10 jaar ouder na thriller Amsterdam Pirates  HB U21-1 tegen Thamen

10 jaar ouder na thriller Amsterdam Pirates HB U21-1 tegen Thamen

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Thamen werd ik blij verrast door het bezoek van een oud coach van Hilversum Hurricanes Vincent Kramer, die op zijn motor de verrichtingen van zijn voormalige pupillen Bram en Mylan kwam aanschouwen. Zo tof. Verder was het achter de backstop enorm gezellig met de vriendelijke supporters van Thamen. Geen onvertogen woord, kortom een partij honkbal naar ieders hart. Over mijn hart gesproken, ik ben 63, maar om 17.50 uur voelde ik me 73. Wat een spanning, wisselende kansen, hoewel Vincent me wel een hart -daar heb je het weer- onder de riem stak door te zeggen, dat ik nog net zo fanatiek was als toen Mylan met beeballen begon. Het gebrul na afloop, waar een volwassen mens zich voor schaamt, toont zijn gelijk aan. Sport is emotie, zeker bij uw verslaggever.

Mylan start op de heuvel, gooiend op Pascal en ondanks 2 hits komt hij goed weg na een prachtig dubbelspel van ons infield, Bram, Levi en Ryan, 0-1. Thamen heeft Aleks Schouten als pitcher. Vorig seizoen spelend bij Badhoevedorp. Als u bedenkt, dat onze voormalige club Centrals met 28-0 op de broek kreeg van deze pitcher, dan snapt u dat Bram en Mylan niet lekker geslapen hebben de avond ervoor. Maar ja honkbal blijft honkbal. Hits van Bo -wie anders, opa en oma zaten trots te zijn-, Darell en Samuel. Velderskeus voor Pascal en tenslotte een geweldige double van Levi en jawel hoor, 3-1 voor de onzen.
Mylan houdt de score  op 3-1 en dan laat Aleks even zien, waar hij toe in staat is. Acht ballen en we moesten alweer het veld in.

Mylan wordt in de 3e inning flink onder vuur genomen, ballen die er net tussen door geslagen worden en dat brengt ons op achterstand 3-4. Niet getreurd, onze boys hebben ‘opgeven’ niet in hun woordenboek staan. Soki van junioren 2 brengt ons weer langszij, 4-4. Dit wordt een nagelbijter pur sang. Ons veld houdt de nul in de 4e inning, en dan lijken we aan slag een beslissend gaatje te slaan, Bram komt met een honkslag op de honken en wordt door Mylan binnengeslagen. We nemen weer de leiding, 5-4. Aleks heeft het zwaar, Ryan, Bo en Soki komen over de thuisplaat en zo beginnen we de 5e inning met een geruststellende voorsprong 8-4.

Maar we hebben er deze competitie telkens een inning tussen zitten, waar we een aantal fouten op elkaar stapelen en Thamen krijgt het geloof terug 8-7. Even de score gecheckt bij Tamara, zij had 7-7 maar check dubbelcheck en 8-7 klopt, ook volgens de scoorder van Thamen. Voor Mylan zit het erop, 5 innings, 12 hits, 8x3 slag, 0x4 wijd, 7 runs tegen, waarvan 4 verdiend, 61 slagballen en 22 wijd!

Bo neemt het pitchen over en blijft 3 innings lang geweldig overeind, telkens volle honken, maar ijskoud bij volle bak de slagmensen uitmaken. Wat een held deze jongen, opa, oma en pa knikten instemmend. Slechts 1 punt tegen, 8-8. Het is 17.40 uur, gelijkmakende 8e slagbeurt. Levi weet er 4 wijd uit te slepen en steelt probleemloos 2. Dan Bram. Mijn camera schudt. Ik hoor een heerlijk geluid. Mijn camera doet niet wat ik wil, de rechtsvelder ook niet. Deze wenst niet mee te werken aan een overwinning van de onzen en maakt een onevenaarbare vangbal. Levi twijfelt en blijft op 2. Mylan aan slag. De laatste tijd niet erg productief maar oefenen met Bram afgelopen donderdag moet toch een keer zijn vruchten afwerpen. Palief probeert met shakende handen zijn zenuwen onder controle te houden, de camera trilt, een klap in het verre veld. Nu naar links. Ik zie de lichte vertwijfeling uit mijn ooghoeken bij de linksvelder, de zon speelt hem parten en de bal ligt op de grond. Ik ook bijna, van dolle vreugde. Levi wordt tegen gehouden door Nick op 3. Wie wordt de held? Ryan komt zelfbewust het slagperk in lopen. De werper wordt gewisseld, maar Ryan blijft geconcentreerd. Hij laat zich door niks en niemand gek maken en poeiert het ronde gevaarte het midveld in. De pitcher zakt door zijn knieën en de ontlading die dan volgt is prachtig. Ryan wordt bedolven door zijn ploeggenoten, hij sleept de 9-8 overwinning uit het vuur.

Sneu voor Thamen, voor een prachtige pot honkbal heb je 2 ploegen nodig. Ze hadden ook wel een punt verdiend, maar het maakt de winst niet minder mooi. De 2e plaats achter de ongenaakbare Gryphons is nog steeds een geweldig resultaat. Nu een weekje vrij en dan naar Kinheim om......9.30 uur, wie verzint het.

Boys en coaches jullie hebben ons geweldig vermaakt. Bo(2), Soki(2), Pascal, Darell, Bram, Ryan en Levi scoorden de runs, Darell 4 RBI'S, Samuel 2 RBI'S, Pascal 1, Mylan 1 en Ryan 1. Ik ben klaar voor vanavond. Wat heb ik genoten en ik ben niet de enige vermoed ik.

- Wout

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark 25 t/m 31 mei

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark 25 t/m 31 mei

Veel passie in hoofdklasse softbal wedstrijden tegen Sparks

Veel passie in hoofdklasse softbal wedstrijden tegen Sparks