In gesprek met ...

In gesprek met ...

Urving Kemp, outfielder, geboren: 02-09-1993, Rotterdam.

Gezinssituatie: “Vader, moeder (die zo rond hun 20ste vanuit Aruba naar Nederland zijn gekomen) ,en mijn 2 broers, waarbij ik de middelste van de 3 ben, ‘leven’ eigenlijk allemaal al hun leven lang honk/softbal…… Pa en Ma hebben beiden op hoog niveau gespeeld, en vervolgens ballen hún jongens ook op redelijk niveau, haha……”

School: “Omdat ik uitverkoren was om bij de Rotterdamse honkbalschool Unicorns te mogen spelen kreeg ik zodoende ook de mogelijkheid om onderwijs op de Thorbecke Talentschool te volgen. Vervolgens heb ik via wat ‘omwegen’ de Sport-opleiding MBO 3 en 4 volbracht. Zodoende werk ik tegenwoordig als Sport-specialist op ‘n kinderopvang organisatie, wat vooralsnog goed te combineren valt met mijn honkbal aspiraties.

Muzikale voorkeur: “Oh man…. ik ben heel divers! Ik hou eigenlijk wel van alles, hoewel mijn absolute voorkeur toch wel uitgaat naar R&B en Hiphop. Maar ook bijvoorbeeld Latin of Reggae vind ik heerlijk. Laten we het erop houden dat ik eigenlijk alles met ‘n ‘goeie vibe’ wel oké vind. Enne…. ‘Bloed, zweet en tranen’ van André Hazes natuurlijk……”

Relatie: “Ik ben uiteraard nog dol verliefd op mijn vriendin met wie ik sinds ‘n ruime 3 jaar ‘n tweeling heb! Ik heb haar leren kennen door haar honkballende broer en ben tenslotte zelfs voor haar liefde vanuit het Rotterdamse naar de buurt van Haarlem verhuisd!”

Ideale vervoersmiddel: “Waar ik vroeger in de stad volop gebruik maakte van het OV, ben ik tegenwoordig door omstandigheden min of meer afhankelijk geworden van mijn auto, en dat bevalt me heel best!”

Favoriete kledingstuk: “Da’s wel grappig…. Ik draag het liefst heel simpel ‘n spijkerbroek met ‘n hoodie of truitje, gewoon basic, máár voor mij geldt ‘Schoenen maken de man!’. Dus ik draag ‘t liefst altijd mooi/bijzonder/opvallend schoeisel.”

Dierbaarste tattoo: Vol trots showt hij mij zijn gehele linkerarm: “Hier staan ál mijn tatoeages op…… “. Hij wijst me naar dé ‘waterman’ ( “het sterrenbeeld van mijn vader” ) NEPTUNUS op zijn onderarm: “Deze is ter ere van mijn Pa, dus héél belangrijk!”. Dan ontbloot hij zijn indrukwekkende bovenarm en laat me ‘n prachtig plaatje zien van ‘n leeuwin met daarin verweven ‘n wonderschone vrouw: “Maar dit is toch wel mijn meest dierbare tattoo. Deze heb ik ontworpen voor onze moeder. De machtige leeuwin die liefdevol over haar welpen waakt, én de schoonheid van de vrouw, die tezamen voor mij dan ook symboliek staan voor wie mijn moeder is!”

Waarom honkbal: Een daverende lachsalvo valt mij logischerwijs ten deel!!! Ik doe voorzichtig met hem mee. “Uitleg lijkt me overbodig hè?” giert hij uit. Ik antwoord netjes: “Laten we het houden op iets van paplepel….?”

Clubs: “Vanaf mijn 4de tot aan mijn 18de lid geweest bij Neptunus, vervolgens overgestapt naar The Hawks in Dordrecht omdat ik wilde debuteren in de Hoofdklasse maar hoogstwaarschijnlijk niet echt de kans zou krijgen bij Neptunus aangezien daar genoeg ‘betere’ spelers huisden. Toch al na één jaar teruggekeerd en tot mijn 25ste aldaar gespeeld. Na mijn schorsing 2 jaar Twins Oosterhout, jaartje DSS, en dan nu gevraagd bij Amsterdam Pirates. Waar ik overigens enorm trots op en uiterst dankbaar voor ben!”

Positie: “Sowieso het outfield! En ik denk dat ik het best tot mijn recht kom als midfielder.

Ambitie: “Ik wil gewoon ‘vechten’ voor mijn plek in dit Team, en door middel van ALLES te geven en te laten, dus door keihard trainen, die ‘belangrijke’ speler voor Pirates te worden!

Waarom Pirates: “Ik voelde me absoluut vereerd (!!!) toen ik gebeld werd door Mervin……”

Belangrijkste coach: “Dat zijn er 3”, klinkt het resoluut en oprecht. “Mijn vader en beide broers zijn heel belangrijk gebleken tijdens mijn honkbal-carrière! We bespreken nog steeds ieder detail vóór en ná de Game met en over elkaar.”

Idool: “Ook mijn vader! Daarnaast kijk ik in de MLB tegenwoordig graag naar Ronald Acuña Jr., die met hetzelfde ‘vuur’ en dus met dezelfde energie speelt zoals ikzelf ook graag speel voor de club.”

Hoogtepunt: “Oeiiii….zonder arrogant te willen zijn kan ik al bogen op meerdere successen, zoals 5 keer Nederlands kampioen en enkele Europese resultaten, maar ik denk dat ik dan toch kies voor de 1ste Super-Cup die we wonnen tegen Bologna na ‘n heel intense ‘best of three’.”

Dieptepunt: “De welbekende schorsing van maar liefst 4 jaar waardoor mij ‘n groot gedeelte van mijn honkbal-leven is ontnomen! Maar……. ondanks de bittere teleurstelling heeft diezelfde periode mij tegelijkertijd ook héél veel moois gebracht, en ben ik er uiteindelijk ook wel degelijk sterker uitgekomen!”

Bijgeloof: “Niet écht bijgelovig, maar ik pak wel altijd voor de wedstrijd, bv. tijdens het stretchen, ‘n momentje voor mezelf om te mediteren.”

Wat vind je van Bench-clearing: “Ergens totaal nutteloos. Echter kan het daarentegen soms ook wel voor dat nét nodige ‘duwtje’ in de goed richting zorgen om de Game te winnen. Als het maar niet uit de hand loopt!”

Hoe omschrijf je jezelf als persoon: “Vrolijk, opgewekt, positief en rustig.”

Hoe omschrijf je jezelf als honkballer: “Vol energie! En met ‘vuur & passie’ betreed ik dan ook het strijdperk en zal er altijd alles aan doen om te winnen!”

Laatste woord: “Ik ben blij dat ik mijzelf op deze wijze kan en mag introduceren bij het Amsterdamse publiek. Dank daarvoor.”

-Bert

Van dooie boel in de dugout naar ontlading bij U21-1

Van dooie boel in de dugout naar ontlading bij U21-1

11 mei 2024 - Nationale Molen- en Gemalendag

11 mei 2024 - Nationale Molen- en Gemalendag