Geloof in eigen kracht: sweep tegen Neptunus

De kenners hadden allemaal zo hun eigen analyse en als we er één tegen onze aartsrivaal zouden winnen was de tweede plaats in de regulaire competitie een zekerheid. In de sport moet je er altijd nog voor spelen zegt uw reporter altijd.

Onder tropische omstandigheden togen we richting Rotterdam. Jim mocht de verdediging leiden. De eerste 2 innings gaven aanvankelijk aan dat het een gelijk opgaande strijd zou worden, maar in de 3e inning braken de onzen met efficiënt slagwerk door de Rotterdamse defensie, zodat er een 4-0 stand op het scorebord verscheen. Honkslagen van Rashid en Max zorgden voor het eerste gevaar. Sharlon peuterde vier wijd uit zijn slagbeurt, terwijl Niels door een veldfout de druk nog eens wist te verhogen. Een SF voor Gilmer, honkslagen van Denzel en Kenny velden het definitieve oordeel in deze inning. Jim kwam, goed gesteund door zijn veld, de 3e inning door, maar men kon niet voorkomen, dat de Neptunianen in de 2e helft 4 een run wisten te scoren mede door de productie van 3 honkslagen. In de 5e inning wist wij de marche weer naar 4 punten te herstellen daar de reliever van Neptunus door 4 wijd, geraakt werper en een wilde worp problemen had met zijn controle. In de 6e inning zette Amsterdam definitief de puntjes op de i. Een vrije loop voor Sharlon honkslagen van Gilmer, Denzel en Kenny en een wilde worp zorgden uiteindelijk voor 3 runs en betekende ook het einde voor de reliever van Neptunus. Jim moest in de 6e inning twee tweehokslagen incasseren bij 2 nullen. Het betekende wel het tweede punt voor de Rotterdamse opponent. L&D antwoorde direct in de 7e inning, nadat Gilmer door een geraakt werper op de honken was gekomen, liet Denzel het Familiestadion op zijn grondvesten trillen door een vette driepitter, waardoor Gilmer in de gelegenheid werd gesteld om het 9e punt te laten noteren.  Mike die inmiddels de plaats had ingenomen van Jim kwam ongeschonden door de 7e inning.  Goed voorbeeld doet goed volgen want Linoy deed ook van zich spreken en met een driehonkslag gevolgd door een SF van Viktor werd het 10e punt een feit. Mike kwam in de 8e inning in de problemen. Vier wijd, een wilde worp en een honkslag stelden de Rotterdammers in staat om terug te krabbelen. Coaching van Amsterdam nam het zekere voor het onzekere en liet Tom het werk overnemen, die helaas ook getrakteerd werd op honkslagen en stand wat dreigende werd. De curfew-rule was heel dichtbij en hij liet er dus geen gras meer over groeien en wist de twee laatste slagmensen te elimineren. Nadat de klok van Henri van Heijningen was geraadpleegd konden we met 2 punten huiswaarts keren met een verdiende overwinning.

De tropische warmte is voorbij

Woensdagavond was het Loek Loevendie Ballpark rijkelijk gevuld. Naast onze eigen aanhang, maakten diverse spelers en supporters van de in omliggende plaatsen van de gelegenheid om deze wedstrijd te komen volgen. De tropische warmte was voorbij en af en toe stak enige polaire lucht zijn kop op. Harry moest alle zeilen bijzetten om aan de vraag van warme chocolademelk te kunnen voldoen. De wedstrijd bood echter zoveel spanning dat het moeite waard was om niet de verleiding te komen om een geriefelijke plaats achter glas te gaan zoeken. Een waar werpersduel tussen Diegomar en Kevin zorgden ervoor dat slagmensen niet echt aan bod kwamen. Het Amsterdam dat het in de 1e vier moeilijk kreeg. Met alle honken bezet en één man uit vreesden we voor het ergste, doch met een binnenhoog en een van 5 kwam er een einde aan het dreigement, dat Neptunus de score zou gaan openen. In de gelijk 4 kwam Gilmer met een honkslag op de honken. Vier wijd voor Denzel, gevolgd door een dubbel steal werden de eerste scoringskansen gecreëerd. Na een hoog geslagen bal in het rechtsveld door Rashid probeerde Gilmer de score te openen, maar sneuvelde door de perfecte aangooi naar thuis. Het was Viktor die met een honkslag in de gelijk vijf het initiatief nam met een honkslag, Niels bracht hem volgens het boekje keurig over naar het 2e honk en wist daarna het 3e honk te bereiken op een honkslag van Roelie. Sharlon wist met een honkslag Viktor over de thuisplaat te brengen en Roelie bereikte drie. Sharlon ging helaas uit op het 2e honk, maar Roelie maakt goed gebruik van een onachtzaamheidje in het binnenveld van Neptunus en kwam eveneens veilig over de thuisplaat. In de eerste zes trachten de Rotterdammers de stand recht te trekken. Een tweehonkslag gevolgd door een honkslag waren de oorzaak dat Neptunus hun eerste punt kon maken. Een dubbelspel maakte echter een einde aan de illusies van de mannen uit de havenstad. In de gelijkmakende waren het honkslagen van Denzel en Kenny en het stelen van het derde honk de reden dat we weer in scoringspositie stonden. Rashid wist met een keurige honkslag het derde punt over de thuisplaat te brengen. Het werd ook de eindstand.  Terwijl beide slagploegen verder in toom werden gehouden mocht Diegomar na 7 innings plaatsmaken op de heuvel met 115 geworpen ballen, terwijl Kevin na 8 innings een ovatie in ontvangst mocht nemen eveneens met 115 geworpen ballen. Tom gaf Neptunus in de 9e inning geen enkele kans meer en lieten we onze opponent met lege handen huiswaarts keren.

