Dames 1 wint spannende pot in laatste slagbeurt

Dames 1 wint spannende pot in laatste slagbeurt

GAME 1: 4-3
De wedstrijd op zaterdag 17 juni bij Amsterdam Pirates tegen Roef! vond plaats onder warme weersomstandigheden en beloofde een spannende strijd te worden. 

Roef! begon de eerste wedstrijd meteen met een voorsprong van 1 punt, die ze wisten vast te houden tot de 2e inning. Vanaf de 4e inning werd het echter spannend. Jeske, Kelsy en Rhowan sloegen alle drie een double, waardoor we drie punten scoorden. De stand kwam op 3-1 in het voordeel voor Pirates.

Roef! liet zich echter niet uit het veld slaan en in de 5e inning scoorden ze met twee mooie hits twee punten, waardoor de stand gelijk werd: 3-3. De 6e inning ging gelijk op en beide teams gaven elkaar geen ruimte om de leiding te nemen.

In de 7e inning kwam Pirates weer op voorsprong. Lizzie bereikte de honken dankzij een vrije loop en stal vervolgens het tweede honk. Met één uit en een loopster op twee was het Jeske die de held van de wedstrijd werd. Ze sloeg een prachtige 2-honkslag naar het linksveld, waardoor Lizzie het winnende punt kon scoren. Met deze geweldige hit was de overwinning binnen voor Pirates met een eindstand van 4-3.

GAME 2: 4-7
De tweede wedstrijd verliep heel anders dan de eerste. Roef! nam direct de leiding en behield deze ook. Zij bouwden hun voorsprong verder uit en in de 6e inning stond het 0-6 voor Roef!. Pirates kon echter nog wat tegengas geven in de 6e inning. Met twee punten door een mooie honkslag van Isabelle en een double hitter van Lizzie kwam Pirates iets dichterbij.

In de 7e inning liet Pirates opnieuw zien dat ze niet opgaven. Met goede honkslagen van Uchenna en een double hitter van Sanne kwamen ze nog dichterbij. Ondanks deze inspanningen was het niet genoeg om de achterstand in te halen. De wedstrijd eindigde met een eindstand van 4-7 in het voordeel van Roef!.

Ondanks de nederlaag toonde Pirates veerkracht en positiviteit. De meiden bleven actief in de dug-out en moedigden iedereen enthousiast aan die aan slag stond. We zagen enkele prachtige acties waaronder een spectaculaire vangbal van Uchenna bij het hek.

Al met al was het een dag vol spanning, mooie acties en sportieve prestaties. Beide teams hebben hun uiterste best gedaan en verdienen waardering voor hun inzet. Weer een winst in de pocket!

foto: V.d. Maazen Photography

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark 22 t/m 28 juni

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark 22 t/m 28 juni

Gameday 20230621.jpeg