Parijs op bezoek bij Pirates

Parijs op bezoek bij Pirates

Op Hemelvaartsdag kwam het Parijse PUC op bezoek voor een driekamp met Pirates U15-1 en Zuidvogels U15-1. Drie leuke wedstrijden en een heerlijke honkbaldag met het Franse talententeam was het resultaat.  

Het team uit Parijs bestond uit een mix van Franse talenten, waarvan sommigen in de Franse Academy spelen, en enkele in Parijs woonachtige internationale spelers uit Japan en Korea. Tezamen vormden ze een sterk team die een genot waren om te zien. Aan slag bewust de bal naar het linksveld of rechtsveld slaand, van de heuvel vaak goed werpend, en in het veld degelijk spelend. Het publiek en de tegenstanders kwamen aan hun trekken.

Als warming up speelden Pirates en Zuidvogels eerst tegen elkaar. Beiden niet in hun sterkste opstelling, maar het werd een spannende pot. Pirates nam met Lars op de heuvel eerst een voorsprong, en hield deze vast tot de 3e inning. Op mooie hits van Cas en Jair werd het 3-0. Ook Jesse en Mace raakten hem goed. Maar Zuidvogels kwamen terug en verkleinde de achterstand tot 7-6 in de 3e inning. In de 4e en laatste inning raakte Pirates de controle kwijt en verloor uiteindelijk met 9-11. Aansluitend trad Zuidvogels aan tegen de inmiddels gearriveerde Fransen. Die bleken veel te sterk en wonnen in 4 innings met 12-2.

Daarna mocht Pirates een poging wagen tegen de Parijzenaars. In het begin ging het nog redelijk gelijk op. Pirates (uitspelend ditmaal) kwam op een wild pitch zelfs even op voorsprong. Jesse kon als startwerper helaas niet voorkomen dat de sterke slagmannen van PUC twee runs binnensloegen en zo stond het 1-2 na de 1e inning. In de 2e inning wist Pirates even gelijk te komen, maar PUC wist snel weer een voorsprong te nemen. Ook met een wederom sterk optreden van reliever Engel bleef Pirates wel enigszins in de buurt. Hij voorkwam dat PUC in de 3e inning tot scoren kwam, waarbij 1e honkman Yorick een slagman van PUC die net iets te ver stond slim uittikte. Met een mooie 2e honkslag verkleinde Engel in de 4e inning zelfs de achterstand tot 4-6. Maar in de gelijkmakende slagbeurt liep PUC uit naar 9-4. Besloten werd met een 5e inning toch nog even door te spelen. Pirates kreeg te maken met een 11-jarige Japanse closer die echt fantastisch gooide en met 3 strike outs achter elkaar zijn kwaliteiten toonde. PUC bleek toch echt een maatje te groot en wist de score op onze closers Floris en Cas behoorlijk bij te plussen. Eindstand 17-4. Maar dat mocht de pret niet drukken, een leuke en leerzame wedstrijd was het zeker.

Daarna lieten PUC en Pirates het zich goed smaken bij een gezamenlijk diner met pasta van Kerstin. Dat was een mooie afsluiting van een heerlijke honkbaldag. De zondag erna won Pirates met 7-3 van Almere ’90. Niet de beste wedstrijd van de jongens, die lange tijd niet tot scoren kwamen maar aan het eind gelukkig toch de winst binnen wisten te slepen. Daarmee staan ze inmiddels stevig op de 3e plek en zijn ze op weg naar de play offs. Maar de gedachten waren die zondag vast nog bij een leuke driekamp. Hier nog wat mooie foto’s van Ilona:

Cas aan slag

Engel werpt een sterke wedstrijd

Yur slaat naar rechtsveld

Yorick werpt de bal

Thuiswedstrijden Amsterdam Pirates 9 juni t/m 15 juni

Thuiswedstrijden Amsterdam Pirates 9 juni t/m 15 juni

L&D-coach Jaarsma: “De club en ik willen meer verjongen”

L&D-coach Jaarsma: “De club en ik willen meer verjongen”