Pirates wint met walk-off van HCAW

Pirates wint met walk-off van HCAW

Sorry, dit gaat weer niet over de Hoofdklasse. Maar de heren van L&D Amsterdam kunnen voor hun wedstrijd tegen HCAW komend weekend een voorbeeld nemen aan de jongens van HB U15-1. Door te blijven geloven en vechten grepen zij de winst tegen HCAW U15-1 in de allerlaatste slagbeurt: 5-4.

Na het mooie beat report van onze speciale verslaggever (en speler) Lars is hier het volledige verslag van de wedstrijd van afgelopen zondag:

Terwijl de camera’s van de NOS afgelopen zondag gericht stonden op veld 1, was op veld 3 een superspannende wedstrijd bezig tussen twee topteams uit de landelijke 1e klasse: Pirates HB U15-1 vs HCAW HB U15-1. Net als in de Hoofdklasse gaat HCAW aan de leiding, terwijl Pirates U15-1 op de 4e plek staat (met 1 wedstrijd minder gespeeld, dat wel). Beide teams strijden om een plek in de play offs, en dat was te zien. In hun sterkste opstelling betraden zij het strijdperk van veld 3 dat er prachtig bijlag, met dank aan vader Diederik. Zelfs Kees was onder de indruk.

Het talrijke publiek moest 7 innings lang aan de hartbewaking, zo spannend was het tussen twee sterk spelende teams die beiden niet van opgeven wilden weten. Zeker in de laatste 2 innings liep de hartslag van alle aanwezige toeschouwers hoog op, en leefden fans van beide teams tussen hoop en vrees. Wie ging er winnen?

Dat zag er aan het begin wel anders uit. De startwerper van HCAW gooide namelijk een fenomenale wedstrijd: een no hitter van 5 innings. Met 0 hits, 0 runs, 2 walks en maar liefst 11 strike outs liet hij Pirates alle hoeken van de strikezone zien. Al gaf zelfs de HCAW-coach later toe dat hun startwerper af en toe wel wat hulp van ‘onze’ scheidsrechter kreeg. De gastvrijheid van de Pirates, zeg maar. HCAW kreeg ook nog 3 pick offs van Pirates cadeau. Maar behalve wat foutjes bij het honklopen gaf Pirates Aspiranten 1 verder goed partij.

Want de spelers van coaches Marcel en Evelien gaven niet op. Onze startwerper Jesse hield het team en de spanning in de wedstrijd door 4 innings lang een prima wedstrijd te gooien. Met 4 hits, 3 runs, 3 walks en 8 strike outs ging hij eraf aan het eind van de 4e inning, en stond het 0-3 voor HCAW. Een aardige achterstand maar geen onoverkomelijke. Daarna kwam Engel die als relief werper echt een fantastische wedstrijd gooide. Met slechts 2 hits, 1 run, 1 walk en 4 strike outs over 3 innings gaf hij zijn team alle kans om die achterstand in te lopen.

In de 6e inning kwam bij een stand van 0-4 de relief werper van HCAW de heuvel op. Dat was zeker niet de minste werper, maar de Pirates roken hun kans. Het was nu of nooit. Mace kwam als eerste aan slag. Hij ging uit met een hoge bal. Yorick kwam op de honken met 4 wijd. Engel sloeg over de grond door het midden waardoor Yorick naar het 3e honk ging. Toen kwam Cas. Hij sloeg een keiharde ground ball waarop Yorick en Engel scoorden. 2-4. Vervolgens vloog Lars met een mooie maar hoge bal uit. Soki sloeg erna Cas binnen met een 2-honkslag. 3-4. De spanning op de tribunes was inmiddels te snijden. Floris aan slag. Zou het nu toch gaan gebeuren? Helaas niet. Want opeens werd Soki bij het 2e honk uitgetikt tijdens een poging het 3e honk te stelen. Einde 6e inning.

In de 7e inning hield Engel de boel potdicht, ook met dank aan solide veldspel.. Allereerst een strike out, vervolgens een hoge bal die Mace goed opeiste en keurig ving, en de 3e uit werd gemaakt door korte stop Jenden die hem strak naar het 1e honk gooide. Levensbelangrijk, en knap want tegen de top van de line up van HCAW. Pirates kwam weer aan slag. Dit was de laatste kans. Op de tribune werd het stil.

Floris kwam weer als eerste aan slag, maar kreeg een strike out. 1 uit en 3-4 achter. HCAW had de winst binnen handbereik. Marijn kwam op de honken met 4 wijd. Jenden aan slag. Hij raakte de bal hard. Maar de defensie van HCAW verwerkte de bal en koos verstandig om Marijn op 2e honk uit te gooien. 2 uit en nog steeds 3-4 achter. Nog maar 1 uit en HCAW had de winst te pakken. Ze konden de overwinning ruiken, en bijna vastpakken.

Dan slaat Mace een prachtige line drive waarop Jenden het 3e honk bereikt. Geen score echter. Nu geen risico nemen. Vertrouw op je slagmensen. Yorick komt aan slag. Keihard slaat hij de bal langs de 3e honkman richting het buitenveld waardoor Jenden de gelijkmaker kan scoren. 4-4. Mace komt op het 3e honk. De stand is gelijk. Engel aan slag. Zou het dan toch? De zenuwen nemen toe, ook op de heuvel. Foutbal. Wijd. Wijd. Wijd, en de catcher mist hem! De bal rolt naar de back stop. Mace gaat ervoor en sprint naar thuis. Gaat hij het redden? De catcher komt terug. Maar Mace staat al op de thuisplaat! 5-4. Een Walk-off! De Pirates springen elkaar in de armen. De coaches juichen en springen mee. Het thuispubliek door het dolle heen terwijl de gasten en spelers van HCAW verbouwereerd elkaar aankijken. Maar moedig hun verlies nemen. Want een prachtige wedstrijd was het, met twee heerlijke en sterke teams die niet voor elkaar onderdeden en alles hebben gegeven.

Pirates U15-1 zet met deze overwinning een belangrijke stap richting play offs. Het advies aan de fans is om de hartpillen vast te bestellen, want de playoffs beloven enorm spannend te worden. Zeker als je beseft dat tot nu toe alle wedstrijden tussen de top 4 teams met maximaal 1 run verschil zijn beslist. Dan hebben we nog een helse rit te gaan dit seizoen. Maar eerst die play offs halen, one game at a time. Volgende week zondag wacht Almere ’90 uit.

Maar eerst speelt U15-1 aanstaande donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) een oefendriekamp tegen het Franse PUC uit Parijs die bij Pirates op bezoek komen. Zuidvogels uit Huizen doet ook mee. Kom gezellig langs bij Pirates, de wedstrijden zijn om resp. 11.00, 13.00 en 15.00 uur, en geniet van deze jongens.

Hoofdklasse Softbal Gameday

Hoofdklasse Softbal Gameday

L&D Amsterdam tegen ongeslagen HCAW dit weekend

L&D Amsterdam tegen ongeslagen HCAW dit weekend