Homerun als kers op de taart bij aspiranten 2

Homerun als kers op de taart bij aspiranten 2

Het seizoen van Pirates Aspiranten 2 is drie ongeslagen wedstrijden oud als Hoofddorp Pioniers AH2 op bezoek komt op het Loek Loevendie Ballpark. We spelen op veld 3. Ome Loek zou trots geweest zijn op deze jonge mannen, want de wedstrijd van afgelopen zaterdag had alles waar Ome Loek van genoot.

De pitching was geweldig. Jay Watkins was de startwerper en kreeg slechts 2 honkslagen tegen, zonder dat een enkel punt over de thuisplaat kwam. Bij Jay leek afgelopen zaterdag bijna alles te lukken. Hij had volledige controle over zijn pitching. De gasten uit Hoofddorp werden er moedeloos van. Zijn fastball was moeilijk te raken en deze werd moeiteloos afgewisseld met een curve ball waardoor menig Pionier aan de grond genageld bleef staan en zonder swing met drie slag aan de kant werd gezet. Na 3 2/3 inning had Jay zijn 60 ballen gegooid en was het aan Engel Stam om Jay zijn prachtige werk af te maken. Dat deed Engel met verve. Engel gooide eerst 2 strikes, kreeg daarna een pop-up van de knuppel maar ving deze gigantische vuurpijl zelf.

Stond deze wedstrijd alleen in het teken van geweldige pitching? Zeker niet. Het veld speelde ook een belangrijke rol deze wedstrijd. Zo was het Arman Karatay die een lullige roller naar het 3de honk snel wist te verwerken en vervolgens met een kanonskogel de bal naar 1ste honk wist te gooien, waar Marijn Hertroijs deze lastige hoge bal nog met uiterste poging goed weet te vangen. Schitterende actie van 5 naar 3. De outfielders hadden een rustige ochtend, met uitzondering van 1 hoog geslagen bal naar het linksveld. Waar veel toeschouwers al dachten aan een honkslag, wist Damian Sinke met een prachtige loopactie de bal netjes uit de lucht te pakken.

Maar de wedstrijd stond ook nadrukkelijk in het teken van de vele hits (en vooral extra base hits!) die geslagen werden. Waar de aspiranten vorige week tegen Survivors moeite hadden om de knuppels rond te krijgen, waren sommige Piraten nu gebrand om goed en hard te slaan. Het was voor het thuispubliek een genot om naar te kijken. In de eerste inning was het Mace de Swaan die als lead-off gelijk op het honk kwam door een hit by pitch, maar liefst de 3de op rij voor Mace. Er lijkt een record in de maak. Het was Cas Poppelier die het slugfest opende met een prachtige strakke bal richting centerfield en daar met 2 stuiters gestopt werd door het hek. Stand-up double voor Cas.

Marijn nam het goede voorbeeld van Cas over en sloeg gelijk de 1ste bal die hij zag en sloeg ook een schitterende bal diep in het centerfield maar kwam te kort voor een homerun: een stand up double. De toon was gezet. Ook Mace, Jay en Engel droegen hun steentje bij door goede honkslagen te slaan deze wedstrijd. Maar in de 2e en 3e inning waren het wederom Cas en Marijn die “on-fire” waren en wederom allebei met stand-up doubles de punten binnen sloegen. Marijn wist zelfs 3 doubles te slaan in de gehele wedstrijd en sloeg maar liefst 5 punten binnen. Daarmee had hij een groot aandeel in de winst.

Was dit dan alles? Nee, Jaïr Smits was de kers op de taart was deze ochtend. Jaïr staat al weken op de training de bal enorm goed te raken, maar in de wedstrijden kwam het er nog niet helemaal uit. Tot afgelopen zaterdag. Met Damian op het 3de honk slaat Jaïr de bal dan het park uit, een no-doubter zogezegd. De sfeer in het team is opperbest sinds begin van het seizoen en dat blijkt ook uit de vreugde die losbarst als Jaïr over de thuisplaat komt! Hoofddorp Pioniers AH2 zijn een goed team, maar afgelopen zaterdag waren de Aspiranten 2 van Pirates een maatje te groot. Een behoorlijk maatje zelfs. Einduitslag: 13-0.

L&D Amsterdam deze week twee avondwedstrijden met drie nieuwe spelers

L&D Amsterdam deze week twee avondwedstrijden met drie nieuwe spelers

HOOGSTAAND HONKBAL 5DE KLASSE (!!!) POULE A