Amsterdam Pirates Clubdag: GESLAAGD!

Amsterdam Pirates Clubdag: GESLAAGD!

Onze jonge Amsterdam Pirates softbal- en honkballers werden afgelopen zondag 17 maart getrakteerd op een dag vol kennis en spelplezier van spelers en coaches van het eerste team tijdens de tweede jaarlijkse Clubdag.

Het kleurden zwart en geel op het Loek Loevendie Ballpark en de omliggende velden tijdens wat snel een toegewijd Pirates-evenement wordt. Onder leiding van de Topsports-coaches en vergezeld door hun respectievelijke spelers, deelden de leden van het eerste team hun expertise met enthousiaste spelers, variërend van U21 tot Beeball. De vreugde was grenzeloos terwijl de jongeren hun vaardigheden aanscherpten tijdens de ochtend en vroege middag.

"Het zien van al die spelers die opkijken naar de spelers en coaches van het eerste team, met glinsterende ogen en gefocuste oren, was gewoon prachtig om te zien," zei Rob van Strien, hoofdcoach van U15-1 honkbal en ouder van vier Pirates-jeugdspelers. "Dit is waar honkbal en softbal om draaien."

Georganiseerd door het legendarische Pirates-lid Kerstin Anthoni, werd Clubdag ook een dag van kennisdeling tussen ouders, coaches en vrijwilligers. Joeri van den Steenhoven, Pepijn Beerman en Maartje Prins, om er een paar te noemen, verhelderden de aanwezigen met essentiële vaardigheden voor het bijhouden van de score, het begeleiden van spelers en het onderhouden van het veld om de activiteit van de honkbal- en softbalgemeenschap van de Pirates te ontwikkelen en te verbeteren, met als uiteindelijk doel de speelervaring van de kinderen efficiënter en leuker te maken.

"Dit is het soort evenement dat een vaste waarde wordt in de gemeenschap, een evenement dat elk jaar meer en meer mensen aantrekt," voegde Technische Commissievoorzitter Pepijn Beerman toe. "Het samenbrengen van onze top honkbal- en softbalspelers met de jongeren is wat de sporten hier in Amsterdam en daarbuiten zal laten groeien. Het is een model voor andere clubs in heel Nederland."

Met Clubdag nu achter de rug, ligt de focus voor coaches, spelers en de club zelf op de Opening Day voor alle Pirates-teams over een paar korte weken

Definitieve schema buitentraining vanaf 01-04-2024

Definitieve schema buitentraining vanaf 01-04-2024

39e Internationale J.C.J. Mastenbroek Softbaltoernooi 2024

39e Internationale J.C.J. Mastenbroek Softbaltoernooi 2024