Druk speelschema voor dames 1

Druk speelschema voor dames 1

7/9: Pirates DS1 - Olympia DS1: 3-5

Onze Amsterdam Pirates dames 1 stonden donderdagavond 7 september voor een belangrijke inhaalwedstrijd tegen Olympia. Het is het begin van een drukke periode waarin wij veel inhaalwedstrijden krijgen en waar het team vol enthousiasme naar uitkijkt.

In de eerste inning leken de zaken nog niet helemaal op rolletjes te lopen voor Amsterdam Pirates. Echter, na deze moeizame start ging het aanzienlijk beter. De verdediging stond als een huis en gaf de tegenstander weinig ruimte om punten te scoren. Het was echter aan slag waar wij nog wat scherper kon presteren. Het team had kansen om meer punten te scoren, maar helaas werden er te vaak mensen op de honken achtergelaten.

Toch waren er enkele opvallende momenten tijdens de wedstrijd. Lizzie Clarijs liet zien wat ze kon met een prachtige hit, maar helaas voor haar werd deze bal op mooie wijze gevangen door de center fielder van Olympia. Aan de kant van Amsterdam Pirates was er ook een vangbal te bewonderen, toen Resa ter Heegde een indrukwekkende running catch maakte.

Hoewel Amsterdam Pirates enkele punten wist te scoren, bleek het niet genoeg om de overwinning veilig te stellen. Desondanks was het een avond vol inzet en enthousiasme voor het team, en het belooft een spannende periode te worden met nog veel meer wedstrijden in het vooruitzicht. Amsterdam Pirates zal blijven werken aan hun slagkracht en teamwork in de komende weken, in de hoop op meer succes in de toekomst. Moedigen jullie ons ook aan bij alle aankomende wedstrijden?


9/9: Pirates DS1 - Neptunus DS1: 1-5 en 2-12

De zon brandde fel aan de hemel op zaterdag 9 september terwijl we ons verzamelden voor deze belangrijke wedstrijden tegen Neptunus. Het enthousiasme binnen het team was aanstekelijk. We hadden er echt zin in en waren vastberaden om een goede show neer te zetten voor ons thuispubliek.

In Game 1 stonden we lange tijd gelijk met Neptunus. Demi, die al een tijdje niet op de werpheuvel had gestaan, leverde een sterke prestatie. Maar in de 5e inning kon Neptunus toch wat puntjes pakken, en de eindstand was uiteindelijk 1-5 in hun voordeel. Onze slagploeg begon pas echt op gang te komen in de 5e inning, en dat was jammer genoeg te laat om de wedstrijd nog om te draaien. Ondanks het verlies waren we toch tevreden over onze inzet en prestaties.

Game 2 begon veelbelovend, en we waren gelijkwaardig aan Neptunus in de eerste twee innings. Maar daarna wist Neptunus flink uit te halen en liepen ze nog verder uit. In de 4e inning konden we nog iets terugdoen, maar het bleek niet genoeg. Het hoogtepunt van de dag was de honkslag van onze pitcher Mandy van der Maas in de 5e inning. Voor het eerst aan slag en gelijk een honkslag. Haar prestatie bracht een golf van enthousiasme en aanmoediging in het team, en we juichten luid voor Mandy.

Ondanks de wisselende resultaten was het een dag vol passie en teamwork. We hebben alles gegeven en genoten van het spel, en dat is uiteindelijk wat telt. Op naar de volgende wedstrijd, met dezelfde energie en vastberadenheid om te winnen!

Aankomende donderdag en zaterdag spelen we thuiswedstrijden en zondag spelen we uit bij ROEF!

📸 D Fotograaf

Twee Piraten winnen met Team Kingdom of The Netherlands van Japan op het WK U18 in Taipei

Twee Piraten winnen met Team Kingdom of The Netherlands van Japan op het WK U18 in Taipei

Update wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark van 14 t/m 20 september

Update wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark van 14 t/m 20 september