Amsterdam Pirates H3 opent seizoen met een win!

Amsterdam Pirates H3 opent seizoen met een win!

Hoe goed je je als team ook voorbereidt, je loopt toch altijd weer tegen onvoorziene situaties aan. Het is dan ook mooi om te zien dat er binnen de club samengewerkt wordt tussen de teams. Omdat de vaste catcher van H3 aan het herstellen is van een longontsteking en de bezetting in het outfield wel wat ondersteuning kon gebruiken waren er drie spelers uitgenodigd om het team te komen versterken tijdens de wedstrijd tegen Catch uit Den Haag. Respectievelijk uit heren 4 en twee spelers uit de junioren. 

De tegenstander Catch, een team dat vorig jaar kampioen is geworden in hun klasse en en inmiddels is aangevuld met eerste klasse spelers, zou de eerste krachtmeting worden. Het was duidelijk dat het H3 team van Pirates er zin in had en ging dan ook vol vertrouwen deze wedstrijd tegemoet. 

Nieuwe aanwinst Chi-chun Chen was de starter van de avond. Na even te hebben moeten settelen op de heuvel gooide hij een fantastische eerste start in Pirates-uniform. 6 innings hield hij het vol en ging er af met een 7-4 voorsprong. Met nog drie verse pitchers op de bank was het tijd om Ryan Huijksloot als reliever in te brengen. Ook Ryan deed wat er van hem verwacht werd en hield de voorsprong in tact. De laatste inning was bewaard voor Jordy Celie. Die ook zijn eerste outing als pitcher maakte voor Pirates. Jordy maakte de wedstrijd netjes af. Coach Joppe van Kouwen en pitching coach Aesio kunnen tevreden zijn over het resultaat van de pitcher rotatie. Dit alles werd ondersteund door degelijk veldspel en een effectieve slagploeg. 

Einduitslag 14-8 in het voordeel voor Pirates;

Randy Hunt (4-5, 0.800 met een triple) 

Niels Postma (3-4, 0.750 met een double)

Jundrick Nosencia (3-5, 0.600) 

Eddy Barbé (2-4, 0.500)

-Niels Postma

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 15

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 15

Opening day Amsterdam Pirates H1 - 14 April 2024

Opening day Amsterdam Pirates H1 - 14 April 2024