Tweede plaats zo goed als zeker een feit in de regulaire competitie voor L&D Amsterdam

Het was voor skipper even schipperen met zijn rotatie i.v.m. de serie tegen Neptunus, die a.s. dinsdag, woensdag en donderdag hun beslag hebben.
De ingrediënten waren wel aanwezig, want zon, een koude klets en honkbal zorgde dat het aangenaam vertoeven was rond en op de velden.
Rob mocht het bal openen tegen het Haarlemse DSS, dat inmiddels is gedwongen tot de play downs. Beide ploegen probeerde er een snel-thuis wedstrijd van te maken, want binnen het uur waren we al op de helft van wedstrijd. Doch in de gelijkmakende 5 nam Victor het initiatief. Schijn en door een honkslag van Niels kwam hij op het 3e honk en wist na een fout de score te openen. De verdediging van DSS ging niet goed om met de laagstaande zon, die vooral de 1e honkman parten speelde. Max bracht met een opofferingstootslag Rashid en Niels naar het 2e en 3e honk, waarna Roelie richting werper sloeg, die door een iets te hoge aangooi ervoor zorgde dat de eerste honkman verblind werd door de zon en zodoende een 2 honkslag kon worden genoteerd. Niels scoorde, terwijl Rashid op een SF van Gilmer de 3-0 liet noteren. DSS kwam in de 1e 6 nog even terug door een honkslag en een tweehonkslag, maar daarna gooide Rob de deur duidelijk op slot.

In de 8e inning mocht Jimmy het heuvelwerk overnemen van en gaf de Haarlemse ploeg geen enkele kans meer, terwijl de startende werper van DSS in de 8e innig niet meer opgewassen was tegen het Amsterdamse slaggeweld. Honkslagen zorgden voor volle honken en zijn vervanger bleek niet het vermogen te hebben om een einde te maken aan het slaggeweld dat uiteindelijk leidde tot 8-1 einduitslag.

Zaterdag in Haarlem deel 2

Zaterdag op het Pim Muliersportpark gaf de Amsterdamse slagploeg direct zijn visitekaartje af. In de openingsinning wisten we met een tweepitter van Roelie en een driehonkslag van Gilmer de score te openen. Het kreeg echter geen vervolg, doch in de 2e inning werd er na een vrije loop voor Kenny en een tweehonkslag de 2-0 aangetekend. Helaas stokte op dat moment de aanval en wist in de 2e drie na een vier wijd DSS zijn gevaarlijke slagman de bal richting nieuwbouwflat te rossen en konden de bordjes naar 2-2 worden verhangen. Na 4 1/3 inning mocht Jhan het werpen overnemen van Kevin. Hij liet de DSS-slagploeg zo goed als kansloos. De Pirates slagploeg liet zich in de 5 inning weer gelden en een tweehonkslag van Denzel, gevolgd door hetzelfde wapenfeit van Sharlon bracht Amsterdam weer op voorsprong. In de 6e inning wisten de onzen de wedstrijd definitief te beslissen door 5 honkslagen, vier wijd en een veldfout waren de basis dat 6-2 uiteindelijk de einduitslag zou worden. In de 8e inning trachtte de Haarlemmers nog wat terug te doen, doch Mike, die de laatste 2 innigs de leiding van de defensie kreeg, met zijn veld zorgden ervoor dat we niet meer in gevaar kwamen. De 6 runs stonden in principe niet in verhouding met de 16 honkslagen, die werden geproduceerd, maar de twee belangrijke winstpunten waren een feit.

Zondag

Het was heerlijk vertoeven op het Loek Loevendie Ballpark, alwaar Nick liet zien dat hij het nog steeds niet verleerd is en liet de Haarlemmers praktisch kansloos, terwijl Denzel met twee man aan boord in de 1e inning de bal de sloot in joeg achter het hek in het linksveld. Honkslagen van Max en Roelie zorgden ervoor dat de 4-0 in de 2e inning een feit was. In 4e inning was Nick even van de leg door driemaal vier wijd en een honkslag kon DSS iets terug doen. Nick wist zich echter weer keurig te herstellen, slechts 1 run was een feit. In de gelijkmakende inning wisten we geleden schade weer te herstellen met twee honkslagen konden we weer 2 punten toevoegen aan ons totaal, zodat scorebord de 6-1 aangaf.

Nick bleek in de 5e inning weer ongenaakbaar, waarna Maickel met een veilige marge het werk mocht overnemen. In de 2e 5 wisten we wederom door honkslagen één punt toe te voegen. Door een hit by pitch en twee honkslagen liet DSS in de 8e nog eventjes zijn tanden zien, maar met Tom als closer in de 9e inning kon de 7-2 aan de afdeling competitiezaken worden doorgegeven. We gaan ons opmaken om de serie tegen onze Rotterdamse rivalen te spelen en het komende weekeinde als we voor de buis of voor hen die naar London reizen de MLB-wedstrijd Red Sox tegen de Yankees aanschouwen met natuurlijk de inbreng van Xander en Didi.


Uw reporter   


Pupillen 3 heerst in juni: 47 runs voor, 1 tegen

Pupillen 3 heerst in juni: 47 runs voor, 1 tegen

Pupillen 1 naar play offs, Pupillen 2 best of the rest

Pupillen 1 naar play offs, Pupillen 2 best of the rest