikanen van USSA Europe en clubteams uit Spanje, Frankrijk en Italië. Veel succes jongens!

Pupillen 2 wint tegen TIW-Survivors PH2 en is kampioen in 2e klasse

Na eerder de thriller tegen naaste rivaal Kinheim PH2 met 4-2 te hebben gewonnen, moest Pupillen 2 op 6 oktober aantreden tegen TIW-Survivors PH2. Het werd een leuke wedstrijd waar Pirates echter duidelijk de sterkste bleek. Er werd uiteindelijk met 7-1 gewonnen. Daarmee was Pirates niet meer in te halen en was Pupillen 2 kampioen in de 2e klasse. Het team onder leiding van Ivan Rodriguez, Frank Verwoest en Sven Hermens heeft een sterk seizoen gedraaid. Het eerste deel van de competitie werd ongeslagen afgesloten met een perfecte 10 gewonnen uit 10 wedstrijden. In het tweede deel werd het 4 gewonnen uit 6 wedstrijden, eenmaal gelijk en eenmaal verloren. Onze Gezellen PH1 werd achter Pirates tweede, en daarna Kinheim PH2 en TIW-Survivors PH2. Goed gedaan jongens, jullie kunnen trots zijn op jullie zelf!

Pupillen 3 verslaat Cromtigers PH1 en is ongeslagen kampioen in 2e klasse

Het was nog een druk slot van het seizoen voor Pupillen 3. Op 7 en 10 oktober was Hoofddorp Pioniers PH4 de tegenstander. In de eerste wedstrijd kwam Pirates meteen in de 1e inning op een 3-0 voorsprong door een prachtige in-the-park homerun van Cas. Mace maakte er later door een wild pitch nog 4-0 van. Ryan begon als startwerper en behaalde in 1.1 inning 4 strike outs, 4 walks en 2 runs tegen. Tijn kwam daarna de heuvel op en wierp 1 strike out en 1 walk met 2 runs tegen in 1.2 inningen. In de 3e inning sloeg Samuel ook een in-the-park homerun en werd het 6-2. En met mooie honkslagen van Sam, Cas en Marijn liep Pirates in dezelfde inning uit naar 11-2. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Hoofddorp nog tweemaal, maar daarna gooide Tijn de wedstrijd uit met achter elkaar 1 strike out en 2 ground outs op 1e honkman Marijn. De tweede wedstrijd was Pirates duidelijk minder scherp en werd het een gelijkspel: 7-7. 

Daarmee was Pupillen 3 al kampioen, maar het moest nog aantreden tegen naaste achtervolger Cromtigers PH1. Die laatste wedstrijd was op 14 oktober, een dag nadat Pupillen 3 het In The Woods tournooi in Apeldoorn had deelgenomen waar het o.m tegen Utrechtse Domstad Dodgers en The Hawks uit Dordrecht speelde. En dat tournooi zat wel wat in de benen van de jongens. Tegen Cromtigers kwam Pirates op een vroege voorsprong door een mooi triple van Samuel. Verder waren er honkslagen van Cas, Marijn en Dim waardoor het 5-1 voor Pirates stond aan het eind van de 1e inning. Maar in de 2e inning nam Cromtigers de leiding over en was de spanning volledig terug. In de 3e inning stond het na de slagbeurt van Cromtigers nog 7-7 gelijk. Kaj had inmiddels Ryan al afgewisseld als werper, maar werd op zijn beurt al snel vervangen door Mace. In de 3e inning ging de pitching van Cromtigers echter hard achteruit en liepen de honken vol. Met walks en een dubbele honkslag van Cas liep Pirates uit naar 13-7. In de 4e inning scoorde Cromtigers nog tweemaal, maar Pirates had vervolgens de smaak te pakken. Door onder meer een paar mooie fly balls van Dim en Sam kwam er uiteindelijk een eindstand van 18-9 voor Pirates op het bord.

En daarmee was Pupillen 3 ongeslagen kampioen in de 2e klasse! Het team van coaches Bas Kuijer, Evelien Bode en Marcel Hertoijs beleefden een sterk seizoen met ook veel groei, individueel en als team. De wedstrijden werden steeds mooier. Het eerste deel van de competitie werd al afgesloten met 10 gewonnen uit 12 wedstrijden. In het tweede deel was de overmacht helemaal helder met 5 gewonnen uit 6 wedstrijden en een gelijkspel. Knap gedaan, jongens!

Pupillen 4 verovert tweede plaats na mooie overwinningen

Met duidelijke overwinningen op Badhoevedorp PH1 en Hoofddorp Pioniers PH3 heeft Pupillen 4 een tweede plaats veroverd in hun poule in de 2e klasse. Een knappe prestatie. Zeker aan het eind van het seizoen vertoonde het team een sterk opgaande lijn en toonde zich het talent dat dit team in zich heeft. Tegen Badhoevedorp werd met 11-3 gewonnen, en Pupillen 4 was op alle fronten duidelijke de sterkste. Tegen Hoofddorp Pioniers liet Pupillen 4 hun vechtersmentaliteit zien, want ondanks een inning waarin Hooffdorp maar liefst 6 runs scoorde won Pupillen uiteindelijk de wedstrijd met 14-10. En daarmee werd de tweede plek zeker gesteld, gefeliciteerd! 

Pupillen 5 en Thamen PH2 zijn gelijk aan elkaar. Pupillen 5 wordt derde.

Na een 6-3 winst tegen Cromtigers PH2 moest Pupillen 5 in hun laatste weekend een dubbele wedstrijd spelen tegen Thamen PH2, beter bekend als Thamen Japan. En dat is altijd een sterke tegenstander.  Het werden twee superspannende wedstrijden waarin beide teams zich gelijkwaardig aan elkaar toonden. De eerste wedstrijd ging met 5-4 naar Thamen. De tweede wedstrijd ging met 7-6 naar Pirates. Het spel was ontzettend leuk om te zien, en het plezier spatte ervan af. Complimenten aan alle spelers en coach. Daarmee behaalde Pupillen 5 een mooie derde plek in hun 3e klasse poule, uitstekend gedaan!

En dat was een prachtig seizoen voor de Pirates Honkbal Pupillen. Fantastisch gedaan, dank voor alle inzet van spelers, coaches en ouders. Veel van jullie gaan meteen door met Winterschool, Pitching Academy en vanaf januari begint de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dus blijf lekker spelen allemaal!

Nieuwe overschrijvingsdata

Nieuwe overschrijvingsdata

Brian Finnegan nieuwe hoofdcoach L&D Amsterdam

Brian Finnegan nieuwe hoofdcoach L&D Amsterdam