Ups en downs bij Dames 1 leidt uiteindelijk tot 17-10 overwinning

Ups en downs bij Dames 1 leidt uiteindelijk tot 17-10 overwinning

Game 1

Zaterdag 3 juni speelden wij tegen Onze Gezellen. De wedstrijd begon veelbelovend en tot aan de 5e inning ging de wedstrijd gelijk op. Er was een opwindend moment toen Jeske Meewisse een prachtige HOMERUN! sloeg, waardoor Angelica Bomba de thuisplaat kon bereiken.

Helaas kwamen er daarna te veel fouten aan onze zijde, waardoor de wedstrijd uiteindelijk verloren ging. Het is altijd teleurstellend wanneer fouten het resultaat beïnvloeden, maar het is belangrijk om te onthouden dat we als team ervan kunnen leren en sterker kunnen terugkomen.

Game 2

Gelukkig was er nog een tweede game en dit bleek een zeer spannende wedstrijd te zijn. Telkens moesten we een achterstand wegwerken. Dankzij uitstekend veldwerk in deze wedstrijd en vele mooie honkslagen hebben we de achterstand omgedraaid in een winst. Er zijn mooie vangballen en acties geweest die hebben gemaakt dat we op een gegeven moment de score bij OG dicht konden houden. Daarnaast heeft Demi Brinks sterk gepitched op het einde.

We hebben op de juiste momenten goede ballen ver het veld ingeslagen of tussendoor, waardoor de punten binnen bleven lopen. Nog een prachtige HOMERUN! van Kelsy Pieneman. Hierdoor hebben we ervoor gezorgd dat we in de 6e inning al de wedstrijd en de punten binnen sleepten met 17-10.

Het was een geweldige prestatie van het hele team om zo'n overtuigende overwinning te behalen. We hebben laten zien dat we veerkrachtig zijn en in staat zijn om te blijven vechten, zelfs als we achter staan.

Het was een dag vol ups en downs, waarbij we de eerste game verloren door enkele fouten, maar uiteindelijk de tweede game met overtuiging hebben gewonnen. We kunnen trots zijn op onze prestaties en blijven werken aan het verbeteren van ons spel. Het team heeft laten zien dat ze een hechte groep zijn die samen kan werken en vechten voor overwinningen. En zoals bij al onze games, zal het aan enthousiasme, aanmoediging en zingen niet liggen!

- foto: Ellen vd Maazen

Pirates fanshop elke dag met mooie merch op de ECC

Pirates fanshop elke dag met mooie merch op de ECC

Volledige European Champions Cup 2023 Programma

Volledige European Champions Cup 2023 Programma