Aspiranten 1 sluit seizoen af met 2e plek

Aspiranten 1 sluit seizoen af met 2e plek

Een seizoen dat laat op gang kwam door Corona, eindigde voortijdig door de regen. Iedereen had zich verheugd om tijdens de Holland Series ook nog een Pirates – Neptunus te spelen met de Aspiranten. Maar de weergoden weerhielden dat die thuiswedstrijd nog gespeeld kon worden. Daarmee eindigde dit seizoen enigszins in mineur, maar voor Pirates Aspiranten 1 wel met een mooie 2 plek in de landelijke 1e klasse. Genoeg redenen om trots terug te zien.

Het team van coaches René Veen en Junior Barry speelde veel spannende wedstrijden waar Aspiranten 1 aan het eind toch meestal weer de overwinning wist binnen te slepen. 8 van de 12 wedstrijden werden gewonnen, 2 gelijk en 2 verloren. Een zeer nette score. Lange tijd was de enige wedstrijd die verloren ging die tegen Hoofddorp Pioniers AH1 waar Aspiranten 1 een ruime voorsprong in de allerlaatste inning uit handen gaf. Samen met Hoofddorp Pioniers werd vervolgens gestreden om het kampioenschap. Tijdens en direct na de zomer reeg Aspiranten 1 de overwinningen aaneen, soms door knap terug te komen van een achterstand. Helaas zakte het team de laatste weken wat weg. De laatste drie wedstrijden eindigden in tweemaal gelijkspel en eenmaal verlies. Daarmee verdween de strijd om het kampioenschap met Hoofddorp achter de horizon, maar de 2e plek kwam niet meer in gevaar onder meer door een eerdere solide overwinning op nr 3 Neptunus AH1 uit in Rotterdam.

Tegen UVV AH1 kwam Aspiranten 1 thuis op een forse achterstand, mede door een zeldzame zwakke start van startwerper Jesse. Maar het team wist daarna de schade te beperken door goed werk van relievers Elton en Bo, en het team sleepte er nog een gelijkspel uit. 10-10. Een week later thuis tegen Giants AH1 was de pitching weer dik in orde, maar bleven de knuppels stil. Dat betekende wederom een gelijkspel. 4-4. Eind september ging de uitwedstrijd tegen UVV AH1 nipt verloren met 10-9. Daar had meer in gezeten, maar door enkele veldfouten en enkele vreemde scheidsrechterlijke beslissingen moest Aspiranten 1 hun eerste verlies sinds begin juni incasseren. De wedstrijden tegen HCAW en Neptunus konden door het gure oktoberweer helaas niet meer gespeeld worden. Daarmee was het seizoen ten einde.

Het was door Corona een vreemd maar desondanks een leuk seizoen met een fijn team dat het goed met elkaar kon vinden. Lead-off hitter en midfielder Ginio weet hoe zijn knuppel te gebruiken, en kwam het vaakst op de honken. En hij is doorzetter, want na een harde sliding met wat later bleek een gebroken kies speelde hij gewoon stug door. Homerun-koning en reliever Elton was de absolute angstgegner voor de tegenstander zodra hij op de plaat verscheen, en was de onbetwiste hitter en slugger van het team. Ook outfielder en reliever Bo raakte de bal regelmatig ontzettend hard, en sloeg samen met Elton de meeste homeruns. Startwerper Jesse gooide een hele trucendoos aan worpen. Niet hard maar zuiver en met veel effect, daarbij menig tegenstander tot razernij drijvend. En hij stal de meeste honken terwijl hij ook het vaakst een bunt stootte. Catcher Levi groeide gedurende het seizoen uit tot een solide kracht achter de thuisplaat, en wist veel RBI’s binnen te slaan. Korte stop Jenden vloog supersnel over de honken, en altijd met een lach. En als nodig kon hij als werper de bal goed gooien. Ons jongste talent Kaj – als  Pupillenspeler actief op het EK voor het Nederlandse team - was onze vaste tweede honkman waar hij met regelmaat fenomenale plays liet zien. En hoe klein ook, als hij de bal raakt kan er veel kracht uit zijn knuppel komen. Kaj gaat een grote worden, dat is duidelijk. Yorick was een ware utility speler: outfield, derde of eerste honk, en zelfs op de heuvel, overal kon je hem inzetten. En een slimme slagman die het vaakst met 4 wijd op de honken kwam, maar ook een paar mooie hits richting het hek sloeg. Onze Amerikaanse speler Luke kwam pas later in het seizoen maar groeide uit tot een solide kracht in het outfield. We hopen dat hij blijft. Samen vormden ze een mooi team met spelers die zich dit seizoen allemaal weer een stap verder ontwikkeld hebben en vooral plezier met elkaar hadden. Dank jongens, we hebben veel lol aan jullie beleefd.

Daarnaast zijn we veel dank verschuldigd aan alle gastspelers van Diamonds Aspiranten en Pirates Aspiranten 2 die dit seizoen met ons meespeelden. Met 9 spelers was dat hard nodig. Maar bovenal een applaus voor René Veen en Junior Barry die als coaches hun honkbalkennis met de jongens deelden en zich voor hen inzetten. Het zit erop, op naar een nieuw seizoen.

Heren 2 speelt vandaag kampioenswedstrijd

Heren 2 speelt vandaag kampioenswedstrijd

Winst in Game 3 voor Neptunus

Winst in Game 3 voor Neptunus