Rob Cordemans haalt 200e win in Hoofdklasse

Rob Cordemans haalt 200e win in Hoofdklasse

Rob Cordemans begon het verkorte seizoen 2020 met 199 wins achter zijn naam. In zijn eerste wedstrijd van het seizoen, tegen Neptunus, stond L&D Amsterdam met Cordemans op de heuvel met 3-1 voor na 4 2/3e inning. Om een win te halen moet je als startende pitcher de eerste 5 innings volmaken, dus Rob was 1 uit verwijderd van zijn 200e. Helaas sloeg de volgende slagman de bal vol op Cordemans’ arm. Einde wedstrijd voor hem, en ruim een maand geblesseerd.

En als je dan na een maand terug komt kan je niet zo maar in een keer weer vijf volledige innings gooien, waardoor de mijlpaal van de 200e win steeds net buiten het zicht bleef.

Tot afgelopen vrijdag, de laatste kans van het seizoen, in de herkansing van de wedstrijd die donderdag tegen de Storks werd afgelast.

Cordemans gooide 78 pitches in vijf innings, waarna het 11-0 stond voor L&D Amsterdam. En dat bleef het ook tot het einde van de wedstrijd, zodat Cordemans als eerste pitcher in Nederland 200e wins in de boeken schrijft.

En dat niet alleen, op augustus gooide hij zijn 2000e inning, en vorig jaar zijn 2000e strikeout. Het zal u niet verbazen dat er maar één pitcher is die 2000 innings combineert met 2000 strikeouts en 200 wins. Ook is Cordemans sinds augustus in het bezit van het record meeste wedstrijden gepitcht, met 335.

Heel erg gefeliciteerd Rob, en we hopen in de playoffs nog veel meer wins en strikeouts van je te zien!

L&D Amsterdam naar de playoffs, zaterdag thuis tegen Neptunus

L&D Amsterdam naar de playoffs, zaterdag thuis tegen Neptunus

Aspiranten 2 wint met no-hitter van Badhoevedorp AH1

Aspiranten 2 wint met no-hitter van Badhoevedorp AH1