MA & MA RIJDEN HET NEPTUNUSKARRETJE IN DE POEP!

MA & MA RIJDEN HET NEPTUNUSKARRETJE IN DE POEP!

“Je karretje in de poep laten rijden” is één van de memorabele uitspraken van de bekende Amsterdamse stratenmaker van weleer, superwielrenner Gerrie Knetemann. Het betekent zoveel als “ Iemands winstkansen beperken, de tactiek van de concurrentie dwarsbomen, tegenwerken “; toepasselijke uitspraak, zeker nu tijdens de Tour de France.

Nou, onze Amsterdamse pitchers MA(ja) en MA(ndy) hebben het Rotterdamse karretje een heel eind in de poep gereden, door Neptunus 7 slagbeurten op 3-3 te houden, toen wij nog onze gelijkmakende slagbeurt kregen.

Na de eerste wedstrijd lagen de twee USA werpsters en hun Rotterdamse  volgelingen nog op ramkoers op weg naar een zekere plek in de promotie competitie, hoewel, het werd slechts 0-2, maar zie, diezelfde tactiek liep in de tweede wedstrijd effe anders.

Bij de start van de zesde inning moest Neptunus hun USA Kiley wisselen voor USA Tara (Kiley mocht niet meer). Aan onze kant werd Mokumse Mandy van der Maas gewisseld voor Mokumse Maja Kouwenhoven (ook Mandy mocht niet meer). De stand was 3-3 en dat bleef het toen wij onze laatste slagbeurt kregen. Iris Hooijer ging uit met 3-slag en Jessie Rodermans ging uit door een 5 naar 3: 2 uit…..

Toen begon het: Ailleen Boland een honkslag (flyball in linksveld), daarna Jeske Meewisse een honkslag (ook een flyball in midveld). Ailleen had ondertussen drie bereikt, dus één en drie bezet, 2 uit.

Neptunus besloot Uchenna Jong Loy express vier wijd te geven om zo op alle honken de derde nul te kunnen maken en de tiebreak af te dwingen.

Toen kwam Puck Verbrugge aan slag: 1 wijd, 1 slag en vervolgens een honkslag door het midden waarop Ailleen 4-3 kon scoren !!

Winst binnen en tevens een plaats in de promotiecompetitie !!!

Mandy wierp in 5 innings 2-1-5 en Maja daarna 2-0-2.

GEFELICITEERD TEAM EN COACHINGSTAFF !!!

De bond gaat snel, zodra de tweede promotieplek bekend is, met de onderste vier van de Golden League (TTT, Pioniers, Twins en DSS) een halve competitie in elkaar draaien. Wie als laatste eindigt, blijft of gaat naar de Silver League en de eerste vijf spelen in 2020 in de Golden League. Zaterdag wordt het dus nog spannend voor Euro Stars, Quick en Neptunus!!  


Stand van zaken met nog vier punten te verdelen:

Amsterdam Pirates 26-37

BA Euro Stars 26-36

Quick Amersfoort 26-32

Neptunus 26-32


Volgende week gaan we natuurlijk allemaal naar Utrecht, omdat Nederland zich moet kwalificeren voor de Olympische Spelen in Japan volgend jaar. Wordt enorm moeilijk, want slechts één landenteam kan het worden! Botswana? Zuid-Afrika? Spanje? Italië? Engeland? Frankrijk? Tsjechië? Nederland?!

WhatsApp Image 2019-07-16 at 21.18.51.jpeg

JUNIOREN OVERWONNEN EERST DE EIKENPROCESSIERUPSEN EN PAKTEN VERVOLGENS DE BEKER IN INTERNATIONAAL TOERNOOI!

Drie dagen in een grote tent vlak onder de eiken met die rotrupsen is toch wat anders dan dichtbij huis uitgeslapen even een paar uurtjes een dubbel te spelen. 

WhatsApp Image 2019-07-14 at 21.03.22.jpeg

Gewonnen van Sparks, daarna verloren van nationaal Duitse Frauschaft, gewonnen van een jong USA team, gewonnen van een sterk Tsechisch team en tenslotte met veel overmacht de finale gewonnen van Sparks!

Tussendoor gebivakkeerd in de grote tent op het bijveld van de Tex Town Tigers in Enschede. De foto zegt alles over hoe onze meiden het hebben gevonden. Wat jammer dat jullie niet tegen dat team uit Portugal hebben kunnen spelen! Dat team was echt de smaakmaakster, zeker als je weet dat er geen softbalcompetitie in Portugal bestaat! Wat een inzet, wat een geestdrift ! Goed georganiseerd, TTT, dank jullie wel!


Keez 

In memoriam Ruud van der Wal

In memoriam Ruud van der Wal

SOFTBAL UPDATE DAMES 1 EN DAMES VFP 1!

SOFTBAL UPDATE DAMES 1 EN DAMES VFP 1!