Amsterdam Pirates U15 speelden in Breda tijdens het Paasweekend

Amsterdam Pirates U15 speelden in Breda tijdens het Paasweekend

Afgelopen weekend reisden de mannen van U15.1 af naar Breda. Op zaterdag was de eerste wedstrijd tegen België. Na de lekkere swings, pitchballen en het goede veldwerk was een winst niet te missen: 7-2. Op zondag kon het team lekker uitslapen, de wedstrijd begon pas om 5 uur. Toen de teamleden aan kwamen rijden in Breda trok het wolkendek tegelijkertijd dicht… na de warming-up startte de wedstrijd maar dat was van korte duur. Na een klein half uur werd de wedstrijd stilgelegd en besloten om maandagochtend verder te spelen. Gelukkig kon de reservering in het restaurant vervroegd worden en vielen de mannen op diverse pannenkoeken aan.

Hoe lang een ieder zondag in zijn bed kon blijven liggen… hoe vroeg de wekker op maandag stond. Toch stond iedereen fris en fruitig klaar om de wedstrijd tegen Duitsland af te maken. Alhoewel Duitsland… voor een Duits team zaten er wel veel Amerikanen in.

Maar onze mannen vochten als echte Hollandse leeuwen. Helaas kon de achterstand niet meer ingehaald worden en was de eindstand 8-4 voor het Duitse team. Als laatste wedstrijd stond China op de planning. Rob besloot om in deze wedstrijd alle spelers op diverse basisplekken te zetten, zo kon iedereen laten zien wat hij in huis had voor komend seizoen. We hebben een paar mooie swings en acties gezien, alleen was het Chinese team (en zeker de 1e pitcher) een maatje te groot voor ons. Ook al hebben we niet alle winst behaald, het was een schitterend weekend met een mooi toernooi, klein snufje kou en een drupje regen voor de toeschouwers, maar die aanschouwden zulk goed honkbal dat er daar niet over geklaagd kan worden.

- Marieke Jonker

Gratis toegang tijdens reguliere thuiswedstrijden!

Gratis toegang tijdens reguliere thuiswedstrijden!

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 14

Loek Loevendie Ballpark wedstrijdoverzicht week 14