ASPIRANTENMEISJES WILLEN NOG SPELEN, MAAR HET IS OVER!

ASPIRANTENMEISJES WILLEN NOG SPELEN, MAAR HET IS OVER!

“Huh?! Nu al klaar ? Gaan we dan wél nog door met trainen of nog een oefenwedstrijd spelen, ja!? Ja!? Of tegen onze ouders een partijtje! Ja coach? Ja?! Het is toch pas 21 september, er komen toch nog zeker vier of vijf mooie weekenden aan?!” 

“Lieve schatten, we hebben onze standaard 18 wedstrijden gespeeld, twee leuke toernooitjes gehad, sommigen hebben nog met Little League getraind en gespeeld, we zijn één na laatste geëindigd van de 10, ben je dan niet blij dat het over is ? De bond gaat er van uit, dat als je in de laagste competities speelt, 18 wedstrijdjes méér dan genoeg is….”

“NEEEEEEE !! Hoe komen ze daar nou bij ?!”. “Nou, OK, dan zal ik de wedstrijdsecretaris vragen of er nog wat getraind of geoefend kan worden”. “Yeah !!” “Dus niet teleurgesteld, dat we zaterdag tweemaal achter elkaar met 1 punt verschil van Odiz Frogs hebben verloren ??”

“NEEEEEE !! Hoe komt u daar nou bij, zie foto !!”

KOMEN JULLIE ZATERDAG ALLEMAAL BIJ DAMES 1 KIJKEN !

Klopt, geen vraagteken, maar een uitroepteken! De stand in de promotie/degradatie competitie is thans:

  1. Hoofddorp Pioniers 8-14

  2. TT Tigers 8-12

  3. Quick Amersfoort 8-8

  4. Amsterdam Pirates 8-6

  5. Twins Oosterhout 8-4

  6. D.S.S. 8-4

Zaterdag onze laatste dubbel, tegen…..DSS. Je weet, wie laatste wordt gaat weer Silver League spelen en de nummers 4 en 5 gaan in een best of three uitmaken wie er nog meer in de Silver League gaat spelen, of bij winst in de Golden League! Quick moet thuis tegen Twins, dus die zweten nu ook al peentjes. En die “best of three” wordt gespeeld op vrijdag, zaterdag én eventueel zondag op het veld van Onze Gezellen in Haarlem.

Vrijdag 4 oktober om 20.00 uur willen WIJ daar zijn, maar dan moet er zaterdag vanaf twee uur wél van DSS worden gewonnen!

Trouwens, dat wordt een happening hoor, dat weekend 4,5 en 6, want daar spelen ook de beslissingen over wie kampioen van Nederland gaat worden! Eigenlijk moeten jullie dat weekend naar Onze Gezellen, al was het alleen maar voor de promotie van onze softbalsport !!! Gaat dat zien, de SEASONS FINALES !!!

TOPJUNIORENTEAM GAAT ALS EEN TIERELIER IN FINAL FOUR !!!

Na de voorcompetitie rolden Sparks, Wildcats, Schiedam en Amsterdam Pirates er uit als de beste vier en voor die vier sterkste jeugdteams van Nederland heeft de bond nog een intensieve competitie (Yes!) georganiseerd die nog drie weekenden duurt!

Lekkah!! Is wel dat onze toppertjes (de oudste is pas zeventien en de jongste is 14) fier bovenaan staan met nog 12 wedstrijdpunten te verdelen: 

  1. Amsterdam Pirates 12-19

  2. Sparks 14-13

  3. Wildcats 12-11

  4. Schiedam 10- 5

Nu wil het geval, dat onze grietjes aanstaande zaterdagochtend om 10.00 uur thuis dubbelen tegen Sparks, dus alle softbalfans zijn dan eerst bij deze meiden en schuiven daarna door naar veld 3 voor de dames 1 dubbel, toch ?!

VF PIRATES 1 OP KOERS RICHTING BEST OF THE REST 1E KLASSE

Ons combi seniorenteam (samenwerking Vennep Flyers en Pirates) moest zondag bij de concurrent spelen, Onze Gezellen 2. Ook Onze Gezellen wil de best of the rest worden van de degradatiepoule dus. Nou, daar hebben onze junioren een flinke stok, zeg maar knuppel, tussen gestoken. Onze enige senior, Britt, volgde haar “kroost” vanuit Kreta en zag dat het goed ging! Want de eerste werd 3-10, met een ontketende Anouk Boontjes (nota bene onze jongste, “aspirantje”, 15 jaar) die tweemaal keihard uithaalde voor in totaal zes “rubbies” (OK, rubbie staat voor RBI en dat staat voor Runs batted In en dat staat voor binnengeslagen punten). “Noukie” vroeg beide keren haar voorgangsters vriendelijk om even op de honken te komen, zodat zij ze vervolgens “effe” zou binnen meppen. Beide keren moest ze op drie even aan de zuurstof, maar OK….

De tweede wedstrijd vergat iedereen om de rijk door ons bezette honken leeg te meppen,  en dan ga je het zien, dan krijgt de tegenpartij vleugeltjes, vallen in of uit beslissingen telkens in je nadeel en stond het 3-3 toen OG de laatste slagbeurt kreeg.

OG startte met een enorme triple….oei oei oei. Time out! Meiden, een gouwe of een ijzeren, we gooien de honken vol (opzettelijk vier wijd geven aan hun beste slagvrouwen, toevallig 3 en 4), Nashota gooi slag en de binnenveldsters gaan op 10 meter van de slagvrouw staan en de buitenveldsters randje binnenveld. Alle ballen op thuis!! En het onmogelijke lukte: eerste slagvrouw 5 naar 2 (Luca naar Anouk), tweede slagvrouw stootslag uit door 1 (Nashota) naar 2, toen iedereen weer terug naar normale veldpositie en Demi ving vervolgens diep de line drive van de laatste slagvrouw…. Gelijkspel veilig gesteld! Wat geweldig om die ontlading bij onze meiden te zien!

Zondag de laatste thuis dubbel, dat is in Nieuw Vennep tegen Roef!

Stand nu:

Wij: 12-18

Storks 1 12-18

O.G. 2 12-15

Roef! 2 12-14

rest

Pupillen zondagochtend thuis!

Tenslotte, ons pupillenteam draait ook top hoor en is nog lang niet uitgespeeld! Komen jullie zondagochtend kijken tegen Hurricanes !!


Keez   

Heren 2 derde in Overgangsklasse!

Heren 2 derde in Overgangsklasse!

36 runs in één wedstrijd, helaas niet allemaal door het goede team...