Teambuilding softballers eindigt met eerste beker van het seizoen

Teambuilding softballers eindigt met eerste beker van het seizoen

Zaterdag 6 januari werd ons ten opzichte van 2017 op vele plekken nog meer verjongde VF Pirates softbalteam (1e klasse seniorencompetitie) aan elkaar voorgesteld met een geweldig geslaagde teambuildingsdag!

Eerst ’s middags naar de “Escape Room”. Twee groepen van zes meiden werden opgesloten en moesten binnen een uur zien te ontsnappen. Nou, met een beetje hulp van buiten is dat aardig gelukt….. Maar de reacties waren enorm positief, van “hartstikke leuk” tot “gaaf”. Daarna terug naar ’t Kaperschip, home of the Amsterdam Pirates, waar het 8 gangen (punten) pizzadiner goed smaakte! En toen in de namiddag naar Zoetermeer, waar de vereniging The Birds een leuk indoortoernooi had gepland. In een groot tenniscentrum was op een “hard court” een prima softbalveld aangelegd. Slidings maken kon natuurlijk niet, maar die handicap had ook Thamen senioren 1, Birds senioren 2 en Catch senioren 1. Om vijf uur begon het toernooi en om tien uur ’s avonds begonnen onze meiden aan hun laatste wedstrijd.

Ons “dametjes twee team” begon met een 2-2 tegen Thamen, mwoh, zat een beetje tegen, want als je in nauwelijks drie innings tweemaal tegen een dubbelspel aanloopt, is het moeilijk scoren. Respect voor de Uithoornse Ladies hoor, want in dat team liepen al een aantal moeders een beste partij goed te softballen! Myrthe Kesseler (19) begon met wat om de plaat heen te gooien, maar vond op tijd haar controle. Alex Koppies (16)  nam over en kon het gelijkspel vasthouden.

Daarna een competitietegenstander, Catch en die hadden een gemiddeld jonger team. Een venijnige leftie had aanvankelijk geen kind aan onze aanvalsters, maar ineens braken onze Flyers Piratinnen erdoor! Lois Brinks (16) startte sterk met veel slagballen en Lisanne Spoor (16) nam de laatste inning voor haar rekening en deed er nog een schepje snelheid bovenop! Gewonnen na een 2-0 achterstand!

Door de andere resultaten bleef het spannend tot het eind, want ons team moest van de Birds winnen om de beker “met zonder oren” te winnen! En zie daar: drie innings lang was het spannend want scoren lukte beide teams niet…. Wat een topper van een werpster bij die Birds. 43 jaar jong, maar snelheid en inzet, weer respect hoor. En wat te denken van hun tweede honkvrouw, ook een veertigster, maar die verbetenheid in het slagperk zo van “Jij krijgt mij écht niet uit, meissie!” En Lisanne kreeg haar niet uit, na een serie foutslagen ramde zij de bal door het midden!

Hoe dan toch te winnen van die enorme routine? OK, pinchhitters erin, wie weet gaat er dan wat gebeuren. Eerst Tenley Boersma (14), onze jongste aanwinst. Tenley kwam er doorheen, maar strandde in haar jeugdige overmoed op twee, waar die geroutineerde veertigster haar uittikte. Toen Megan Aardema (17) en die dreef de bal voor twee honken het linksveld in! In de hoop dat die Birds dames niet al te snel bij een stootslag zouden zijn, nodigde onze coach Sam Dekker (16) uit om een opofferingsbunt neer te leggen en dat deed zij subliem! Paniek in de tennistent en we scoorden 1-0! 

Om 23.15 uur kon onze “oudste” speelster Britt Outhuijze (21) de beker in ontvangst nemen! Drie nuttige indoorgames gespeeld en tussendoor driemaal ook heel nuttig kunnen trainen in de naastgelegen hal. Enne, nog gefeliciteerd Julia Westhoek (nu 15!), want zij werd om 24.00 uur maar liefst vijftien!

Jamie Stuart (17): top dat jij er de hele dag bij was, ondanks je nog niet geheelde polsblessure!

Wat een geslaagde teambuildingsdag was dit, mede dankzij ons enthousiaste kader Caroline Spoor, Steven Gerver, Chris Stuart en Kees van Vegten. 

TC softbal

Het dak op

Het dak op

Stroomfabriek Pirates

Stroomfabriek Pirates