Black Socks beginnen nacompetitie met winst

Black Socks beginnen nacompetitie met winst

15/8 Pirates heren 4 (Black Socks) - Falcons (Lelystad): 8-6.
De eerste wedstrijd van de nacompetitie "bovenste 6". Hiervoor hebben de Black Socks zich als 6e geplaatst. Het "probleem" bij lagere teams is vooral het niet altijd kunnen rekenen op de vaste ploeg. Ook voor de wedstrijd tegen Falcons kon een aantal basisspelers niet van de partij zijn, maar gelukkig konden de wel aanwezige Socks, geholpen door invaller Niels Postma, het gemis voldoende opvangen om de wedstrijd winnend af te sluiten.
Het was een goede wedstrijd. Na 3 innings was de stand 6-0 en leken de Black Socks op een makkelijke overwinning af te stevenen. Maar dat was buiten de Falcons gerekend. Ze wisten telkens punten bij elkaar te sprokkelen, met als gevolg dat het na 8 innings 8-6 stond.
De 9e inning was hoogspanning: slagman 1 een infield hit; slagman 2 geraakt werper, 1 en 2 bezet; slagman 3 uit door een "met gevaar voor eigen leven"-vangbal door 3e honkman Niels Meulman, helemaal bij het hek; slagman 4 4wijd, alle honken bezet, 1 uit; slagman 5 3slag, 2 uit, maar nog steeds alle honken bezet; slagman 6 uit van 2-3 (Tijmen v.d.Berg, Jeroen Kroes) na een mislukt klapje. Pff...
Vermeldenswaard: De vele degelijke nullen in het binnenveld en een mooie 2-6 "uit bij stelen" (Tijmen en Dook de Vries).
Niels P. sloeg 2 uit 3 (0,667) en Jeroen 2 uit 4 (0,500). Yuri van Giffen had een 3honkslag.
Niels P. gooide in 5 innings 4-0-5-0 en Tom Minderhoud in de resterende 4 innings 3-2-3-2. De werper van Falcons gooide de hele wedstrijd en kwam tot 7-3-9-6.

Vandaag Game 6 van de Holland Series

Vandaag Game 6 van de Holland Series

WINTERSCHOOL 2019

WINTERSCHOOL 2019