Eerste niet uitgereikte beker is binnen!

Eerste niet uitgereikte beker is binnen!

Vlak voor de start van de competitie speelde een combinatieteam van junioren 1 en 2 van Amsterdam Pirates een drieluik in Heerhugowaard tegen gastheer The Herons en HCAW. De eerste game tegen HCAW eindigde in een 3-2 zege voor de Heerhugowaarders, om half 1 mochten de boys uit Amsterdam voor de eerste keer die middag hun kunsten vertonen. Zij waren gestoken in gloednieuwe trainingsshirts, gesponsord door de Patatza(a)k, gevestigd aan het Langsom 5 in Amsterdam bij de molen, waarvan de eigenares onze bloedeigen fotograaf Debbie Loogman is, prachtige shirts, bedankt lieve Debbie!

Na dit positieve nieuws moet ik toch aan mijn verslag beginnen, normaliter vol positieve energie, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat wij als team nog niet helemaal wakker waren, ik ook niet overigens....! Ik maakte Milian jarig, na 10 minuten bleek, dat het niet Milian was maar Samuel, nou lekker dan. Ik moet mij verontschuldigen voor het 73 x roepen/beter gezegd brullen van het woord LEKKER, ik doe dit al vanaf de beeball en leer het maar niet af. In plaats van nog meer cadeautjes te krijgen, deelden de onzen ze op zeer schappelijke wijze uit aan de Bussumers, die ze dankbaar uitpakten en al gauw stonden we op het werpen van Mylan van Ham , bij I-score Dylan genoemd, met 0-3 achter.

De werper van Hcaw, Jazz, had niet veel moeite in de eerste inning, hij had onder meer Levi sr. met een prachtige pickoff te pakken. M(D)ylan was warmgedraaid, want met slechts 9 ballen werden er vervolgens 3 slagmensen aan de kant gezet. De , dus niet jarige, Milian opende onze 2e inning met een honkslag en bereikte door een single van de , wel jarige, Samuel het derde honk. 1 en 3 bezet, dan weet je dat de man op 1 het 2e honk gaat stelen, een abc'tje, als catcher doe je net alsof je naar 2 gaat gooien, maar om de runner op 3 te verrassen, smijt je de bal naar de pitcher. Milian was in gedachten al op thuis, hij bevond zich te ver van het honk en werd ingesloten....Samuel stond op 3 inmiddels, maar zag Milian heen en weer rennen, dus hij weer terug, Comedy Capers op zijn best. Niet lekker dus, maar het slaapkwartiertje was voorbij, coach Nick liet zich verbaal horen en dat leverde meteen resultaat op. Darell deponeerde de bal in het midveld en ja hoor dankzij Samuel waren we van de hatelijke 0 af!. We drukten meteen door, Jazz raakte de controle over zijn pitches langzaam maar zeker kwijt, Darell 2-3, Cas dankzij 4 wijd 3-3, een enigszins lucky hit van Kit, die vorige week zijn debuut maakte bij Heren 2, en hiermee een kroon zette op zijn droomweek, bracht Seliem over de thuisplaat 4-3 en hij scoorde zelf de 5-3. De umpire maakt een einde aan de inning, door te stellen, dat er na 5 gemaakte punten in een inning, gewisseld moest worden. Lekker dan, met Samuel en volle honken aan slag, wat een merkwaardige regel. HCAW putte er de nodige moed uit en bracht de stand weer in evenwicht, een fantastische aangooi van Milian op Darell zorgde voor een klaterende ovatie van de Amsterdamse toeschouwers.

Nog 1x alle krachten bundelen, Felix onze closer kreeg 3 slag, Seliem gooide zich met ware doodsverachting voor een slechte pitch en kreeg een vrije loop. Kit blaakt van het zelfvertrouwen en rost een double bijna tegen de hekken, waardoor Seliem ons toch weer op voorsprong zet 6-5. Aan Felix de taak om de boel op slot te gooien. Egy jeges huvos Felix, Hongaars voor een ijzig coole Felix, het is maar dat u het weet, ik brulde ondertussen 3x izletes of te wel lekker en de eerste winst van vandaag was binnen, 6-5.

 HCAW, dat prima tegenstand bood, was klaar en op ons stond het sterke Herons te wachten, die vorig seizoen op een haar na de playoffs miste. Engel liet in de eerste inning zijn klasse zien op de heuvel. Hij stond slechts 1 run toe en toen kwamen de Pirates sluggers aan slag. Voordat de Heerhugowaarders van de schrik bekomen waren, stonden ze al op een schier onoverbrugbare achterstand van 1-7, eigenlijk maar 1-5 als je volgens de regels telt, maar daar deed ik niet meer aan. Levi senior, Samuel, die had een prima verjaardag en Darell verzorgden de klappen. Soki, Levi junior, Cas en Mylan hadden ook hun bijdragen, lees 4 wijd. Onze pitchers Jesse en Felix stonden geen punt meer toe, ondermeer door 2 strepen van Cas naar het 2e honk, waarmee hij de steelpogingen onschadelijk maakte. Wat de Herons ook probeerde, ze geraakte niet verder dan het 3e honk. Nog een inning spelen, de ouders werden onrustig en vonden het wel mooi, hun kroost gaf geen krimp, 12-1 zege en de niet uitgereikte trofee was binnen. Een mooie generale voor de kraker tegen Hcaw as zaterdag in de Bussumse vallei om het echie. We zijn er klaar voor, en ik zeg maar zo LEKKER, excuus voor de dramatische beelden, maar u moet het er mee doen, die netten hangen er niet voor niets.

-Wout van Ham

Opening day Amsterdam Pirates H1 - 14 April 2024

Opening day Amsterdam Pirates H1 - 14 April 2024

Amsterdam Pirates Heren 3 on the move!

Amsterdam Pirates Heren 3 on the move!