Michael Duursma nieuwe hoofdcoach Amsterdam Pirates

Michael Duursma nieuwe hoofdcoach Amsterdam Pirates

Het bestuur van de Amsterdam Pirates kondigt met veel plezier aan dat Michael Duursma is aangesteld als nieuw hoofdcoach. Duursma (41) heeft tot 2016 in de hoofdklasse gehonkbald als infielder bij de Amsterdam Pirates. In zijn lange loopbaan speelde hij voor diverse teams in Nederland, voor twee colleges in de VS, en 178 maal in het Nederlands Team, onder andere op de Olympische Spelen en de World Baseball Classic. Momenteel is hij technisch coördinator van Baseball Academy Kennemerland en bondscoach van het nederlandse U15 team, waarmee hij deze zomer derde werd op het EK.

“Wij zijn blij dat onze oud-speler Michael Duursma de leiding gaat geven aan staf en selectie van L&D Amsterdam, het eerste team van de Amsterdam Pirates. Wij hopen onder zijn leiding de stijgende lijn van de afgelopen jaren vol te houden”, zegt Koen Gijsbers, voorzitter van de Amsterdam Pirates.

2019 was voor L&D Amsterdam een succesvol jaar. Het team werd onder leiding van hoofdcoach Brian Finnegan nationaal kampioen door de Holland Series spectaculair te winnen met 4-3, na een 0-3 achterstand. Tijdens het Europees clubkampioenschap bereikte het team de finale en werd tweede achter Fortitudo Bologna. Nu gaat de club verder bouwen op deze successen, ook om klaar te zijn voor 2020, zowel in Nederland als in Europa.

Brian Finnegan heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn als hoofdcoach voor het seizoen 2020. Amsterdam Pirates bedankt Finnegan en zijn coaching team met onder andere Roeland Henrique Sr. voor hun toewijding en inzet, en natuurlijk voor hun bijdrage aan de successen van dit seizoen.

Playing coach Rob Cordemans, die zowel pitcher als pitching coach is zal de continuïteit van het coaching team verzekeren.

Michael Steven (Mike) Duursma (geb. Heiloo, 41 jr.) was tot 2016 korte stop of tweede honkman en heeft gespeeld voor HCAW, Neptunus, Pioniers en als laatste bij Amsterdam Pirates. Daarnaast speelde hij van 1998 tot 2001 in de Verenigde Staten in twee college-teams. In 2000 debuteerde Duursma kort voor het Nederlands team, maar viel af voor de Olympische Spelen. Hetzelfde scenario ontvouwde zich in 2004, toen hij na de Haarlemse honkbalweek voor de Olympische Spelen weer afviel. In 2005 kwam Duursma echter wel in actie bij het EK en WK. Ook bij het WK van 2007 was hij weer van de partij. Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking maakte hij zijn Olympisch debuut. In totaal heeft Duursma 178 interlands gespeeld waaronder verschillende tijdens het officieuze wereldkampioenschap World Baseball Classic in 2006, 2009 en 2013. Momenteel is Duursma actief als technisch coördinator van de Baseball Academy Kennemerland en coacht hij nationale jeugdteams.

Aspiranten 2 dankt pupil en trainer/scheids

Officieel Holland Series Champions Shirt nu verkrijgbaar

Officieel Holland Series Champions Shirt nu verkrijgbaar