De eerste helft van het softbalseizoen

De eerste helft van het softbalseizoen

PUPILLENSOFTBALSTERS VINDEN DE LINE UP YELL HET ALLERBELANGRIJKST!

Eindelijk weer een stukkie, zeg maar STUK over het vrouwen- en meidensoftbal bij de Amsterdam Pirates.

Eerst ons eerste!

… met een beetje mazzel is ons eerste senioren na komende zaterdag “Zomerkampioen”, maar dat is een papieren titel die niks oplevert. Onze selectie staat derde, vier punten achter Twins en Hoofddorp Pioniers. Zij twee keer verliezen en wij twee keer winnen?!

OK, misschien wishful thinking. Op 18 augustus gaat de competitie weer verder en dan worden de prijzen pas écht verdeeld. De meeste tegenstanders hebben weer flink in de bus geblazen om één of meer werpsters of tophitters uit het buitenland aan te trekken om die buitenkans te pakken die er dit jaar is om meer dan één team toe te laten in de Golden League. Alles nog in eigen hand met thuisdubbels voor de boeg tegen de huidige nummer 1 en 2 !! Amsterdam Pirates in de Golden League in 2019?? Wie zet er op in? 

Pupillensoftbalteam, want daar begint het écht hoor! 

Nog twee wedstrijden resten in de tweede klasse “eerste deel”: Onze Gezellen uit en Olympia thuis (dat is zelfs een dubbele wedstrijd op 15 juli). Dan zitten de eerste tien wedstrijden er op en begint een veel te lange zomerbreak van onze “zomersport”. 

Onze jongsten draaien prima mee in de competitie, waarin vooral de coach de ballen opgooit, zodat de meisjes lekker kunnen rammen en over de honken rennen. Het kan die meisjes overigens nauwelijks boeien wie er wint, gelukkig maar, want het allerbelangrijkst is dat ze softbal leuk vinden en blijven vinden en doorgaan en dat ze ook hun vriendinnetje mee slepen! Nee, die Line Up yell voor en na de wedstrijd, dat is écht het aller- allerbelangrijkst! Kijk maar eens naar die show voorafgaand aan Pirates vs. Herons! Na 15 juli gaat de bond een herindeling maken en komt er een vervolgcompetitie na de zomerstop, maar dan zitten we al diep in augustus hoor.

Aspirantenteam met op papier 17 meisjes in twee competities!

We zijn nog steeds een beetje kriegel op de bond, maar het begint te zakken… Vlak voor de competitie hadden we 17 meisjes die aspirantensoftbal wilden spelen. Dus wilden we inschrijven in een tweede competitie, want met 8 op de bank is niks, uiteraard een beetje in de buurt. “Jullie kunnen alleen nog in een oneven poule met teams uit Arnhem, Enschede, Apeldoorn, Zoetermeer en Delft…” Wij: “waarom mogen we niet in die “even” poule in Haarlem en omstreken?”. Zij: “Nou, dat geeft teveel problemen met plannen….” Hoezo? Wij hadden daar makkelijk onderling uit kunnen komen hoor met die dichtbijhuis clubs. Gelukkig hebben we een groep ouders die uiteindelijk de verre ritten geen onoverkomelijk probleem vinden. Bond happy, wij er inmiddels ook maar in berustend.

Elke week spelen onze aspiranten dus twee wedstrijden, eentje op zaterdag en eentje op zondag. Na de vakantiestop gaan we toch wat beter plannen, want onze meisjes zeggen toch iets te vrijblijvend af, zodat het al een paar keer is voorgekomen dat we precies met negen stonden. Girls, wij doen dit voor jullie hoor, dat je wat meer wedstrijden kan spelen! De meeste wedstrijden in beide poules hebben we gewonnen, dus beide combinaties staan heel hoog in de stand. Nog 1 wedstrijdje komend weekend en dan pas weer softballen op… 25 augustus…tsja tsja.

8 jonge junioren en 4 aspiranten spelen in de hoogste jeugdcompetitie!

Ons “U20” team speelt in de hoogste landelijke jeugdcompetitie en maken hun zaterdagen vrij voor dubbels van tweemaal zes kwartier. Dit Amsterdam Pirates U20 clubteam doet het prima en staat in de middenmoot (thans zevende van de dertien teams).

Enne, eind deze maand maar liefst twee internationale toernooien: eerst in Enschede en daarna door naar Saronno in Italië ! En als voorafje nog een oefenwedstrijd tegen een topteam uit de USA (zie programma). Onze Italiaans/Nederlandse topper Isabella Vacirca komt al helemaal in shape voor Saronno, want afgelopen weekend had zij een homerun geslagen en een wereldvangbal gemaakt in het outfield! Binnenkort volgt de herindeling, de eerste vier finalecompetitie halen wordt moeilijk, maar ongetwijfeld volgt nog een leerzame tweede helft met tegenstanders die lekker aan elkaar gewaagd zijn! 

Amsterdam Pirates senioren 3 leidt in de 2e klasse poule “midweeks”

Teams die liever niet in het weekend willen spelen, kregen dit seizoen de mogelijkheid om met medestanders (tegenstanders) midweeks competitiewedstrijden te spelen.

Ons derde heeft met veel hulp van tegenstanders hun wedstrijden zo kunnen plannen, dat er elke keer toch tenminste negen speelsters beschikbaar zijn. Veel dames 3 hebben hoger gespeeld, dus weten hoe het spelletje in elkaar zit. De tegenstanders ook, dus het zijn vaak leuke en ook spannende wedstrijden. Op dit moment staat ons derde erg hoog in de stand, zaak dus om na de vakantiebreak dat vol te houden!

VF Pirates 1 (samenwerking Pirates met Vennep Flyers)

Het eerste doel van dit zeer jeugdige “senioren” team (de oudste speelster is 21 jaar en er zitten zelfs nog vier adspiranten in) was om de promotiecompetitie te halen en dat is gelukt! Er zaten prachtige overwinningen bij in die voorcompetitie, vooral tegen de hoger geklasseerde teams. Inmiddels twee dubbels gespeeld in de promotiecompetitie van de eerste klasse landelijk. De eerste vijf van poule A (onze poule) en poule B (de zuidelijke poule) zijn met nul punten begonnen aan de slotcompetitie. Vorige week nog krap verloren bij Red Lions (toch jammer dan er voor deze belangrijke wedstrijden niet voldoende knbsb umpires zijn) en afgelopen zondag twee werkelijk schitterende partijen gespeeld én gewonnen van de Gophers, ook zo’n jong en sterk team.

Promoveren als team mag helaas niet van het reglement, maar ons streven is dat elke speelster zich verder ontwikkelt in het kader van hun individuele promotie!

VF Pirates 2 (samenwerking VF 1 en Pirates dames 4)

In de vierde klasse poule E wordt thans de tweede plaats ingenomen! Heel veel dames in de ploeg die allemaal op hoog niveau hebben gespeeld en er best nog wel flink tegenaan willen voor zo’n midweekse wedstrijd! De samenwerking loopt prima, de ene keer wordt bij Pirates gespeeld, de andere keer in Nieuw Vennep. Een aantal speelsters woont er precies tussenin, dus prima oplossing zo, die combinatie! 

Tot zover effies, sorry mannen,

TC Softbal (Chris en Kees)

 

Nederland verovert 4e plek op EK U12

Nederland verovert 4e plek op EK U12

Pupillen 3 poule-kampioen 1e deel 2e klasse

Pupillen 3 poule-kampioen 1e deel 2e klasse