In gesprek met onze sponsoren …

In gesprek met onze sponsoren …

Interview met Daniel Pernet van Solar Chiropractic

Normaal gesproken loop ik naar Daniel, voor een behandeling. Dat doe ik eens in de zoveel tijd. Ik voorkom daarmee dat mijn rug opspeelt. De behandeling is kort. Krak, krak en nog eens krak. Klaar is Kees. Het lichaam doet de rest. Dat is het devies waar de uit Australië afkomstige chiropractor zijn adjustment steevast mee afsluit. Anything else I need to do? Vraag ik dan op mijn beurt. Plenty of movement, sunlight, water and sleep. That’s it mate.

Vandaag maak ik mijn gang over de Overtoom om Daniel en zijn partner Yuni te bedanken voor hun gift aan Meiden aan Slag. Vorig jaar vroeg ik hen of zij mee wilden doen met de Amsterdam Pirates om meiden uit de buurt te helpen met hun huiswerk en ze de mogelijkheid te geven om samen met ons te sporten.

Jazeker, dat wilden ze wel. Het project Meiden aan Slag past prima in hun missie om een steeds grotere gemeenschap te worden van buitengewone mensen die vitaal en tevreden leven. En daar horen de meiden van de Amsterdam Pirates, wat hun betreft, gewoon bij. Daniel stelde voor ons financieel te steunen en een deel van de omzet van hun care-packages te schenken.

Nu een paar maanden later, gaan Daniel en Yuni vertellen wat deze actie heeft opgeleverd. In dit artikel lees je wat we van hen hebben gekregen en maken we kennis met onze donateurs. En met hun bedrijf Solar Chiropractic.

We willen natuurlijk heel graag weten wat jullie Meiden aan Slag gaan schenken,
maar vertel eerst eens wat jullie doen bij Solar Chiropractic

Bij Solar Chiropractic zijn we net als jullie een vereniging. Een community. Een groep mensen die vitaal en tevreden willen leven en dat willen verbeteren. We gaan er van uit dat iedereen de aangeboren intelligentie heeft om dat te kunnen. Het menselijk lichaam regelt dat zelf als je het de kans geeft. Net zo goed dat lichaam in de meeste gevallen zichzelf geneest. Als je je hebt gesneden hebt, ontstaat er vanzelf een wondje. Daar hoef je verder niets aan te doen. The body is the healer, the client is the doctor.

Als Chiropractor gaan we uit van de zelf-genezende kracht van het lichaam. Daar vertrouwen we op. De kracht is het sterkst, als ons lichaam in evenwicht is. Daarom zorgen we met onze behandelingen voor ontspanning en balans. We zorgen ervoor dat het lichaam de ruimte krijgt om zijn werk kan doen. Op die manier helpen we mensen de beste versie te worden die ze van nature feitelijk kunnen zijn. Dat doen we in Amsterdam, op de Overtoom maar ook in Delft, aan de Coenderstraat, vlak naast station Delft-Centraal.

Een Australiër in Amsterdam. Je woont ook in Amsterdam toch? Waarom ben je juist hier gaan wonen?

Ik ben naar Amsterdam gekomen om te leren en mijn horizon te verbreden in een multiculturele stad. Ik ben gefascineerd door de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur. In Australië zijn we best geïsoleerd en hebben we lang niet zoveel mogelijkheden om in aanraking te komen met nieuwe culturen. Na mijn afstuderen op de universiteit, heb ik een jaar door Europa gereisd. Ik wist meteen dat dit de plek was waar een nieuwe fase in mijn avontuur moest plaatsvinden.

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan Meiden aan Slag?

We kozen voor Meiden aan Slag omdat we het een waardevol initiatief vinden om jonge meiden te helpen met hun school. En vooral ook om mee te doen aan een teamsport. In een team leer je samenwerken en samen presteren.

We vinden het belangrijk om op deze manier iets terug te geven aan onze directe omgeving. We willen de mensen om ons heen helpen. Het is ook een manier om onze klanten daarbij te betrekken. Iedereen in ons netwerk is verbonden. Hoe meer mensen gezond en gelukkig zijn, hoe beter het is voor iedereen.

Voor Meiden aan Slag, hebben we een donatie gegeven aan Beelease. Dat is een organisatie die zich inzet voor het behoud van de honingbij. Daarvoor hebben we een bijdrage geleverd aan de Voedselbank, die helpt mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. En nu dus Meiden aan Slag.

En? Ik durf het bijna niet te vragen …

We hebben de afgelopen maanden 1.686 euro ingezameld voor jullie. Dat willen we jullie geven. En als jullie dat leuk vinden, komen we ook graag een keer langs om al andere mensen te vertellen over gezond eten en gezond leven. Dat doen we graag. Voor een gezonde vereniging en een gezonde samenleving als geheel.

Als ik het nieuws deel met het team van Meiden aan Slag, is iedereen even stil over de gulheid en de onvoorwaardelijke gift. 1.686 euro. Om wat moois mee te doen. Voor de meiden. Voor de vereniging. Dank je wel Solar Chiropractic. Namens het team en namens de speler van dames 1 en dames 2 die samen het team van Meiden aan Slag vormen. En … mag ik jullie dan tot slot nog een prangende vraag stellen?

Onze spelers willen graag de beste zijn. Hebben jullie nog een magische tip die ze kan helpen?

In zijn algemeenheid zeggen we dat je naar je lichaam moet kijken op een zo natuurlijk mogelijke manier. Als iets duizenden jaren heeft gewerkt voor de jagers en verzamelaars, dan is het vandaag de dag ook gezond voor ons. Dat betekent concreet, veel bewegen, zonlicht, water, slapen, vers voedsel, volkoren, eten dat niet bewerkt is. Maar ook is het gezond om je ware emoties op een authentieke manier te uiten. En vooral veel lachen en plezier hebben in het softbal. Dat werkt. There's no magic to it.

In gesprek met onze sponsoren is een reeks interviews waarin we kennismaken met donateurs en sponsoren van het programma Meiden aan Slag en het softbal.

Willem Broertjes bedankt iedereen voor de steun

Willem Broertjes bedankt iedereen voor de steun

Trainingsschema buiten vanaf 28 maart

Trainingsschema buiten vanaf 28 maart