Amsterdam Pirates kiest manager Mervin Gario als vervanger van Ronald Jaarsma

Amsterdam Pirates kiest manager Mervin Gario als vervanger van Ronald Jaarsma

Ronald Jaarsma stopt als manager van L&D Amsterdam.

Door de hoge werkdruk van zijn baan en de afstand naar Pirates bleek het lastiger dan hij had verwacht om het team 110% aandacht te kunnen geven. Er zijn mooie resultaten bereikt waaronder een fantastische tweede plek bij de European Champions Cup in Bonn en het winnen van de vervolgcompetitie, waardoor een Europees ticket voor het komend jaar is verzekerd. De play-off serie tegen HCAW waren de beste wedstrijden van het jaar die helaas voor de Pirates nét de verkeerde kant op vielen. Over het geheel hebben we onder Jaarsma een prachtig seizoen gedraaid, en tophonkbal laten zien!

Inmiddels hebben de Amsterdam Pirates overeenstemming bereikt met manager Mervin Gario, die afgelopen 5 jaar de leiding had bij de Hoofddorp Pioniers. Gario heeft daar een topprestatie geleverd: de Pioniers maakten het de traditionele topteams elk jaar lastig, en deden dit jaar tot op het laatst mee om een plek in de playoffs. Dat deed hij met heel weinig middelen: hij haalde telkens weer het maximum uit jonge spelers en maakte er een hecht team van. Wij kijken er naar uit dat Gario bij de Amsterdam Pirates de volgende stap gaat zetten in zijn coachingcarrière.

De Arubaan Mervin Gario is opgeleid en werkzaam als sportcoach en personal trainer voor jongeren bij Digibende in Amstelveen. Hij is 36 jaar oud en heeft meer dan 10 jaar in de hoofdklasse gespeeld als binnenveldspeler en de laatste vijf jaar dus als manager. Hij heeft een career slaggemiddelde van 0.315 bereikt in ruim 1300 at bats, en heeft ook als coach nog wel eens een slagbeurt gepakt om zijn team te helpen.

De Amsterdam Pirates gaan vol vertrouwen aan de slag met Mervin Gario, die de komende tijd zal gebruiken om zich voor te bereiden op het komende seizoen.

Pirates HB U15-1 ploetert in play offs

Pirates HB U15-1 ploetert in play offs

Thuiswedstrijden Amsterdam Pirates van 8 t/m 14 september

Thuiswedstrijden Amsterdam Pirates van 8 t/m 14 september