Pupillen 3 heerst in juni: 47 runs voor, 1 tegen

Pupillen 3 heerst in juni: 47 runs voor, 1 tegen

Pupillen 3 is lekker bezig. Alles lijkt te kloppen in het team van Huib Stam en Tijn de Boer: werpen, slaan en ook op het veld staat het als een huis. Met als resultaat drie klinkende overwinningen waarvan twee no-hitters en een shutout. Dat leverde maar liefst 47 runs voor en maar 1 run tegen op, en daardoor een stevige 2e plek in hun 2e klasse poule. Een verslag van een lekkere maand honkballen.

De maand begon met een uitwedstrijd tegen OVVO PH1. Het bleek al snel een ongelijke strijd. Jesse opende met een prachtige triple hit en liep de volgende slagbeurt meteen de eerste run binnen. In de 2e inning sloeg Thibault een inside-the-park homerun en daarna ging Pirates door met runs scoren. Een double hit van Oscar, wat singles en veel walks. Danny begon als startwerper en gooide 3 strike outs en kreeg maar 1 hit tegen. Damian lost hem in de 3e inning af en deed precies hetzelfde. Eindstand 15-0.

Een week later volgde tijdens het Pinksterweekend op een zeer rustig Loek Loevendie Ballpark de derby Pupillen 3 vs Pupillen 4. Meteen vanaf de start kwam Pupillen 3 op voorsprong. Een single van Jesse en een double van Engel, en de eerste run was binnen. In de 1e inning volgden ook nog twee heerlijke triple hits van Tijn en Danny, en aan het eind van de inning stond Pupillen 3 al 7-0 voor. Met onder meer dubbele honkslagen van Oscar, Engel en Tijn liep Pupillen 3 in de 2e inning uit naar 13-0. In de 3e en laatste inning kwamen daar nog 4 runs bij. De werpers van Pupillen 3 stonden geen enkele hit toe. Engel domineerde als startwerper. Hij gooide 4 strike outs in 1.1 inning. Vervolgens kwam Tijn die in 1.2 inning zelfs 5 strike outs gooide. Damian mocht de wedstrijd uitgooien en gooide 2 strike out in 1 inning. Eindstand werd 17-0 voor Pupillen 3.

Een week later werd de wedstrijd tegen Quick Amsterdam PH1 afgelast door de regen, en die wedstrijd werd afgelopen zondag ingehaald. Met 4 spelers bij Pirates die afkomstig zijn van Quick was het een wedstrijd van weerzien. Ook nu kwam Pirates sterk uit de startblokken. Een inside-the-park homerun van Oscar bracht de score in de 1e inning op 3-0. Door enkele wild pitches liep Pirates in die inning uit naar 6-0. In de 2e inning waren er inside-the-park homeruns van Danny en Silver en liep Pirates uit naar 10-0. Met onder meer een triple hit van Jair werd het zelfs 14-0. Daar kwam in de 3e inning nog 1 run bij. De Pirates werpers gooiden met elkaar weer een no hitter. Yassine begon als startwerper in de 1e inning en gooide 1 strike out en 3 walks. Verder zorgde het veld voor twee solide outs. Oscar gooide de 2e inning met 3 strike outs en 1 walk. Damian moest door 4 walks en 2 strike outs de enige run tegen toestaan in de 3e inning. Engel was de slotwerper en gooide 1 strike out en 1 walk. Maar met een prachtige double play van Tijn was de wedstrijd voorbij. Eindstand 15-1 voor Pirates.

Het is echt leuk om naar dit team te kijken. Met sterke pitching en goed veldspel was hun defensie het hele seizoen al hun sterkste troef. Maar nu hun knuppels de bal goed weten te raken is ook de aanval een gevaarlijk wapen geworden. Die extra slagtraining heeft duidelijk geholpen. Komende zaterdag speelt Pupillen 3 thuis om 10.00 uur tegen Thamen PH1, waar enkele geleden met 5-4 nipt van werd gewonnen. Dat zal een stuk spannender worden. Kom dus kijken en genieten van dit leuke team.

Geloof in eigen kracht: sweep tegen Neptunus

Tweede plaats zo goed als zeker een feit in de regulaire competitie voor L&D Amsterdam