Voormalig Pirates voorzitter Wim van der Poel overleden

Voormalig Pirates voorzitter Wim van der Poel overleden

Ons Erelid Wim van der Poel is op zaterdag 21 september op 93-jarige leeftijd overleden. De heer Van der Poel verruilde in de jaren zestig Quick Amsterdam (waar hij zelf honkbalde) voor Rap, het tegenwoordige Amsterdam Pirates. Bij beide verenigingen is hij actief geweest in verschillende functies. Zo was hij bij Quick Amsterdam eind jaren vijftig secretaris van het bestuur. Ook bij Rap/Amsterdam Pirates maakte Wim van der Poel in het begin van de jaren zeventig deel uit van het verenigingsbestuur, net als echtgenote Tiny. In die periode was hij ook enige tijd voorzitter. Hun zoons Laurens en Steven honkbalden voor Rap en daarna Pirates.

De heer Van der Poel heeft zich altijd ingezet voor de jeugd, zowel bij onze vereniging als in het toenmalige Rayon Amsterdam, waarvan hij in 1990-1991 voorzitter was. Hij had binnen onze vereniging (maar ook in het Rayon) zitting in de jeugdcommissie en leidde als jeugdcoach verschillende jaren honkbalteams. Daarnaast had hij zitting in de kascontrole-commissie.

Wim van der Poel was een echt verenigingsmens, plezierig in de omgang en immer goedlachs. Hij was altijd opgewekt, ook toen zijn gezondheid de laatste jaren wat afnam. Door de jaren heen bleef Wim van der Poel, natuurlijk in gezelschap van Tiny, een regelmatig bezoeker van wedstrijden en activiteiten op ons complex. Zowel aan de Jan van Galenstraat als op Sportpark Ookmeer. Ook dit jaar woonden zij verschillende wedstrijden bij en waren ze aanwezig tijdens de viering van ons 60-jarig jubileum in mei.

Wij wensen Tiny, zoons Laurens en Steven en verdere familie heel veel sterkte.

Marco Stoovelaar heeft op zijn website een uitgebreide In Memoriam geschreven.

Wintertraining pitching in BP Sports Center

Wintertraining pitching in BP Sports Center

Heren 2 derde in Overgangsklasse!

Heren 2 derde in Overgangsklasse!