Dames 1 pakken dubbele overwinning tegen Eurostars

Dames 1 pakken dubbele overwinning tegen Eurostars

Op zaterdag 4 mei mochten de dames van Amsterdam Pirates op het thuisveld aan de slag tegen Euro Stars. We hebben er een dag vol triomfen van gemaakt met fantastische momenten aan slag en in het veld!

In de eerste wedstrijd kwamen we sterk uit de startblokken. Rhowan Stuart bewees haar waarde in het veld door twee cruciale pop-up bunts knap uit de lucht te plukken. Jeske Meewisse opende onze score met een krachtige double, waarna de derde inning een ware rally ontketende. Uchenna Jong Loy sloeg een triple, gevolgd door een triple van Rhowan Stuart en een double van Jeske Meewisse. Mila Stolk en Isabelle Markies vervolgden met singles, waardoor we flink wat punten op het scorebord brachten. Met Mary Luz Torres die sterk stond te gooien en Demi Brinks die de wedstrijd afsloot, pakten we een comfortabele overwinning van 10-3 aan de hand van de mercy rule in de 5e inning.

De tweede wedstrijd bood een strakker scenario waarin we een vroege achterstand van 0-2 moesten ombuigen. Megan Telleman startte op de heuvel, en ondanks de achterstand, hield zij ons in de wedstrijd. Mandy van der Maas nam het stokje over en gooide indrukwekkend. In de vierde inning egaliseerde Isabelle Markies de score met een prachtige hit langs de lijn in het rechtsveld, waardoor het 2-2 werd. Michelle Schuur stal vervolgens de show met een spectaculaire duikvang in het linksveld waardoor we de inning snel konden afsluiten en een direct daaropvolgende prachtige bunt base hit. Ook Lizzie Clarijs liet zich niet onbetuigd; zij hield verdedigend een aantal mooie ballen tegen, wat cruciaal was voor onze verdediging.

De beslissende punten werden gescoord door een sacrifice fly van Mila Stolk, waardoor we op 3-2 kwamen, en een slimme bunt basehit van Michelle Schuur die Tamar Biervliet over de thuisplaat bracht voor een 4-2 voorsprong. Michelle Schuur maakte ook het einde van de wedstrijd mee met een beslissende vang, waarmee we onze eerste vier punten van het seizoen veilig stelden!

De dubbele overwinning was een fantastisch resultaat dat ons team veel vertrouwen heeft gegeven voor de wedstrijden die nog komen. We speelden als een hecht team, steunden elkaar op elk moment en iedere speelster droeg bij aan dit succes. We kijken vol verwachting uit naar onze volgende uitdagingen en hopen onze goede vorm te behouden. En een groot dankjewel aan alle fans voor jullie aanwezigheid, aanmoedigingen en steun – jullie maken echt het verschil! 

-Lisa

11 mei 2024 - Nationale Molen- en Gemalendag

11 mei 2024 - Nationale Molen- en Gemalendag

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 19

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 19