Verplichte nummers

Nadat het Nederlands honkbalteam het WPT succesvol had afgesloten, mede dankzij de inbreng van de Pirates-geselecteerden moest er nog een competitieronde worden afgespeeld met de wetenschap dat het niet tot aardverschuivingen zal gaan leiden.

Donderdag werden we geconfronteerd met twee werelden van verschil. Eerst hebben we een moment van stilte in acht genomen bij het overlijden van ons Lid van Verdienste Ruud van der Wal. Even later werden onze dames 1 in de bloemetjes gezet vanwege het behalen van het kampioenschap van de Silver League.

Tegen Hoofddorp werd het een formaliteit, waarbij Kevin en Nick nauwelijks in de problemen kwamen en onze aanval in 2 uur en 19 minuten de 10 punten verschil wist te realiseren, waarbij Linoy zijn visitekaartje weer eens afgaf en Kenny met een homerun de 4e van dit seizoen kon noteren.  Er restte ons slechts nog even(!) na te genieten van een hete zomeravond.

Zaterdag kreeg Jahn de leiding op de heuvel.  Zijn goede optreden tijdens het WPT voor Curaçao schepten hoge verwachtingen. Helaas blijft hij soms te veel met zichzelf in gevecht. De slagploeg van Hoofddorp kon echter ook geen potten met handen breken en na zijn heuveltreden stond er slechts een 2-0 score op het bord. Lars Huyer wist de eerste drie innings onze slagploeg te beteugelen, terwijl we later de grootste moeite hadden met zijn opvolgers. De rookies Chris en Kit mochten het heuvelwerk overnamen, maar konden helaas ook niet overtuigen. Pas in de 9e inning ontstond ere enige druk vanuit onze slagploeg. Hoewel in de loop van de wedstrijd een aantal spectaculaire vangballen in het veld van Hoofddorp erger deden voorkomen. Vier wijd, honkslagen deden de honken vollopen. Het tij leek te keren, maar helaas we konden het niet afmaken en moesten met een 4-1 nederlaag huiswaarts keren met de gelukkige aantekening dat uw reporter en zijn kompaan dat pokken end lopen voor 2019 is bespaard.

Op een gezellig en goed gevuld Loek Loevendieballpark zorgde de beide ploegen voor een ware titanenstrijd. Sjaak Heegman’s 0-0 bleef lang op het scorebord staan. Onze verdediging onder leiding van Jimmy hield Hoofddorp op afstand. Saai was het niet echt, want het fraaie veldwerk vergoedde veel. Onze aanval kon weinig met de pitches van de tegenstander en hun veld liet zich ook van zijn goed kant zien. Mike en Tom maakte het werk van Jim in de 8e en 9e vakkundig af en twee uur degelijk honkbal een verlenging in het verschiet. Of we daarop zaten te wachten laat ik het midden. Viktor opende met een honkslag en was Roelie die de verlossing bracht. Zijn tik verdween in de hoek van het rechtsveld en Viktor kon gemakkelijk scoren en wij juichend richting bar lopen, terwijl Roelie de bekende Amerikaanse douche onderging en de wetenschap dat Dentzel zijn eerste positie als beste slagman dit weekeinde heeft kunnen handhaven.

Op naar de play-offs, alwaar HCAW op ons wacht, hoewel wij eerst als gastheer mogen optreden.

Uw reporter 

 


De play-offs zijn begonnen

De play-offs zijn begonnen

AMSTERDAM PIRATES IS KAMPIOEN VAN DE SILVER LEAGUE !!

AMSTERDAM PIRATES IS KAMPIOEN VAN DE SILVER LEAGUE !!