Jesse & Engel (HB U21-1) imponeren op de heuvel

Jesse & Engel (HB U21-1) imponeren op de heuvel

Ik maak van mijn hart geen moordkuil, dus voordat ik u meeneem naar de wedstrijd van vandaag tegen het sterke Neptunus, dat geef ik u maar vast mee, moet ik even kwijt, dat ik het fantastisch vind voor spelers als ze meedoen aan internationale toernooien in het buitenland. Maar…. waarom vinden die evenementen vaak plaats tijdens de reguliere competitie? Want wat hadden we Milian, Levi jr, Kit en Soki goed kunnen gebruiken en het ergste is nog dat ze ook onze fotograaf Debby wegkapen, het is niet anders.

De Rotterdammers hebben altijd sterke jeugdteams,  maar onze startende werper Jesse is er niet van onder de indruk en komt probleemloos door de eerste inning. Daarbij geholpen door een op zijn knieën zittende Kali met een streep op DARRELL met dubbel RR en dubbel LL. Vervolgens maken we kennis met Isaac, die meteen zijn klasse laat zien, 3 man met 3 slag aan de kant. Dit geeft de Neptunianen een enorme boost, met als gevolg, 3 hits en 3x4 wijd en dan houd je het niet droog. Even slikken, 0-4 met op het eind van de 2e inning bij 1 uit een prachtig dubbelspel van uiteraard Kali op Mylan, de kersverse 2e honkman, die met een streep Darell in staat stelt de 3e uit te maken.

Jesse ontvangt bemoedigende woorden van zijn coaches en teamgenoten, want er is nog 2 uur te gaan. Onze 2e slagbeurt begint uitstekend, omdat onze beste slagman tot nu toe Samuel de eerste hit voor de onzen produceert. DARRELL zorgt ervoor, dat Samuel een honk op kan schuiven, als dan Cas en Mylan vervolgens 4 wijd krijgen, lopen zowaar de honken vol, 1 klap en we zijn weer in de race. Isaac blijft echter ongestoord en zet de 2 volgende slagmensen Saliem en Jesse met 2x3 slag in de dugout, geen punten, zou het zo'n middag worden....

Jesse, wat moet ik zeggen, een jong ventje, voor het eerst op het hoogste junioren niveau, hij etaleert zijn klasse in de volgende 3 innings door geen run meer tegen te krijgen. Ik neem er mijn Indian Hills pet voor af en natuurlijk ook voor zijn catcher Cas, een mooi samenspel tussen die twee. Wat mij ontroert, is de aanwezigheid van Chantal Engel en Willem Engel in zijn Almere shirt, die ondanks het feit, dat hun zoon Pascal niet meer bij ons speelt, onze boys kwamen aanmoedigen en daarbij ook het scoren van mij overnam, respect voor deze klasbakken.

Het is een eentonig verhaal, de Rotterdamse heuvelbetreder geeft geen runs op en zijn vervanger Bayden geeft eveneens geen krimp. Het oneerlijke van dit team is de eerste honkman Bjarne, een soort DARRELL 2.0, de aangooien op deze jongen zijn vaak van matige kwaliteit maar alles plukt hij van de grond, tot grote frustratie van iedereen, die de Pirates een warm hart toedragen. Ik vroeg aan de coach of het niet verplicht was om een speler, die zoveel catches maakte, te vervangen, waarop hij mij lachend influisterde "bedankt voor het compliment. Hij is mijn zoon en nee het is niet verplicht om hem dan te wisselen, zoals dat met een pitcher wel gebruikelijk is", het was even een dolletje in een verder sportieve sfeer.

Engel Stam vervangt ondertussen de leeg gespeelde Jesse, Saliem wisselt met Cas en ook zij leveren een puike prestatie door de Neptuniaanse sluggers van scoren af te houden, indrukwekkend. De wedstrijd loopt op zijn einde, we veren nog een keer op,  als DARRELL een enorme klap richting het linksveld slaat, de linksvelder lijkt te struikelen, maar slaagt er op miraculeuze wijze in het ronde projectiel te vangen, niet normaal, vermoedelijk een broer van......, dat is de beslissing. Een foutloze partij van beide verdedigingen, maar aan slag moeten we in Neptunus de meerdere erkennen, 1.5 hit, die van Engel keur ik voor de helft goed uit respect voor zijn vader ha ha, in 8 innings is gewoon te weinig.

Mannen jullie hebben er een echte wedstrijd van gemaakt en  jullie niet na de 2e inning naar de slachtbank laten leiden! Het enige wat mij opvalt tov andere ploegen, die maken een kabaal van jewelste bij het aanmoedigen van hun teamgenoten, daar kunnen wij zeker nog van leren en stappen in maken.

Jesse gooide 5 solide innings, 45 slag en 35 wijd, 1x3 slag, 6x4 wijd, 4 verdiende punten tegen. Engel 3 innings, 30 slag en 20 wijd, 1x3 slag en 2x4 wijd, 0 verdiende punten tegen. Complimenten verder voor Felix, die Milian op het 3e honk uitstekend verving, hetzelfde gold voor Mylan, die op 2 een foutloze partij speelde voor de geblesseerde Levi senior, een headfirst op 1 Levi, niet meer doen hoor.... Volgende op koningsdag om 10 uur tegen Jeka uit Breda of toch niet?

En vergeet ik in al mijn ijver Aidan nog, die ons met een paar rake vangballen in het midveld lange tijd in de race hield, sorry maatje

-Wout

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 17

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 17

Black Socks winnen ruim!

Black Socks winnen ruim!