Overtuigend Pirates plaatst zich weer voor de Holland Series

Donderdag 1 augustus mochten we onze gasten uit Bussum ontvangen voor de 1e wedstrijd van de best of five in de play offs. We wisten dat het een geduchte tegenstander zou worden, zoals in de reguliere competitie bleek.

Het was Pirates dat direct in de 1e inning met honkslagen van Roelie, Sharlon, Lampe en Kenny, die direct een 3-0 score wisten bewerkstellingen, terwijl in de 2e inning door honkslagen van Roelie en Sharlon er nog een punt werd toegevoegd. De Bussumse aanval kon daar weinig tegenoverstellen. Ze konden de worpen van Robbie onvoldoende het veld in brengen en werden een prooi voor de sterke defensie. In de 4e inning kregen we wederom de honken vol. Delano kwam via een veldfout op het honk, terwijl Viktor en Roelie met een vrije loop de honken deden vollopen. Wederom wist Sharlon deze scoringskansen te verzilveren met een fraaie tweepitter en wisten de lopers allen de thuisplaat te passeren. De 7-0 was een feit. De eindscore 8-0 werd tenslotte in de 7e inning gerealiseerd. Sharlon werd na een vrije loop door een honkslag van Denzel een honk verder gebracht en na een velderskeus van Kenny, produceerde Delano een fraaie tweehonkslag en kon Sharlon makkelijk de thuisplaat passeren. Jhan en Maikel namen respectievelijk op degelijke wijze het heuvelwerk over van Robbie, die met 84 ballen en de cijfers 1-1-4 zijn klasse toonde.

Wedstrijd nummer twee

Zaterdag leek een replica te worden van de wedstrijd van donderdag. Sharlon kwam met een geraakt werper op het eerste honk, terwijl Gilmer volgde met een fraaie stootslag/honkslag. Het was bijzonder jammer dat de derde honkman van HCAW de bikkelharde line drive van Denzel in zijn handschoen deed verdwijnen, anders waren de eerste twee punten een feit geweest. Het was Kenny die niet achterbleef en met een honkslag de score wist te openen. Kevin kreeg de leiding over de verdediging en was heer en meester op de heuvel. De Bussumse aanval kwam slechts tot twee honkslagen en met vier keer drieslag en slechts een maal vier wijd gesteund door het bijzondere solide veldwerk werd de vallei letterlijk en figuurlijk het zwijgen opgelegd en werd het voor de echte liefhebber een lust voor het oog. Maar ook HCAW bleef zich goed verdedigen, zodat 1-0 vastgenageld op het scorebord bleef. We moesten tot de 8e inning wachten toen Sharlon met vier wijd het eerste honk voor zich opeiste, Gilmer hem met een opofferingsstootslag naar twee wist over te brengen en Dentzel met een fraaie single in het midveld Sharlon de gelegenheid gaf de zege veilig te stellen. Zijn honkslag werd echter niet goed verwerkt door de Bussumse defensie, zodat hij het derde honk wist te bereiken. Met een honkslag van Kenny werd de eindstand op het scorebord gezet. Kevin mocht met 96 worpen de wedstrijd in zijn geheel uitgooien en kwam niet meer in gevaar mede dankzij de zeer fraaie vangbal in het rechtsveld van Linoy. Een staande ovatie van de meegekomen supportersschare was meer dan terecht, terwijl er ook de nodige bewondering was van de Bussumse kant. Het was echt genieten deze middag.

Wedstrijd nummer 3

Zondag moesten we wachten tot de 6e inning voor het eerste wapenfeit. Dennis Burgersdijk leidde met ziel en zaligheid de Bussumse verdediging en gaf de valleibewoners nog enige hoop. Maar Jimmy stond ook zijn mannetje en liet niet over zich heenlopen. Het was Linoy die met een tweehonkslag in de 6e inning in scoringspositie kwam. Met honkslagen van Roelie en Sharlon wist Linoy de score openen, nadat hij safe werd gegeven op thuisplaat in een close situatie. Met een infieldhit van Kennie en slordig veldwerk van HCAW wisten Roelie, Sharlon en Gilmer wederom de thuisplaat te passeren. De 4-0 was een feit. In de eerste 7 wist HCAW de eer nog te redden met een solohomerun. In de 8e inning kwam Rashid met een geraakt werper op het eerste honk en wist Niels als pinchrunner de score uit te breiden na een opofferingsslag in het rechtsveld van Gilmer. Mike en Tom lieten als opvolgers van Jimmy degelijk heuvelwerk zien en met de steun van hun veld werd een sweep in deze play offs een feit.

We gaan waarschijnlijk met 2 weekenden rust (EK onder 23 en geplande play offs) ons opmaken voor Rotterdam. Wederom zullen de namen van Neptunus en Amsterdam Pirates op de biljetten voor de Holland Series pronken.


Uw reporter.
 


Op naar de Golden League, Anouk en Sietske Europees Kampioen, en Fighting Illini komen op bezoek

Op naar de Golden League, Anouk en Sietske Europees Kampioen, en Fighting Illini komen op bezoek

De play-offs zijn begonnen

De play-offs zijn begonnen