U21-2 verslaat Hilversum Hurricanes U21-1

U21-2 verslaat Hilversum Hurricanes U21-1

Op een zonovergoten zaterdag versloeg Pirates U21-2 het sterke Hilversum Hurricanes U21-1 met 11-8. Het was een heerlijke wedstrijd om te zien tussen twee teams die duidelijk aan elkaar gewaagd zijn. Een verslag om alle mooie momenten her te beleven, of het gevoel te geven dat je erbij was. Want je hebt wat gemist. 

Jesse was de startwerper en bleef 4 innings langs op de heuvel staan. Dat alleen al was best een prestatie gezien de hitte. Het was precies rond het middaguur en zo’n 30C toen de jongens op het veld in Loosdrecht stonden. We waren maar met 9 spelers ditmaal dus het team moest het de hele wedstrijd volhouden. Dat deden zij met verve. Aan slag, vanaf de heuvel en in het veld waren ze echt goed vandaag waardoor het publiek kon genieten van leuk honkbal.

In de eerste inning waren de jongens van coach Evelien meteen goed aan slag. De honken liepen snel vol. Sam ging als lead off hitter weliswaar net uit op een grounder, maar daarna kwamen Jesse en Jenden wel op de honken. Dat gold ook voor onze gastspeler Mylan, die tegen zijn oude team mocht aantreden. Dat wilde hij wel. Dank Mylan dat je erbij was, zowel aan slag als in het veld was je van betekenis en met jou erbij het was nog gezelliger in de dugout!

De 1e run wist Jesse te scoren door alert de thuisplaat te stelen toen de catcher de bal voorbij liet gaan. Yorick kwam vervolgens op de honken met 4 wijd. Op een wilde worp van de Hilversumse startwerper scoorde Jenden en schoof iedereen door. Ook Mylan scoorde op een hit van Mace en daarmee namen de Pirates een mooie 3-0 voorsprong. Maar de Hurricanes zijn een sterk team. Zij kwamen diezelfde inning meteen terug tot 3-3, onder meer met een keiharde driehonkslag. Het was duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou worden.

In de 2e inning kwam er een nieuwe werper op de heuvel voor Hurricanes, hun sterkste troef. In de 2e en 3e inning kwam Pirates niet tot scoren. Dat gold niet voor Hurricanes. Zij scoorden elke inning 2 runs en kwamen daarmee op een 3-7 voorsprong. Maar het was zeker geen walkover, onder meer door het goede veldspel zoals weer een mooie vangbal van Jair in het buitenveld. Ook was er discussie op het veld toen onze catcher Mace na een mooie relay een loper van Hurricanes vlak voor de thuisplaat duidelijk uittikte. Maar de scheids gaf toch een safe call waardoor Hurricanes scoorde. Mace zou met zijn voet op de thuisplaat zou hebben gestaan en dus geblokkeerd zou hebben. Met die call waren de jongens het duidelijk niet eens, maar ze herpakten zich goed. Accepteren en doorspelen.

In de 4e inning kwam Jenden als eerste op de honken, en direct erna Mylan. Beiden met een lekkere hit. Yorick volgde met 4 wijd. Toen kwam de altijd gevaarlijke Jair weer aan slag, en hoe. Hij sloeg een fenomenaal harde line drive helemaal richting het hek, goed voor een driehonkslag en 3 RBI. Daarmee kwamen de Pirates terug in de wedstrijd. 6-7. Deze wedstrijd was nog niet beslist. In de gelijkmakende slagbeurt hield starter Jesse alles potdicht, en dat bleef dus de stand. Met 9 hits, 7 runs (6 ER), 2 walks en 5 strike outs gooide hij met 78 worpen een prima beurt tegen dit sterke team. Daarbij mag zeker niet onvermeld blijven hoe hij tot tweemaal toe een speler van Hurricanes eraf pikte, omdat ze telkens net iets te ver van het 1e honk stonden. Don’t mess with Jesse, was zijn boodschap.

