Amsterdam Pirates HB U21-1 beleven historisch middag in Bussum

Amsterdam Pirates HB U21-1 beleven historisch middag in Bussum

“Onvergetelijke homerun van Samuel, gamesaving vangbal Milian, belachelijk mooie aangooien van ons infield en eerste winst voor Amsterdam Pirates junioren 1 onder 21 met starting pitcher Mylan van Ham op de heuvel en 3 toprelievers”

We hebben er lang op moeten wachten, maar 1 dag voor Jackie Robinsonday stond de openingswedstrijd tegen HCAW in Bussum op de agenda, voor Mylan en mij een thuiswedstrijd als geboren Hilversummers. Voordat ik over deze in alle opzichten memorabele partij honkbal losbrand, moet ik even iets rechtzetten, want ik noemde vorige week in al mijn ijver Felix een coole gast, die als closer junioren 2 van HCAW van score afhield. Nou is Felix zeker een coole gast, maar één oplettende ouder maakte mij erop attent, dat het toch echt Engel was, ik ga meteen op de blaren zitten, sorry Engel, ik hoop, dat ik het een beetje goed heb gemaakt, maar de win kwam op jouw conto.

Onze eerste slagbeurt was er 1 om snel te vergeten, we verkeken ons op sneaky trage ballen van pitcher Jesse Dekker, 3 up 3 down. Mylan onze startende werper bleef ook probleemloos overeind, 11 ballen en 3 man aan de kant. Jesse hield zich uitstekend staande 3 innings lang, terwijl Mylan de pech had, dat de bal, die 3 slag betekende, onder Cas door schoot, een zogenaamde dropped 3 strike. Het blijft een merkwaardige regel, waar de honkloper, die eigenlijk uit is, op 1 komt, een bloop hit en een prachtige hit later, stonden we  3-0 achter.

Mylan kwam de 3e en 4e inning probleemloos door, ondermeer door sublieme aangooien van Levi junior op acrobaat Darell, wat die allemaal van de grond plukt, grenst aan het onwaarschijnlijke. De 4e slagbeurt in het verschiet, we waren gewend geraakt aan de toverballen van Jesse, die 3 hits om zijn oren kreeg van Samuel, Darell en Felix. Samuel, waarover later meer, scoorde eindelijk onze 1e run, gevolgd door Darell. Felix stond op het derde honk en werd door een sacrifice fly binnengeslagen door Mylan.

Als cameraman even bijkomen en dan word je meteen weer afgestraft, want Aidan geeft het kleine ronde gevaarte een onbedaarlijk harde mep. Zo sneu voor dat balletje, deze belandt tegen het hekwerk voor een triple, een doorgeschoten bal later met Levi senior aan slag en de leiding in de game 3-4. Een honkslag van Levi senior was voor de statistieken, want Levi junior werd uitgevangen. Mylan werd na 4 innings bedankt voor bewezen diensten, 50 slag en 16 wijd, 2 earned runs, 6x3 slag en 1x4 wijd, mooie cijfers voor onze krullenbol.

De 5e inning liet zien, dat we er aan slag steeds beter inkwamen, ondanks het irritante commentaar van die vervelende ouders, die vanuit hun campingstoeltje alles beter weten ha ha, trek het jullie niet aan boys, we bedoelen het goed! Milian stuurde de bal, ongestoord over de graaiende infielder, gevolgd door de 3e hit van Samuel, wat die gegeten heeft....niet normaal wat hij aan slag presteerde vanmiddag. Darell kreeg zijn 2e hit by pitch te verwerken. HCAW deed er onbedoeld alles aan om onze eerste honkman uit te schakelen. Alle drie scoorden een punt, ondermeer door een RBI van catcher Cas, een geruststellende 7-3 voorsprong. Jesse kwam als 2e pitcher op de heuvel, een aantal maal 4 wijd en de Bussumers verkleinden de achterstand tot 7-5. En dan volgt er met volle honken een klap richting Milian, die een super knappe vangbal maakt en direct op het derde honk stapt, een zekere gelijkmaker voorkomend, Jesse en zijn teamgenoten maakten een schietgebedje van vreugde, want de mannen waren in 1x uit de problemen, wauw, die Milian. 

Slagbeurt 6, uw reporter hapt naar adem, Samuel betreedt het slagperk, ik maak na vorige week mijn 2e flater, want wat doet deze brave borst......hij tilt de bal naar links, het geluid is oorverdovend, iedereen gaat staan, het Bussumse hekwerk dreigt het te begeven....maar nee het wordt niet geraakt, de bal is er overheen HOMERUN VAN SAMUEL, niet te filmen......De hele dugout op elkaar gepropt met 18 man stroomt leeg voor onze held, hij zweefde over de honken de thuisplaat over, Engel nam het werpen van Jesse over, met de geruststellende gedachte, dat het weer 5-10 was. Iedereen leek een boost gekregen te hebben, want de ingevallen Kali, terug van een blessure, maakte 2 belachelijk mooie plays richting onze muur Darell. Engel bleef fier overeind en werd afgelost na 1 1/3 inning door Floris, die de game prima uitgooide.

Ik kwam op 12-7 uit, i-score gaf 11-6 aan, wat doet het ertoe, de eerste 2 punten waren binnen, een mooi cadeau voor onze jarige coach Evelien Bode. Na afloop nog een diepteinterview met onze homerunking Samuel, die een triple miste voor een cycle, 4 uit 4, 3 RBI'S, winn was voor onze pitcher Mylan met hulp van Jesse, Engel en Floris, onvoorstelbare acties van onze infielders. Kortom een mooie spannende middag. Tenslotte eindig ik met de complimenten voor de umpire van vanmiddag D.van den Broek, die een nagenoeg foutloze game callde ,voor  de jongens van junioren 2, die er bij waren en een mooie bijdrage leverden en 2e catcher Levi senior, die zonder morren achter de plaat ging zitten en het er heel simpel uit liet zien, goed te zien maatje..!

-Wout van Ham

Black Socks beginnen tegen Urbanus

Black Socks beginnen tegen Urbanus

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 15

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 15