Bedankt L&D Support

Bedankt L&D Support

De komst van L&D 15 jaar geleden, betekende een ommekeer in de geschiedenis van Amsterdam Pirates en de kroon op het levenswerk van Loek Loevendie, want we konden meedraaien in de Nederlandse honkbal-top en telden mee in de Europese top. Met trots maar ook met lede ogen zagen we talentvolle jeugdspelers vertrekken. In de selecties van ons nationale teams kon Loek dan ook veel spelers benoemen die op de Jan van Galenstraat onder zijn hoede zijn opgeleid.

Met de komst van L&D Amsterdam werd de basis gelegd om mee te tellen met de top en natuurlijk met de Europese elite. Belangrijke spelers gingen voor de zwart-gele brigade spelen. Goede pitching, betrouwbare catching, spectaculair veldwerk en natuurlijk aanvallend een angstgegner.

Diverse skippers zijn de revue gepasseerd, Louis Hofer, Rikkert Faneyte, Charles Urbanus, Sydney de Jong, Brian Finnegan, Mike Duursma en Ronald Jaarsma.

Gelouterde spelers samen met talenten uit eigen opleiding, vormden de succesvolle teams in de periode van 15 jaar, die landskampioenschappen binnenhaalden of zorgden voor adembenemende Holland Series en natuurlijk de onvergetelijke Europa Cup in 2016 in Rimini.

Ik wil geen namen noemen. Als ik bij elke speler een toelichting moet geven zou dit een aflevering in 20 delen worden. Een uitzondering op de regel blijft en daarmee wil ik toch graag twee mensen noemen, die altijd het L&D-shirt zijn blijven dragen. Rashid Gerard en Kenny Berkenbosch krijgen misschien niet altijd de aandacht die ze verdienen, maar hebben zich wel onafgebroken ontwikkeld tot steunpilaren in de mooie periode, die ik als toeschouwer, supporter en commissionair heb mogen beleven.

Ik denk dat ik namens vele toeschouwers en supporters mag zeggen dat we L&D Amsterdam dankbaar zijn voor deze mooie periode, waarin we met veel plezier hebben kunnen genieten van spannend en vaak hoogstaand baseball.

We gaan onder de naam Amsterdam Pirates weer een basis leggen, om wederom zo een mooie periode te gaan inluiden. Dank L&D Amsterdam en succes Amsterdam Pirates met het voortzetten van het levenswerk van Ome Loek.

- Willem Broertjes (toeschouwer, supporter en commissionair)

Amsterdam Pirates gastheer voor Europese honkbal coaches

Amsterdam Pirates gastheer voor Europese honkbal coaches

Klussendag Amsterdam Pirates zaterdag 19 november

Klussendag Amsterdam Pirates zaterdag 19 november