Op naar de 5e en laatste inning. Op de tribunes en vanuit de dugout werd van beide kanten vol spanning gekeken hoe deze wedstrijd ging eindigen. Coach Evelien moedigde haar spelers nog een keer aan. Het kan nog. Er kwam weer een nieuwe werper aan Hilversumse kant. De eerste slagman Engel ging helaas uit, maar Jesse C (onze andere Jesse voor de duidelijkheid) kwam erna wel op de honken met 4 wijd. Sam ging vervolgens uit op een grounder. Al 2 uit met nog steeds maar 6-7 op het scorebord. Hurricanes hoefde nog maar 1 uit voor de winst. Maar toen kwam Jesse op het eerste honk, evenals Jenden met een mooie hit. Daarmee stonden de honken opeens vol.

Mylan aan slag. Tegen zijn oude team. Zou hij dan de wedstrijd omdraaien? Jawel! Een lekkere line drive waarop zowel Jesse en Jenden binnenliepen. 8-7 voor Pirates. Hierna kwam Yorick op de honken en toen was het weer de beurt aan Jair. Natuurlijk sloeg Jair een harde hit waarop Mylan kon scoren. Daarna scoorde Yorick op een fly ball van Mace die de linksvelder net niet te pakken kreeg. De Pirates bleven maar gaan. Hurricanes brachten hun sterkste werper uit de 2e, 3e en 4e inning weer terug in de wedstrijd om de schade te beperken, en dat deed hij. Maar de score was inmiddels 11-7 voor Pirates en de officiële speeltijd voorbij.

Maar de wedstrijd niet. Hilversum Hurricanes kwam aan slag om de inning af te maken. Bij Pirates kwam Engel als closer de heuvel op. Hij moest er even inkomen. De honken liepen vol met 0 uit. Nu werd het nagelbijtend spannend met het gelijkmakende punt aan slag. Hurricanes scoorde vervolgens 1 run mede door een fout in het buitenveld. Het stond nu 11-8 en alle honken waren weer bezet. Nu kwam het winnende punt kwam aan slag. Maar nu liet Engel zien wat hij waard is. Hij gooide een strike out. 1 uit. Nog twee te gaan. Gewoon nullen maken. De volgende slagman sloeg een grounder die korte stop Jenden oppakte en snel naar 2e honkman Sam gooide. Die gooide de bal meteen door naar 1e honkman Yorick. Yes! Dubbelspel! Einde wedstrijd! Hurricanes stond verdwaasd op het veld. De jongens van Pirates U21-2 hadden gewonnen. Dat werd even goed gevierd, er werd gesprongen en gezongen op het veld.

Na een korte nabespreking was het snel in de auto terug naar Amsterdam. Daar begon Heren 1 aan de strijd om de 3e en 4e plek van de Europa Champions Cup. Hier waren sommigen van ons team weer vrijwilliger. Dat was de hele week zo. Elke dag waren er maar liefst 5 vrijwilligers uit ons team om mee te helpen, zowel spelers als ouders. Fantastisch gedaan en bedankt iedereen!

Pirates U12-2 gaat zelf weer door in de competitie. Nadat ze vorige week souverein met 14-7 van Flying Petrels hadden gewonnen, kunnen ze aanstaande zaterdag zelfs gelijk komen met Hurricanes U21-1 die nu nog alleen aan de leiding gaan. Dan moeten ze wel winnen van Hoofddorp Pioniers U21-2. Dat zal wel lastig worden want tot nu toe was tegen hen namelijk hun enige verliespartij. Met maar 1 run verschil weliswaar, dus winnen kan zeker. Wij hebben er vanaf de tribune alle vertrouwen in en we gaan weer van ze genieten als ze komende zaterdag thuis spelen.

The day after the day after...

The day after the day after...

Uitleg vervolg competitie Lucky Day Honkbal Hoofdklasse

Uitleg vervolg competitie Lucky Day Honkbal Hoofdklasse