Hoe zat het ook alweer

Hoe zat het ook alweer

Laatst hebben wij bij een game-banner verkeerde informatie gegeven. We beschreven enkele weekenden terug dat het er op of er onder was voor Heren 1. Dat ze streden om wel of geen Play-offs. Deze informatie was niet juist. Foutje van de redactie. Excuus.

Dus … ‘hoe zat het ook alweer’.

De competitieopzet voor de Honkbal Hoofdklasse 2023 is iets anders dan vorig jaar. Een van de doelen is de mogelijkheid voor de teams om tot laat in de competitie nog te kunnen kwalificeren voor de Play-offs.

Middels een evaluatie met de spelersraad en de vertegenwoordigers van de Hoofdklasseverenigingen wordt vanuit de basisopzet van een afgelopen seizoen opnieuw de basis voor het komende seizoen gemaakt.

Naar aanleding van de laatste evaluatie zijn voor het seizoen 2023 de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • een splitsing van de Bovenste-4 en de Onderste-5 (de Vervolgcompetitie);

  • de teams bij de onderste-5 houden zo lang mogelijk zicht op deelname aan de Play-offs;

  • drie wedstrijden per week (donderdag/zaterdag/zondag)

Vergeleken met vorig jaar zien we dit seizoen geen:

  • Tussenronde (de speelronde tussen de Vervolgcompetitie en de Wild Card Ronde),

  • Placing Round (de best-of-three om de vijfde plaats na de Wild Card Ronde)

  • en geen Pilot Vervolgcompetitie Hoofdklasse-Eerste Klasse, waarbij de topteams uit de Eerste Klasse streden tegen de onderste drie teams uit de Hoofdklasse.

In plaats hiervan hebben de teams meer wedstrijden  in de Vervolgcompetities gespeeld.

Om de Reguliere Hoofdklasse Competitie meer waarde te geven, wordt het thuisvoordeel voor de Holland Series bepaald op basis van de ranking in voorgaande ronde.

De Wild Card Ronde, die zorgde voor veel extra spanning en relevante wedstrijden in 2022, zal ook dit jaar worden gespeeld. Hierin krijgen de nummers 1 en 2 van de Onderste-5 de kans om tegen de nummers 3 en 4 van de Bovenste-4 te strijden om deelname aan de Play-offs.

Onderstaand screenshot laat de huidige stand van de bovenste vier competitie zien d.d. 16 augustus 2023 en vooraf aan het laatste speelweekend, waarin Pirates een triple tegen Neptunus staat te wachten. Een mega spannend weekend dus!!!!! Een weekend waar de spelers, support van fans goed kunnen gebruiken. 📣

Zie https://www.knbsb.nl/nl/competitie/competities/Honkbal/6397/lucky-day-honkbal-hoofdklasse/vervolgcompetitie-bovenste-4/#standen voor de laatste standen en de volgende stappen.

Vanwege het drukke speelschema met de World Baseball Classic voor het seizoen en het EK Honkbal eind september, worden de Holland Series (opnieuw in een best-of-seven) gespeeld na afloop van het EK.

Hopelijk was dit ‘usefull’

Column - Vluggertje!

Column - Vluggertje!

Kantine gesloten op zondag 20 augustus

Kantine gesloten op zondag 20 augustus