De laatste pot, met haringparty

Uw reporter en zijn kompaan lieten zich weer na hun inmiddels traditionele bezoek aan café Timmer, alwaar een haringparty deze middag hun ten deel viel, door bus 32 naar de ingang van het Familiestadion brengen. Rob die oorspronkelijk zou starten was geblesseerd en zoals we verwachten mocht Jhan zijn startdebuut maken. De verwachtingen bij sommige sceptici waren niet hooggespannen, maar nogmaals men moet er altijd voor spelen, anders kan je de wedstrijden beter schriftelijk afdoen.

Jhan sloeg zich er echter manmoedig doorheen mede gesteund door een betrouwbaar veld. Amsterdam gaf direct zijn visitekaartje af in het aardig bezette Familiestadion. Roelie wist het eerste honk te bereiken op een honkslag. Stal het 2e honk, kwam op drie door een hoog geslagen bal van Sharlon en Gilmer zorgde met een SF dat het eerste punt de helaas wat uitgedunde Amsterdamse supportersschare deed juichen. Jhan had het in de 2e twee even moeilijk. Na een wilde worp was hij even van de leg, doch een strike out en een vang 5 zorgden dat we de nul hielden. In de vierde inning kregen we het eerste en tweede honk bezet. Kenny en Linoy wisten met honkslagen dit bewerkstelligen. Rashid kreeg de opdracht zijn teamgenoten een honk verder te brengen. Hij deed dit met verve, maar de stootslag werd niet goede verwerkt en de aangooi eindigde uiteindelijk op foutgebied in het rechtsveld. Kenny kon scoren, Linoy kwam op drie en Rashid op twee. Niels liet het Neptunusveld kansloos en bracht het derde punt over de thuisplaat. Schijn lag aan de basis van het vierde punt, terwijl Niels voor 5-0 stand kon zorgdragen na een hit van Shalton. In de gelijk vier kreeg Neptunus door honkslagen en vier wijd wederom alle honken bezet. Binnenhoog gaf enigszins lucht. Maar met wederom vier wijd konden we de Rotterdammers niet van het score afhouden. Het was tenslotte een vangbal in het midveld, die de schade beperkt hield.

Jhan moest het veld ruimen voor Maikel na een vier wijd en een veldfout. Met zijn veld werden uiteindelijk de verlossende twee nullen gemaakt. In de zevende leken we de score verder te kunnen uitbreiden. Bij een verre klap van Denzel in het rechts middenveld probeerde Gilmer thuis te komen, maar kwam door de goede aangooi net iets te kort. In de eerste acht kwam een vangfout in het binnenveld van Neptunus hen duur te staan. Kenny kwam op één, terwijl de scorers hun pen al in de aanslag hadden om een nul te noteren. Rashid strafte het met een honkslag af en het was Max die genadeloos van zich deed spreken door een tweehonkslag in het rechtsveld. De 7-1 stond in de boeken. Mike hield in de 9e inning met zijn veld de gelederen gesloten. Met deze sweep werden de sceptici de mond gesnoerd, maar ook zij toonde veel respect voor deze prestatie. Gaan er nog meer wonderen gebeuren? We gaan het zien, want we moeten er wel voor spelen.

Uw reporter


 


Zand in de voorheen gesmeerde Black Socks Hitting Machine

Pupillen 3 heerst in juni: 47 runs voor, 1 tegen

Pupillen 3 heerst in juni: 47 runs voor, 1 tegen