Ongelijke strijd tegen Deurne Spartans; 17-0 winst voor L&D Amsterdam

Ongelijke strijd tegen Deurne Spartans; 17-0 winst voor L&D Amsterdam

Gisteren speelde L&D Amsterdam tegen het Belgische team Deurne Spartans. Deze wedstrijd maakte nogmaals het verschil tussen de Nederlandse en de Belgische competitie duidelijk. In vijf innings werden de Spartans weggevaagd met de mercyrule van 15 punten verschil.

Pitching coach Rob Cordemans had een slimme zet gedaan om zijn hoofdklasse starters voor later te bewaren en heeft de ervaren Steven van Groningen van Heren 2 als starter ingezet. Steven gooide een goede wedstrijd van 4 innings met slechts een hit tegen en geen runs. Steven heeft in 2017 voor het laatst in de hoofdklasse gegooid bij HCAW en is nu speler/pitchingcoach van ons Amsterdamse rookie team. De wedstrijd werd afgemaakt door Jhan Rifaela die een goede inning wierp, drie op drie af en een strike-out.

Aan slag vaagde L&D de pitchers van Deurne weg. In totaal sloegen onze jongens 15 hits, waarvan de drie run homerun van Delano Selassa wel de mooiste was. Delano was de man van de wedstrijd met vier uit vier, 4 rbi en drie runs. Hij werd gevolgd door Gilmer Lampe die drie uit vier sloeg met een triple en een double.

Al snel verving coach Brian Finnegan veel spelers in het veld, om zijn hoofdmacht zoveel mogelijk vrij te houden voor de belangrijke wedstrijd vandaag tegen Ostrava.  De stand in de B-pool is na twee wedstrijden nu twee winst voor L&D Amsterdam, een voor Bologna en een voor Ostrava. Om de pool naar zich toe te trekken is winst op Ostrava van belang; bij verlies zouden er in deze ronde drie ploegen zijn met twee winst en een verlies (ervan uitgaande dat ook Bologna de Belgen zal verslaan). Dan wordt het dus rekenen wie er doorgaat.

L&D Amsterdam ongeslagen naar halve finale Europa Cup

L&D Amsterdam ongeslagen naar halve finale Europa Cup

Outfielder Boekaniers breekt been