L&D Amsterdam wint eerste wedstrijd Europa Cup met twee homeruns en vrijwel perfecte pitching

L&D Amsterdam wint eerste wedstrijd Europa Cup met twee homeruns en vrijwel perfecte pitching

In een zinderend station heeft L&D Amsterdam de eerste wedstrijd van de European Champions Cup gewonnen tegen de thuisclub Fortitudo Bologna. Kevin Heijstek startte met een geweldige serie van 6 innings, met slechts 2 hits, geen walks, 3 strike-outs en 1 run. Met slechts 80 geworpen ballen, 20 slagmensen voor zich en bijna elke first pitch strike heeft Kevin laten zien in bloedvorm te verkeren. Hij behoort zonder twijfel tot de absolute top van de Nederlandse pitching staf en toonde onder grote druk het met Amerikanen en Curacaonaars versterkte Bologna te kunnen weerstaan. Dit is een winst voor Kevin met een hoofdletter W!. Tom Stuifbergen kwam in de 7de inning in de wedstrijd om Jhan Rifaela te vervangen met honk een en twee vol en nul uit. Zeer vakkundig werd de inning met een double play en een strike-out afgemaakt. Daarna stond Tom slechts twee hits toe, nul runs en een walk, bij drie strike-outs. Drie zeer belangrijke innings voor L&D Amsterdam waarmee Tom de winst veilig stelde.

Ook het veld was uitstekend op dreef. Het buitenveld deed met Gilmer Lampe, Denzel Richardson en Linoy Croes uitstekend werk, door alle ver geslagen ballen te vangen. In het binnenveld was Sharlon Schoop als short stop zeer effectief; het team met Max Clarijs als catcher, Kenny Berkenbosch op een, Niels van Weert op twee en Delano Selassa op drie werkte geweldig samen en maakte slechts een fout die geen verschil maakte in de uitslag.

Onder toeziend oog van wel dertig Amsterdamse fans had de slagploeg moeite met de drie pitchers van Bologna: Raoul Rivera (Puerto Rico), Stephen Perakslis (US) en Nicolas Pugliese (US), die allemaal ruim boven de 90 mijl wierpen. Met slechts vier hits werden toch twee punten gescoord uit homeruns van Denzel Richardson en Sharlon Schoop. Denzel was de beste slagman met twee hits en een homerun.

Nadat Neptunus de Italiaanse nummer twee Clima Parma eerder die dag had verslagen met 2-1, heeft het Nederlandse honkbal laten zien ook op clubniveau tot de absolute top van Europa te behoren. Met een zeer verdiende winst op Italiaans kampioen en thuisploeg UniPolSai Bologna, is de kop eraf. Maar we weten dat in een toernooi alles kan gebeuren! We hebben gezien dat ons L&D Amsterdam er klaar voor is!

Outfielder Boekaniers breekt been

Toch nog averij opgelopen voor het vertrek naar Bologna

Toch nog averij opgelopen voor het vertrek naar Bologna