Michael Duursma stopt op hoogtepunt als hoofdcoach L&D Amsterdam

Michael Duursma stopt op hoogtepunt als hoofdcoach L&D Amsterdam

L&D Amsterdam heeft twee vanwege de COVID-pandemie bijzondere en ook mooie seizoenen meegemaakt onder de leiding van hoofdcoach Michael Duursma. Toch heeft Duursma moeten besluiten om de samenwerking te beëindigen. Hij kan zich niet meer voor 100% inzetten voor Pirates vanwege zijn verplichtingen als coördinator van de Rabbits Baseball Academy en taken als bondscoach.

Amsterdam Pirates dankt Michael voor de enorme inzet voor het team en de club en natuurlijk voor de uitstekende resultaten, ondanks alle beperkingen die er gedurende de coronapandemie voor de sportclubs waren. Vorig jaar stond L&D Amsterdam met 2-0 vóór in de Holland Series die helaas vanwege een lock-down vroegtijdig werd gestopt. Dit jaar viel de prestatie van het team bij de Europa Cup in Ostrava wat tegen met een 5de plaats. Dat werd weer goedgemaakt tijdens de play-offs waar na een spannende strijd tegen HCAW een plek werd veroverd voor de Holland Series en kwalificatie voor de Europa Cup 2022 werd verzekerd. De Holland Series waren als de slagroom op de taart. Duursma’s team won in een spannend serie de laatste wedstrijd met 4-2 en veroverde voor de tweede keer op een rij het nationale kampioenschap.

Memorabel is ook de verjonging die Michael Duursma in het team heeft ingezet. Talentvolle spelers, zoals Raydley Legito, Mick Vos, Naut Kragt en Gio de Graauw werden aan de line-up toegevoegd en kregen veel speeltijd en kans om te groeien in een mooie mix van spelers met MLB en Minor League achtergrond en ervaren spelers die vanuit de Pirates zijn opgegroeid. Deze opzet is Amsterdam Pirates goed bevallen en zal worden voortgezet.

Momenteel is het bestuur in gesprek met verschillende kandidaten om de hoofdcoachpositie in te vullen. Voorzitter Koen Gijsbers: “We gaan daarbij niet over één nacht ijs. We zijn in gesprek met kandidaten en zullen de coach kiezen die het best aansluit bij het beleid en de toekomst van de club. Daarbij moet deze coach ook nog passen bij de selectie. Zorgvuldigheid kost altijd tijd. Er komt een topcoach voor een topteam!”

Cursus honkbal/softbal scorer in februari bij de Pirates

Cursus honkbal/softbal scorer in februari bij de Pirates

L&D Amsterdam Landskampioen 2021

L&D Amsterdam Landskampioen 2021