NL U12 2e op het EK met Pirates talenten

NL U12 2e op het EK met Pirates talenten

Het was een mooie week in Tsjechië waar het Nederlandse U12 team het EK speelde. Ze kwamen ongeslagen in de finale, maar daar bleek Italie helaas net te sterk. Een prachtprestatie blijft het. En met een grote inbreng van diverse jonge talenten van Pirates en Diamonds Amsterdam. Op hen zijn we natuurlijk bijzonder trots.

In de poulefase werden achtereenvolgens Frankrijk, België en Italië weggezet met vaak duidelijke cijfers. In de halve finale behaalde Nederland een klinkende overwinning tegen Duitsland. Daar trof het wederom Italië dat met veel pijn en moeite van Tsjechië had gewonnen. Het werd een bloedstollende thriller die Italië won met 7-5. In de laatste 3 innings liep Nederland telkens de honken vol, en het bleef dus spannend tot het laatste eind. Ze konden dit alleen geen enkele keer verzilveren. En dus ging de finale toch verloren.

Otis Ward van Aspiranten 1 was de ster van het team. Aan slag was hij alom gevreesd. Hij sloeg doubles, triples en zelfs meerdere homeruns. En hij was de startende werper in zowel de openingswedstrijd tegen Frankrijk als de finale tegen Italië. Beide keren heerste hij op de heuvel, maar helaas werd hij tijdens een slagbeurt in de 5e inning van de finale geraakt door een hit by pitch en moest zelfs even naar het ziekenhuis voor controle.  Gelukkig gaat het alweer beter, maar hij moet nog wel rustig aan doen. En we gaan hem missen, want deze zomer verhuist hij samen met zijn vader en assistent-coach Byron Ward naar Curaçao. We wensen hen beiden veel succes en vooral veel honkbalplezier daar. Otis zal zijn al niet geringe honkbaltalent daar nog veel verder kunnen ontwikkelen. We gaan jullie wel enorm missen!

Jorrit Patist van Aspiranten 1 was als catcher en eerste honkman een rots in de branding voor het team. Ook hij kan de bal goed raken, dat hebben meerdere tegenstanders ontdekt. Hij heeft ook nog als slotwerper gespeeld en gooide onder meer de halve finale tegen Duitsland solide uit en stelde daarmee de finaleplek zeker.

Kimi Verkruyssen van Aspiranten 1 was weer belangrijk als reliever en wierp meermaals de wedstrijd strak uit. Zo hield hij in de finale tegen Italie in de laatste 1.2 inning de boel knap dicht en gaf Nederland daarmee kans om terug te komen in de wedstrijd. Helaas mocht dat niet zo zijn. Zico Atmopawiro van Aspiranten 1 begon het toernooi wat vaker op de bank maar hield vol en dat werd beloond met een basisplaats op het tweede honk in de finale tegen Italië. Met een paar mooie plays liet hij daar zien wat hij waard is.

Kenji Pleizier van Pupillen 1 was een beetje de pechvogel van het team. Hij begon in de basis bij de opening van het toernooi tegen Frankrijk en België. Dat deed hij prima. Maar toen werd hij helaas ziek en kon de rest van het toernooi niet meer meedoen.

En dan hadden we nog Yilber Contreras van Diamonds Amsterdam, de vaste catcher was van het team. Maar de andere teams waren vooral doodsbenauwd als Yilber aan slag kwam. Hij sloeg erop los met meerdere homeruns, triples en doubles. Helaas werd zijn gierend harde linedrive in de laatse inning van de finale net ut de lucht gepakt, anders had Nederland zeker gewonnen. Tyrell Mercado van Diamonds Amsterdam was enorm belangrijk voor het team als de nummer lead off hitter en homeruns in het toernooi. Hij was een vaste kracht in het middenveld maar had ook als werper een grote waarde. Tot slot was het jonge talent Reyer Lind van Diamonds Amsterdam mee die een paar innings meespeelde en waar we in de toekomst nog veel meer van gaan zien.  

Fantastisch gedaan, een enorme prestatie. Nederland stond sinds jaren weer in de finale en liet zien over veel talent te beschikken. Ga zo door. Sommige spelers gaan volgende week alweer door naar Polen voor het EK Little League waar Amsterdam de Nederlandse vertegenwoordiger is. Daar voegen zich dan ook meer spelers van Pirates bij, waaronder Kaj Barry en Bradley Verwoest van Pupillen 1. Het Intermediate League team van Amsterdam is zelfs gisteren al vertrokken en speelt deze week hun EK in Polen. En mochten (een van) beiden daar winnen gaan ze in augustus naar de VS voor de Little League World Series. Dat is nog ver weg maar wel de jongensdroom van elke honkballer. Kortom, het wordt weer een volle honkbalzomer. Succes jongens!

SOFTBAL UPDATE DAMES 1 EN DAMES VFP 1!

SOFTBAL UPDATE DAMES 1 EN DAMES VFP 1!

We kunnen ons gaan opmaken voor de play-offs