Op naar de Golden League, Anouk en Sietske Europees Kampioen, en Fighting Illini komen op bezoek

Op naar de Golden League, Anouk en Sietske Europees Kampioen, en Fighting Illini komen op bezoek

UNIEK “BIG TEN” ILLINOIS UNIVERSITY SOFTBALLTEAM IS ZONDAG EN MAANDAG TE GAST BIJ AMSTERDAM PIRATES

Zondag komt dit 24 topsoftbalsters sterke team uit de USA (Champaign, Chicago) met vooral “students” van 20 en 21 jaar bij ons trainen en op maandagavond ook een wedstrijd spelen! Ze maken een Europese trip die in Londen begint, zaterdag t/m maandag in Amsterdam, daarna via Brussel naar Parijs. 

Gratis clinic voor aspiranten en pupillen!

Zondag hebben we enkele “Fighting Illini” speelsters bereid gevonden om een anderhalf uur durende training te verzorgen voor onze pupillen en aspiranten die niet op vakantie zijn! Tot nu toe aangemeld: Suleika, Miro, Indi, Emma, Juliëtte. Jullie horen nog hoe laat. Als aspirantenmeisjes van andere clubs dit toevallig lezen: er is nog plek hoor, dat snap je wel, vakantietijd hè?! Maximaal 15 meisjes. Mail even naar Kees, sliding@planet.nl

Zondag hebben de volgende meiden zich aangemeld om samen met de USA girls te trainen en eventueel gemixt wedstrijden te spelen: Julia jr., Anouk, Loïs, Demi, Luca, Anneloes, Jamy, Sam (o.v.).

Er wordt op twee, misschien wel drie velden gewerkt en als het slecht weer is, wordt er in de hal getraind. Vanaf 16.00 uur dames!

Maandag wordt er ook eerst getraind, daarna om half acht een wedstrijd van de Fighting Illini USA vs. Amsterdam Pirates D1 + guests: Mandy, Maja, Resa, Babette, Nashota, Puck (o.v.), Jessie, Kelly, Zia, Iris en Jeske en de hiervoor genoemde meiden. Zij zijn met 24, dus we maken er een nuttige happening van!

DRIE VAN DE VIJF DUBBELS SPELEN WE OP OOKMEER !!

WhatsApp Image 2019-08-05 at 13.44.15.jpeg

Dames 1 gaat de volgende promotie/degradatie competitie spelen:

Zaterdag 31 augustus: Hoofddorp Pioniers vs. Amsterdam Pirates

Zaterdag 7 september: Amsterdam Pirates vs. Tex Town Tigers

Zaterdag 14 september: Amsterdam Pirates vs. Quick Amersfoort

Zaterdag 21 september: Oosterhout Twins vs. Amsterdam Pirates

Zaterdag 28 september: Amsterdam Pirates vs. DSS Haarlem

Wie zesde wordt, speelt in 2020 in de Silver League en wie vierde of vijfde wordt, speelt nog een best of three op 4 en 5 oktober en eventueel 6 oktober. Dat is het weekend van de SEASON FINALS op het veld van Onze Gezellen!

En aan onze thuis-dugout zal het niet liggen hoor! Afgelopen zondag helemaal schoongemaakt door twee vrijwilligers! Er kwam een kruiwagen vol gravelstof uit, maar inmiddels is ie weer spic & span voor de komende promotiereeks. De KNBSB heeft ons wel voor het blok gezet: wij moeten de Golden League regels volgen, dus er moet o.a. een afgescheiden ruimte komen voor de official scorer en de thuisdubbels gaan ons ook meer geld kosten…. OK, dingetje voor onze penningmeester en bestuur.

WhatsApp Image 2019-08-05 at 13.39.23.jpeg

ANOUK EN SIETSKE ZIJN EUROPEES KAMPIOEN !!

Uiteindelijk ging het in Zagreb toch weer om de confrontatie tussen Italië en Nederland. De eerste wedstrijd wonnen “we”, maar dat was nog niet de finale. Omdat Italië een must win ook won van Tsjechië én met grote cijfers, draaide het toch weer uit op Nederland – Italië !

Veel thuisblijvers konden, dankzij een prachtig opgestelde camera van één van de ouders, live meekijken en op een gegeven moment waren er wel 200 meekijkers- en sters! Bijna alle meiden van ons juniorenteam waren thuis, of op hun vakantiebestemming, aan het meegenieten van alle goede prestaties van de Oranjemeiden en vooral natuurlijk van hun team maatjes Anouk en Sietske! Team en topcoaching: van harte proficiat met de Europese titel!


TC softbal

In memoriam Alie van Erk

Overtuigend Pirates plaatst zich weer voor de Holland Series