Paris PUC wint 6e Ome Loektoernooi

Paris PUC wint 6e Ome Loektoernooi

De pupillen van het Franse team Paris University Club (PUC) uit Parijs heeft het 6e Ome Loek International Indoor Baseballtournament 2019 gewonnen. In een spannende finale werd het thuisteam van Pirates Dominators verslagen met 3-0. Het bleef tot het laatste moment spannend, omdat in de laatste inning met twee outs er twee spelers van Pirates op de honken stonden. Een homerun had de stand gelijkgetrokken. Maar in tegenstelling tot een dag eerder gebeurde dat niet. De derde strike out werd gemaakt. Dus gingen de Parijzenaars er met de winst vandoor. Daarmee was een wederom supergezellig en drukbezocht Ome Loektoernooi voorbij. 

Wat een prachtig toernooi was het weer, vol gezelligheid. We zagen mooie wedstrijden met scores als 1-1, 3-2 en 3-1. Daaruit blijkt wel dat het spel van goede kwaliteit was, vooral de pitching. Maar we zagen ook heerlijke homeruns en fijne fielding acties. MVP van het toernooi werd Jordan Ovanyou van Paris PUC. Hij won een beker en gratis deelname aan Playball Europe in de zomer van 2020. Verder waren er tal van mooie prijzen voor teams en individuele spelers. Maar het ging bovenal om het plezier, en dat had iedereen.

Neptunus uit Rotterdam won de 3e plaats door te winnen van Brasschaat Braves. De Rotterdammers waren daarin duidelijk te sterk voor de vriendelijke Belgen die er dit jaar weer bij waren. Pirates All Stars won van het Franse team Templiers Senart, en werd daarmee 5e. Djevan Jansen van Neptunus kroonde zich tot Home Run King door de homerun derby te winnen. Die vond plaats in aanwezigheid van L&D-spelers Max Clarijs, Roelie Henrique en Kit Gijsberts, evenals coach Michael Duursma. Zij werd nadien belaagd voor handtekeningen. Eerder won Camillo Araya Lemaire, evenals van Neptunus, de King of the Diamond-contest voor beste fielder.    

Een spannende eerste dag 

Zaterdag was een spannende dag in beide poules. In poule A versloeg Templiers Senart in de openingswedstrijd Pirates Dominators, dat onder leiding stond van coach Bas Kuijer. Pirates Dominators kwam knap terug in het toernooi door met ruime cijfers Brasschaat Braves te verslaan. De Belgen wisten daarna weer op indrukwekkende wijze, vooral door de pitching en homerun van Yara Schoonheydt, Templiers Senart te verslaan. Hierdoor eindigde alle teams gelijk in punten en ging Pirates Dominators op runsaldo naar de finale.    

In poule B won Paris PUC eerst van Pirates All Stars, dat onder leiding stond van coach Junior Barry. Pirates All Stars en Neptunus speelden vervolgens gelijk in een nagelbijtend spannende wedstrijd en een echt pitcher’s duel: 1-1. Maar de laatste wedstrijd van de eerste dag werd de echte thriller van het toernooi: Neptunus vs Paris PUC. Neptunus kwam op een 3-0 voorsprong en hield die lange tijd vast. In de laatste gelijkmakende slagbeurt van Paris PUC, met twee uit en twee spelers op de honken, kwam Jordan Ovanyou aan slag. Hij sloeg een walk-off homerun en daarmee Paris PUC naar de finale. En die wisten ze uiteindelijk dus ook te winnen. Een verdiende toernooiwinnaar.

Alle teams, coaches, vrijwilligers en organisatoren bedankt voor een prachtig toernooi.  Iedereen kan met een goed gevoel de feestdagen in en zich opmaken voor een nieuw seizoen. Tot volgend jaar!

Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

Overzicht zaaltraining vanaf 6 januari 2020

Overzicht zaaltraining vanaf 6 januari 2020