Vertrouwenspersonen bij de Amsterdam Pirates

Door wat er de afgelopen tijd rondom een jeugdtrainer in Rotterdam gebeurd is, leek het ons goed om met jullie te delen wat er bij de Amsterdam Pirates gebeurt om een zo veilige omgeving te zijn en te blijven.

Het belangrijkste is dat als je je als ouder of speler zorgen maakt over welke situatie dan ook je altijd terecht kan bij onze vertrouwenspersonen. Dat kan vanwege pesten zijn, intimidatie, foute “grappen” of elke andere vorm van grensoverschrijdend gedrag. En jij bepaalt of er een grens wordt overschreden, niet de coach of je teamgenoten. Als het niet goed voelt, bel of mail alsjeblieft met een van de vertrouwenspersonen, en praat er over. Zij kunnen dan samen met jou bepalen wat er gedaan kan worden en hoe we verder gaan.

Met ingang van deze week hebben we gelukkig weer twee vertrouwenspersonen. Dat zijn Anke Tummers (anke@amsterdampirates.nl, 06-12821828) en Maartje Prins (maartje@amsterdampirates.nl, 06-81516434). Je kunt ze altijd bellen of appen met vragen of opmerkingen, of om over een situatie te praten.

Verder zorgen we ervoor dat de trainers en vrijwilligers bij de Pirates een zogenaamde VOG hebben (dat deden we al). En, nieuw dit jaar: de gemeente Amsterdam verplicht alle jeugdcoaches om een (online) cursus te doen om vrijwiligers bewuster te maken van “Sociale veiligheid” en daar doen we natuurlijk graag aan mee. Als je coach bent dan zal er in de komende weken contact met je worden opgenomen met meer informatie. Tot slot zijn we ook nog aangesloten bij het Centrum Veilige Sport, die bijhouden dat coaches die bij de ene bond zijn weggestuurd wegens grensoverschrijdend gedrag niet bij de volgende sport weer opnieuw kunnen beginnen.

Zo doen we alles wat in onze mogelijkheden ligt om ervoor te zorgen dat we een veilige omgeving blijven. En nogmaals: maak je je zorgen, neem dan contact op met één van de contactpersonen.

Aspiranten 1 wint openingswedstrijd competitie

Aspiranten 1 wint openingswedstrijd competitie

Quiz-time voor de U15 softbal.

Quiz-time voor de U15 softbal.